עבור לתוכן

יש לכם תחליפים מומלצים ל-Skype?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הציעו אותה כבר, תודה בכל זאת

פורסם

אל תשכח לספר לנו מה מצאת שיותר טובה מסקייפ בקטע של איכות הצליל... (כי אני בספק גדול אם קיימת כזאת)

לגבי איכות צליל, לא נראה לי שהם משתמשים באיזה טריק שלא קיים בתוכנות אחר, אבל מה שכן התוכנה הזו יחסית היא resource hog לא מוצדק.

פורסם

אני מאמין שסקייפ כן משתמשים בידע רחב ועשיר (שנים של ניסיון) בכל מה שנוגע לשיפור איכות הצליל בשיטות שהן proprietary כלומר לא תמיד מסטנדרטי voip מוכרים. אני מסכים שהתוכנה היא קצת כבדה ולכן אני אישית היום עובד עם מסנג'ר כמעט אקסלוסיבית (פלוס GizmoProject למטרת הקלטת שיחות עסקיות מטלפון הסלולרי דרך המחשב עם שיחת ועידה - יש לגיזמו שלי מספר טלפון חינמי ישיר במדינת וושינגטון). כשהיה לי אינטרנט סלולרי בלאפטופ והמסנג'ר קרטע, קפצתי מדי פעם לסקייפ שם תמיד היו פחות קיטועים.

וכמובן הכל תלוי מה המקור לקיטועים - אם הוא עומס על משאבי המחשב (כמו שציינת) אז אולי באמת תוכנה קלילה תשפר את המצב (או אתחול פשוט/סגירת תוכנות ברקע). אם, לעומת זאת, כמו אצלי מהלאפטופ הסלולרי הבעיה נבעה ממחסור חמור ברוחב פס ודיליי, אז רק תוכנה שממש בנויה לטפל בתנאים קשים תשפר את המצב - כמו סקייפ מהניסיון שלי. אגב, גיזמו (מבוסס על סטנדרטים בלבד) בזמנו לא שיפר את איכות הצליל, וגם לא מסנג'ר. סקייפ לא היה מושלם, אך היה בעל הכי פחות הפרעות תחת התנאים הקשים.

דבר אחרון - אני הייתי מנסה קודם לכפות על סקייפ לעבוד עם קודק יותר חסכני ברוחב פס. זה צריך להיות איפשהו שם בהגדרות. חבל לאבד את היתרון הכי חשוב שיש לסקייפ - העובדה שהוא כבר מותקן אצל המון המון אנשים. הייתי גם עושה בדיקה כוללת לתקשורת/רשת כדי לוודא שאין בעיית פורטים/ראוטר. אם שני הצדדים בתקשורת מאחורי חומת אש/NAT, אזי נדמה לי שהתקשורת הסקייפית צריכה לעבור דרך צד גימל. כלומר היא לא IP אל IP של שני המתקשרים.

פורסם

נראה לי שהוא בוחר את האלגוריתם על פי העומס. (זה שהתקשורת מוצפנת בטח מוסיף גם עומס קל במעבד ובתקשורת). גם מעצבן שהוא לא מודיע למשתמש האם הוא בחר בו להיות supernode (אחד שדרכו עוברות שיחות של אנשים עם חומות אש), למרות שעם החיבורים בארץ קשה להאמין.

פורסם

הוא אמור לבחור, למרות שזכור לי במעורפל שבחרתי בלאפטופ הסלולרי איכות יותר נמוכה מהנמוכה שהוא בחר אוטומטית או משהו כזה, כך שהצליל היה יותר עמום אבל עם פחות קיטועים, שזה למעשה מה שז'אקו מחפש. יכול להיות שזה היה עם תוכנת voip אחרת.. אולי גיזמו, או eyeBeam שתמכה בעוד כמה קודקים דלי-רוחב-פס... לא זוכר כבר. שיחות voip דרך אינטרנט סלולרי זה סתם חרטא ולדעתי ישאר ככה לפחות ל-5 שנים הקרובות.

פורסם

גם עם תשתית דור 3 ו 3 וחצי ? חוץ מזה, ביותר ויותר פלאפונים חכמים מוסיפים WIFI שתמיד יכול לעזור.

פורסם

לא יודע מה זה דור 3 וחצי. אני בארה"ב הייתי על הרשת הסלולרית הכי איכותית/יקרה, של Verizon מבוססת על EVDO. למרות שעכשיו מבדיקה מהירה אני רואה שאולי הם השתפרו (פי 6 ממה שהיה לי). אם הם אכן מכסים כהוגן את האיזור שלי (דרום-פלורידה) במהירות הגבוהה יותר בלי נפילות, אז אולי מצאתי לי צעצוע מחודש. ;)

http://www.engadget.com/2007/02/01/verizon-launches-ev-do-rev-a-network

אגב Wifi זה נחמד לישראל, אך לא אצלי כשאני משלם $54 בחודש על טלפון סלולרי ללא הגבלת דקות כולל שיחות לכל ארה"ב (אין לי טלפון קווי בכלל).

ודבר אחרון - ממה שזכור לי רוב תוכנות ה-voip לא מספיק חכמות לשנות את הקודק תוך כדי השיחה. אני יודע שגיזמו ו-eyeBeam (גרסה מסחרית של גיזמו שתומכת בעוד כמה קודקים) בצעו handshaking עם הצד השני וקבעו פרוטוקול שיחה עוד לפני שהתחלת לדבר, בלי אפשרות שינוי. נראה לי שמסנג'ר וסקייפ דווקא כן יודעות לשנות את הפרוטוקול תוך כדי השיחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים