עבור לתוכן

המלחמה בין ati ו nvdia בקרב הגולשים

Featured Replies

פורסם

YONIR אתה טועה... AMD לא מגיעים וככל הנראה גם לא יגיעו לרמה של אינטל, אבל יש לה מעבדים חזקים שנותנים ביצועים לא רעים כמו ה4800+ אל מול ה E6400 הAMD זול עולה 750 והאינטל עולה 1300 כלומר הפרש עצום של 550שח וביצועים זהים כמעט טוטאללל... אז תעשה אתה תחישוב...

איפה אני טועה בדיוק, אתה עשית בדיוק מה שאמרתי, להשוואה בין שני מעבדים ברמות מחיר (וביצועים) שונות אין משמעות. (אלא אם כן אתה רוצה להשוות בין שני מעבדים שנותנים אותם ביצועים ולראות מי יותר זול, אבל בדר"כ קובעים תקציב ולא להפך, אבל לא על זה דיברת)

זה בערך כמו להגיד "אני מעדיף את טויוטה כי למרות שטויוטה לעולם לא תגיע לרמה של פולקסוגן, יש לה מכוניות לא רעות כמו קורולה לעומת הפאסאט, הטויוטה הרבה יותר זולה אבל נוסעת לא רעעעע..." (סתם זרקתי מכוניות, אני לא ממש מתמצא)

אין שום משמעות להשוואה בין טויוטה לפולקסווגן על סמך השוואה בין שתי מכוניות שלא מתחרות אחת בשנייה. אותו דבר עם אינטל ו-AMD.

המקום היחידי שאי אפשר להשוות את אינטל ו-AMD זה במעבדים הכי חזקים, שם פשוט אין כרגע לAMD מעבדים שיתחרו ב-quad החזקים של אינטל וכו', אבל הרי גם ככה המעבדים האלה לא משתלמים כמעט לאף אחד.

פורסם

ואיך הדיון בדיוק הפך לדיון מעבדים?

נתתי דוגמא להמחשה ,לא ליצירת דיון שלא קשור.

יש פורום מעבדים,תתווכחו שם :hi:

פורסם

אני מחזק את הרעיון של קיבוע תפיסתי.

אני למשל מקובע על מעבדי INTEL. אין לי כלום נגד AMD ואני חושב שיש להם מוצרים מעולים שחלקם אף עולים על אלו של INTEL.

אבל זהו, אני לא חושב שאקנה מעבד AMD בגלל הניסיון שיש לי עם מעבדי INTEL.

יכול להיות, אם היה לי טיפה ניסיון עם AMD הייתי מדבר אחרת.

אבל מכאן ועד להתנצח ולהתווכח בשמן של החברות הנ"ל רחוק ממני מאוד.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז למה אנשים מצדדים בחברה מסוימת אני מקבל אבל למה האתר צריך להיות נתון ל"קיבעון מחשבתי" ולהליט ויכוחים עקרים.

למה הוא לא יכול להיות יותר ניטרלי כמו שעיתונאות טובה צריכה להיות ולהגיד לנו "לXXX יש את XXX שיש לו ציון ככה וככה כרגע עדיף לרכוש XXX".

הם משאירים את ההחלטה בין שתי החברות על פי רגשות ולא על פי אמות מידה של ביצועים/מחיר/וכו'.

פורסם

יכול להיות הצורך להיות אמיתי עם הגולשים באתר.

אולי זו מין אמירה כזו של.. את ההיתפלסמויות אנו נשאיר לעיתונות. אצלנו תקבלו את האמת בפנים.

פורסם

תגיד מה אתה מוגבל או משהו?

כרגע NVIDIA מובילה אבל ATI עוד לא נתנה את הפייט כי עוד לא הוציאה כרטיסי DX10

ברגע שATI תוציא את כרטיסי הDX10 הראשונים שלה יהיה אפשר להגיד מי יותר טובה.. כי זה יהיה כרטיסים ראשונים של NVIDIA בטכנולוגיה הזאת וכך גם ATI

אתה לא יכול להשוות כרטיס שבדור אחד מתקדם יותר :| זה כמו להשוות את 7800 ל 6800 אתה יכול?

שATI תוציא את כרטיסי DX10 יהיה אפשר להגיד מי יותר טובה מאיזו בחינה?

פורסם

אי אפשר להחליט מי יותר טובה רק מבחינת הביצועים.

זה הולך תמורה ומחיר, שני אלה הם המושגים שמשווים איתם בניגוד לכרטיסים של המתחרה.

פורסם

מבחינת ביצועים ומחיר..

אם הכרטיסים של ATI יראו ביצועים דומים לשל NVIDIA אבל יעלו פחות אז ברור שהם יהיו עדיפים (ובאותה מידה אם יעלו יותר מהכרטיסים של NVIDIA אז NVIDIA תוביל כמובן)

כרגע NVIDIA מובילים אבל לא פיר לקבוע את ההובלה שלהם ברגע שATI תתן את הפייט אז יהיה אפשר להגיד מי מובילה.

לפי דעתי זה יהיה כמו בתקופה של ה7800.. הם יצאו וATI הוציאו את הX1800 ואז NVIDIA נתנה בעצם פייט ל"דור קודם" עם 7900 ואז ATI נתנה פייט ל"דור חדש" עם הX1900 שהיו גאוניים.. וככה זה היה תמיד עם NVIDIA וATI. הקצב יציאה של הכרטיסים בNVIDIA מעניקה להם יתרון של מס' חודשים (במקרה הזה חצי שנה או יותר) ואז ATI מצמצמת פערים..

אם ATI ילמדו להוציא כרטיסים בזמן דיינו :xyxthumbs:

פורסם

זהו שזה לא יקרה.

AMD לא תרצה להרוג כל כך מהר את R600, ואנוידיה התגובה היחידה שלך יכולה להיות רק ירידת מחירים ו8800ULTRA ל HD 2900XTX שיגיע ביוני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים