עבור לתוכן

מחפש ראוטר...

Featured Replies

פורסם

שלום HWZONE, כבר הרבה זמן אני מסתובב פה הגיע הזמן לפתוח משתמש ^^

כרגע יש לי 2wire 1000 חוטי דרך הטלפון, עם עשרות ניתוקים מתי שמתחשק לו, לפעמים 10 ניתוקים בשעה ולפעמים שבוע ללא ניתוקים.

אני לא ממש מרוצה ממנו ואני מחפש פיתרון יותר איכותי שיהיה ממש רשת בין המחשבים שמעבירים קבצים וזה.. (למרות שלא חובה).

עכשיו יש לי 3 מחשבים 2 בקומה עליונה ו1 בתוך הממד בקומה תחתונה שנמצא בדיוק מתחת למחשב כלשהו. דבר כזה יכול לעבוד עם ראוטר+נתב אלחוטי או שהממד חוסם אותו? ואם כן, אז יש הבדל משמעותי בין חוטי לאלחוטי בקטע של איכות ויציבות?

אני מחפש מכשיר שיהווה גם ראוטר וגם נתב כמו שיש לי עכשיו.. והדרישות שלי הם:

1) שיהיה איכותי ככל הניתן, המחיר לא משנה כרגע אבל לא משהו מטורף. תוך כמה חודשים הוא אמור לעבור למחשב חזק במיוחד ככה שמהבחינה הזאת גם אין הגבלה.

2)שאתר הקונפיג שלו יהיה נוח, ב2wire הוא דיי מסורבל האמת \=

3)שיהיה חוטי אם זה משפיע על איכות ויציבות.

4)קראתי על ראוטרים שתומכים בהורדה ישירה דרכם של הורדות כמו ביטוררנט או אימיול, יש כאלה במחיר סביר? והאם זה באמת עוזר?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

הדרך הכי טובה כמו שאמרת היא כמובן לשלב ראוטר בבית, שגם ייקשר בין המחשבים

שלך, וגם תיהיה לך רשת יציבה.

בקשר ליציבות של הרשת- אם הראוטר הוא איכותי אז לא תיהיה לך בעיה של ניתוקים, גם

אם זה קווי וגם אם זה אלחוטי. תצטרך להחליט איזה מהמחשבים יהיו מחוברים קווית ואיזה

אלחוטיים, הצעה שלי- שאחד מהם יהיה קווי והאחרים אלחוטיים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

הראוטר והרשת שכתבת הם אותו אחד בעצם?

ובקשר לאלחוטיים, גם אם המחשב בממד אז תיהיה יציבות?

פורסם

ראוטר=נתב=רשת

פורסם

ראוטר=נתב

:-X

נתב (המילה העברית לראוטר !! ) מומלץ הוא linksys wrt54GL

אף נתב (כן כן הכוונה היא גם לראוטר = נתב ) לא "תומך ישירות" בתוכנות P2P , אלא צריך לקנפג משהו פשוט מאוד כדי שהתוכנות יפעלו בצורה טובה.

ראוטר=נתב=רשת

ולא, ראוטר ונתב לא שווים לרשת !! !

פורסם
  • מחבר

אף נתב (כן כן הכוונה היא גם לראוטר = נתב ) לא "תומך ישירות" בתוכנות P2P , אלא צריך לקנפג משהו פשוט מאוד כדי שהתוכנות יפעלו בצורה טובה.

אני מדבר על ראוטרים שבאים מראש עם תמיכה בביטורנט ותוכנה מותקנת כבר בתוכם, אני יחפש לינק לכתבה P:

פורסם

כל הנתבים "תומכים" בביטורנט . מה שאתה אומר נובע מחוסר הבנה של תקשורת מחשבים לדעתי. אני יכול לומר לך בביטחון שזה לא עובד ככה.

כמו שאמרתי, אפשר לקנפג כל נתב (port forwarding) לפתוח את הפורטים של תוכנה מסוימת כדי שהיא תוכל לפעול בצורה נורמלית.

פורסם
  • מחבר

כל הנתבים "תומכים" בביטורנט . מה שאתה אומר נובע מחוסר הבנה של תקשורת מחשבים לדעתי. אני יכול לומר לך בביטחון שזה לא עובד ככה.

כמו שאמרתי, אפשר לקנפג כל נתב (port forwarding) לפתוח את הפורטים של תוכנה מסוימת כדי שהיא תוכל לפעול בצורה נורמלית.

ואני מנסה להסביר לך עוד פעם |:

אני יודע שזה יכול לפעול על כל ראוטר... אבל יש נתבים שהתוכנת הורדה עצמה בתוך הנתב ואפשר להוריד גם שהמחשב מכובה.

היה כתבה של זה באתר של bittornet, והתוכנה שישר בתוך הנתב אמורה לתת עוד "דחיפה" למהירות.

פורסם

ואני מנסה להסביר לך עוד פעם |:

אני יודע שזה יכול לפעול על כל ראוטר... אבל יש נתבים שהתוכנת הורדה עצמה בתוך הנתב ואפשר להוריד גם שהמחשב מכובה.

היה כתבה של זה באתר של bittornet, והתוכנה שישר בתוך הנתב אמורה לתת עוד "דחיפה" למהירות.

אני מתאר לעצמי שאפשר להרים ראוטר לינוקס שהוא בעצם מחשב ביתי שבתוכו מותקנת גם תוכנת P2P , אבל אני לא בטוח שאתה יודע על מה מדובר. מדובר כאן כבר על נתב custom שלא קונים בחנויות, אלא מתקינים לבד.

פורסם
  • מחבר

דיברתי על דברים מהסוג הזה:

http://apcmag.com/3875/new_asus_wireless_router_has_bittorrent_and_hard_drive_built_in

ואם כבר, אני דיי מתבלבל בין כל המכשירים שצריך, אבל אם אני קונה את הדבר הזה אני לא צריך עוד משהו מחובר אליו חוץ ממחשב נכון? (מבחינת עוד מכשירים..)

פורסם

אתה יודע אם אפשר לשיג בארץ כאלה ?

ואתה יכל לשנות את הכותרת? כי כמו שאמרו ראאטר = נתב

פורסם
  • מחבר

אתה יודע אם אפשר לשיג בארץ כאלה ?

ואתה יכל לשנות את הכותרת? כי כמו שאמרו ראאטר = נתב

לא ראיתי כאלה בארץ, המחיר בסביבות ה1000 שקל ועכשיו שהדולר יורד זה הכי טוב :) זה יירד בעוד כמה עשרות שקלים בחודש הקרוב (נקווה).

אבל רציתי לדעת אם חוץ ממכשיר זה צריכים עוד משהו בשביל הרשת? (לא כולל כרטיסי רשת וכבלים -_-)

פורסם

המחיר הוא בסביבות ה-250$ בארה"ב, תכפיל בשער הדולר 4.13 זה 1030 שקל.

תוסיף מע"מ, משלוח וכל שאר העלויות שמסביב והגעת לאיזור ה-1500 שקל.

פורסם

דיברתי על דברים מהסוג הזה:

http://apcmag.com/3875/new_asus_wireless_router_has_bittorrent_and_hard_drive_built_in

ואם כבר, אני דיי מתבלבל בין כל המכשירים שצריך, אבל אם אני קונה את הדבר הזה אני לא צריך עוד משהו מחובר אליו חוץ ממחשב נכון? (מבחינת עוד מכשירים..)

תשמע, אתה בעיקרון צריך ראוטר עם מודם מובנה רצוי גם שיהיה עם פיירול.

לך לחנות מוכרת (באג מחשבים או משהו) ותבקש שיראו לך ראוטרים, כמו שאמרתי

תבדוק שהוא עם מודם מובנה (חובה!) ושיהיה עם פיירול, בנוסף גם רצוי שתיהיה לו תמיכה

בתקן 802.11n. ראוטר כזה אמור לעלות בערך 300-400 שקל. עדיף גם שהחברה תיהיה

מוכרת כמו edimax או dlink ועוד..

פורסם
  • מחבר

תשמע, אתה בעיקרון צריך ראוטר עם מודם מובנה רצוי גם שיהיה עם פיירול.

לך לחנות מוכרת (באג מחשבים או משהו) ותבקש שיראו לך ראוטרים, כמו שאמרתי

תבדוק שהוא עם מודם מובנה (חובה!) ושיהיה עם פיירול, בנוסף גם רצוי שתיהיה לו תמיכה

בתקן 802.11n. ראוטר כזה אמור לעלות בערך 300-400 שקל. עדיף גם שהחברה תיהיה

מוכרת כמו edimax או dlink ועוד..

תודה, בקשר לראוטר שדיברתי עליו, הוא כולל מודם מובנה במקרה למי שבדק? כי לא מצאתי משהו על זה... ואם לא, מודם שיתחבר אליו לא אמור לעלות הרבה נכון?

ועוד שאלה קטנה לידע אישי, מזה תקן 802.11n ולמה זה רצוי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים