עבור לתוכן

שאלה לגבי חיתוך וחיבור מחדש של כבל Cat5

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להעביר כבל רשת מהחדר שלי אל הסלון, אני כבר מצאתי את הדרך הכי טובה ויעילה כיצד למתוח אותו, אבל יש לי רק בעיה אחת קטנה. אני צריך להעביר אותו דרך קיר של בערך 15 ס"מ. עכשיו אני לא רוצה לקדוח חור ענק כדי שהראש RJ45 יוכל לעבור אלא חור מספיק גדול עבור הכבל בלבד.

השאלה שלי היא:

אני אצטרך לחתוך את הכבל, להעביר אותו דרך החור בקיר שאני אכין. לאחר מכן אני אצטרך לחבר את הראש חזרה. עכשיו ברור לי שאני יכול לקנות את הכלי הזה שיכול לחבר ראשים לכבל רשת, אבל חוץ מהפעם הזאת אני לא חושב שאצטרך אותו יותר, להוציא עליו 100ש"ח לא כ"כ בא לי. האם אני אוכל להלחים את כל החוטים חזרה ללא איבוד יותר מידי גדול באיכות הכבל (במידה וההלחמה תיהיה טובה וכל חוט יהיה מבודד טוב)? או שעדיף דרך אחרת שעדיין לא חשבתי עליה?

פורסם

ממליץ לך לנסות ולמצוא מישהו שממנו תוכל להשאיל את המכשיר, או אפילו להשכיר אותו לשעה. בטוח שזה עדיף על הלחמות...

פורסם

ואם אין לך את המכשיר אז האפשרות האחרונה היא ללפף

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף להחלים על פני ללפף, ליפוף ייצור מגע לא כ"כ טוב וגם סיכוי לנתק.

פורסם

כן כמו שאמרתי אפשרות אחרונה...

פורסם

עכשיו ברור לי שאני יכול לקנות את הכלי הזה שיכול לחבר ראשים לכבל רשת, אבל חוץ מהפעם הזאת אני לא חושב שאצטרך אותו יותר, להוציא עליו 100ש"ח לא כ"כ בא לי.

איך קוראים למכשיר הזה? איפה ראית שמוכרים אותו?

פורסם

אני השתמשתי בסרגל.. :screwy:

קצת בעייתי ולוקח שעה במקום 15 שניות.. אבל עובד כבר שנה וחצי :xyxthumbs:

פורסם

מוכרים כאלה גם בארץ?

פורסם

מוכרים כאלה גם בארץ?

חח.. בטח שלא

פורסם

חח.. בטח שלא

מה לא?

אם אנחנו מדברים על לוחצי כבלי רשת אז בוודאי שמוכרים אותם..

פורסם

קוראים לזה rj-45 crimper וזה ציוד רשתות מאוד בסיסי, אפשר להשיג את זה כמעט בכל חנות מחשבים.

וכן אפשר לחבר בלי זה אבל זה מאוד לא מומלץ.

פורסם

אני פעם ניסיתי לספור את כמות גרגרי החול שיש בחוף הכי קרוב לבית שלי :smile1:

בואו נגיד שלחבר גידים של כבל רשת דורשים מאמץ לא פחות מיותר.

אני יכול להציע דווקא פתרון שהוא לא קשור לכבל עצמו אלא לקבלנות בבית.

הרי הכבל של הטלפון שלך בבית עובר דרך תעלות פלסטיק כאלה, תעביר שם

גם את כבל הרשת, לא תצטרך לקרוע כלום, מניסיון.

פורסם

עושים עניין מכלום...

יש לך 4 אופציות כמו שכולם אמרו..

1. הפשוטה ביותר והיקרה.. ללכת לחנות ולקנות ציוד במינימום 60 שקל לוחץ+ראשים (אל תקנה 1 כי אם אין לך ניסיון זה ברור שאת הראשון בדרכ תדפוק או תחבר לא נכון)

2. כמו כל ישראלי למצוא קומבינה עם מישהו שעובד בהוט בזק חנות מחשבים שיכול לארגן לך לוחץ לכמה דקות.

3. ללחוץ את הראשים עם ראש של מברג קטן או סרגל דק אבל לא משהו חד.. לוקח קצת זמן וצריך להיות קצת קצת כשרוני וסבלני... וזה עובד מצויין..

4. יש שקעים של רשת לקיר כמו כל שקע רגיל של חשמל טל' ועולה 10 שקל.. ואותם זה בכלל לא קשה לסדר כמו קרונות של בזק מברג קטן נועצים את הגידים וזהו..2 דקות וגם אסטטי .

זה הכל .. בהצלחה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים