עבור לתוכן

האם יש תוכנה שיכולה לבצע שחזור תלת מימדי כמו QUICKTIME VR אבל לסרט

Featured Replies

פורסם

1. אני מנסה למצא דרך שבה אוכל לבצע רקונסטרוקציה של עצם שנע במרחב (נאמר בוכנה שנעה) כאשר הוא מצולם מכל מיני זוויות (התנועתיות של העצם חוזרת על עצמה כל שניה לערך), QT-VR עושה את זה בסטילס אבל אני מחפש תוכנה שתדע לעשות את זה לעצם שנע במחזוריות .

האם יש תוכנה שיכולה לצרף סרטונים שצולמו מכל מני זויות של אותו אוביקט נע (האוביקט נע ב LOOP) ולקבל אפשרות לראות את זה מכל מיני זויות צילום שונות.

2. עם איזה תוכנה אפשר ליצור סרטים ל QUICK TIME VR , האם יש תוכנות חינם שיכולות לעשות את זה .

תודה.

פורסם

תגדיר "רקונסטרקציה".

QTVR בסך הכל מציגה תמונת פנורמה עם קצת תיקוני פרספקטיבה, ומאפשר בנוסף להכניס אובייקטים תלת-מימדיים.

יש שיטות של image-based rendering שמאפשרות לך לקחת זוג תמונות של אותו עצם מכמה זויות וליצור תמונה שלו מזוית שלישית, אבל אני לא מכיר תוכנה שעושה את זה.

פורסם
  • מחבר

אני צריך תוכנה שתיצור מעין סימולטור שבו כל תנועה של העכבר תציג תנועה של המצלמה לזווית אחרת , כאשר האובייקט נע בעצם בתנועה שחוזרת על עצמה בכל שניה לערך .

דהינו על כל שינוי ותנועה של העכבר אני עובר לסרט קצר (LOOP של שניה ) שמייצג צילום מזווית מתאימה לתנועת העכבר .

פורסם

זה נשמע בהחלט אפשרי, אבל אני לא מכיר שום תוכנה מוכנה שעושה את זה.

אפשר לפרק את הבעיה לשני חלקים -

1 - בניית תמונה עם מידע עומק - כלומר, עבור כל פיקסל למצוא את המרחק שלו מהמצלמה (ואפשר גם לשמור מידע על החלקים שהוא מסתיר)

2 - רינדור בהתבסס על התמונה הזו, ע"י טרנספורמציה מתאימה לכל פיקסל.

את החלק השני היה לי פעם כתרגיל.

יכול להיות שיהיה לך יותר קל לשחזר את זה "ידנית" ואז להוציא את זה ל- VRML או QTVR.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את עצמי טוב יותר , יתכן ויש פתרון פשוט יותר ?

אני מצלם אוביקט שנע במחזוריות מכמה זויות אחר כך אני צריך שבכל תנועה של העכבר שתדמה תנועה של המצלמה אקבל זווית מתאימה , זה לא צריך להיות רציף זאת אומרת אם אצלם למשל מ 4 זוויות אם אזיז את העכבר כלפי מעלה אקבל את הסרט שמציג את את הצילום מלמעלה אם אזוז עם העכבר למטה אעבור לסרט שמצלם את העצם מלמטה העניין היחיד הוא שבמקום לקבל תמונת סטילס אני רוצה לקבל סרטון קצר שחוזר על עצמו .

אין לי צורך בכיסוי של כל זווית אפשרית של צילם אלא רק מספר זוויות צילום בודדות .

עד כמה שראיתי VRML מראה אוביקטים מצוירים ולא סרטים ממש.

האם QTVR יכול לעשות את זה ?

פורסם

אני לא יודע לגבי QTVR, אבל אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה להיות יכול להחליף בין 4 קבצי וידאו, זה נשמע לא ממש מסובך לעשות את זה בפלאש.

פורסם

נחמד,

אבל אמרת שאצלך אתה לא צריך שזה יהיה רציף. ואצלם זה גם לא סרט.

פורסם

אני סתם נדחפתי, אני לא פתחתי את הדיון :silly:

פורסם
  • מחבר

בסרטון שלהם יש גם תנועה במרחב וגם עד כמה שאני מבין סרטון QT קטן שחוזר על עצמו ????

אני לא חייב למה שאני רוצה תנועה רציפה אבל אם אפשר לעשות את זה אני לא אתנגד

בכל מקרה הבנתי שעם הפלאש אפשר לעבור מסרט (כל סרט הוא לופ של שניה) מאחד לשני תוך כדי תנועה עם העכבר ??? האם זה מאוד מסובך ??

ומה זה דורש מבחינת תוכנה ?

פורסם

2 - רינדור בהתבסס על התמונה הזו, ע"י טרנספורמציה מתאימה לכל פיקסל.

את החלק השני היה לי פעם כתרגיל.

אני חוטף את הדיון לשניה ושואל:

wtf?! מה למדת? :s05:

פורסם

עכשיו כשאני חושב על זה, אם אתה מפרק את הסרט לפריימים, זה דווקא די פשוט.

יש לך 4 סצנות, שבכל אחת, נגיד, 30 פריימים שכל אחד מהם זה frame של הסרט בזוית מסוימת,

וע"י click או כל דבר אחר אתה עובר בין הסצנות לסצנה אחת, ושומר על מספר הפריים.

אם אתה יודע טיפה תכנות, זו ממש לא צריכה להיות בעיה.

נראה לי שכל גרסת פלאש מה-5 שנים האחרונות תתאים לך.[br]פורסם בתאריך: 12.04.2007 בשעה 08:49:23

אני חוטף את הדיון לשניה ושואל:

wtf?! מה למדת? :s05:

זה היה "קורס מתקדם בגרפיקה פוטוריאליסטית". היה לנו את זה (image based rendering), אופטימיזציה לרדיוסיטי, ו- photon shading שמבוסס על חישוב מוקדם של רדיוסיטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים