עבור לתוכן

שאלה על רשת אלחוטית, כתובות mac ו udp,tcp

Featured Replies

פורסם

אם שני מחשבים מחוברים לאותה רשת, לשני המחשבים יש כ תובות m a c שונות אבל תוכנת אימיול עובדת על אותם פורטים בדיוק, האם אחד המחשבים יהיה ב low id תמיד?

פורסם

מה הקשר בין MAC address ל emule ?

בכל מקרה, רצוי ואף מומלץ לתת לתוכנת emule פורט לא דיפולטי, אז פשוט במחשב אחד תן לאמיול פורט מסוים, במחשב השני פורט אחר, ואז בארוטר תפנה את הפורט הראשון למחשב הראשון והשני לשני. בכל מקרה, לא מומלץ להריץ פעמיים אמיול עם האפלוד החרא שיש בארץ.

פורסם
  • מחבר

תן לי להיות יותר ברור

,לדוגמה יש מחשב שהכתובת שלו ברשת המקומית היא 100.100.100.10

ומחשב אחר עם כתובת ברשת המקומית של 100.100.100.11

על כל מחשב רץ אימיול ולשניהם יש אותו בדיוק udp ו tcp (מוגדרים גם כפורטים פתוחים בראוטר וגם מוגדירם כפורטים של האימיול)

האם זה בהכרח יגרום ל low id?

ואם כן ואני אשנה udp ו tcp האם זה בהכרח יפתור את הבעיה?

פורסם

הכתובת שהבאת היא IP ולא MAC. כאשר אתה מגדיר פורט פתוח בראוטר, אתה מפנה אותו למחשב ספציפי (או אם זה UPNP, אז למחשב הראשון שמבקש את זה), אז במקרה הטוב, הוא יקבל highid והמחשב השני יקבל lowid. אם תשנה את הפורטים אז מן הסתם תוכל להגדיר לכל אחד את הפורט שלו. (כמובן שיתכן ויש אפשרות בראוטר להפנות פורט מסוים לפורט אחר במחשב היעד, ואז לא צריך לשנות את הפורטים במחשבים עצמם).

פורסם

ברוב הגדול של הראוטרים אין אפשרות בכלל להפנות את אותו מספר פורט ליותר מכתובת IP אחת. אז מה שאתה מתאם בכלל בלתי אפשרי ברוב הגדול של המקרים.

פורסם

על כל מחשב רץ אימיול ולשניהם יש אותו בדיוק udp ו tcp (מוגדרים גם כפורטים פתוחים בראוטר וגם מוגדירם כפורטים של האימיול)

האם זה בהכרח יגרום ל low id?

ואם כן ואני אשנה udp ו tcp האם זה בהכרח יפתור את הבעיה?

התשובה ל-2 השאלות היא כן.

ברוב הגדול של הראוטרים אין אפשרות בכלל להפנות את אותו מספר פורט ליותר מכתובת IP אחת. אז מה שאתה מתאם בכלל בלתי אפשרי ברוב הגדול של המקרים.

באף ראוטר, ללא יוצא מן הכלל אין אפשרות להפנות את אותו הפורט ליותר מכתובת IP אחת, רוצה לדעת למה?, תקרא את זה:

http://hwzone.co.il/reviews/homeplug/2/

פורסם

יכול להיות שאני טועה, אבל שמעתי על ראוטרים שנותנים לך את האופציה הזאת ואז פשוט הפורט מועבר אל המחשב הראשון שתופס אותו. כנראה הכוונה כאן היתה לUPNP, אז לא משנה.

העקרון הוא שבגדול אי אפשר לפתוח את אותו הפורט לשתי כתובות IP שונות, נקודה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאני טועה, אבל שמעתי על ראוטרים שנותנים לך את האופציה הזאת ואז פשוט הפורט מועבר אל המחשב הראשון שתופס אותו. כנראה הכוונה כאן היתה לUPNP, אז לא משנה.

העקרון הוא שבגדול אי אפשר לפתוח את אותו הפורט לשתי כתובות IP שונות, נקודה.

אוקיי, אז באימיול זה מתבטא שתמיד מחשב אחד יהיה עם lowid ומחשב שני עם highid

אבל איך זה מתבטא בפורטים אחרים, irc , דוא"ל וכו'

פורסם

זה לא מתבטא בהם, כי שם אתה בד"כ רק לקוח, ולא שרת (אתה לא פותח פורטים להאזנה כאשר אתה מתחבר לבדוק דוא"ל או IRC וכו')...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים