עבור לתוכן

איזה פורמט דחיסה הכי דוחס?

Featured Replies

פורסם

TIF JPG וכו'...

פורסם

ובכן, זה תלוי ברמת האיכות שאתה רוצה.

הפורמט הטוב ביותר הוא פורמט RAW של מצלמות דיגיטליות אך אינו דוחס. הוא מייצג את הנתונים היבשים שהמצלמה עיבדה ללא שום דחיסה.

TIFF כמעט ואינו דוחס כלל אך שומר על איכות מירבית.

GIF מציג רק 256 צבעים ולכן לא רלוונטי.

JPEG אינו פורמט של דחיסה קלאסית, מפני שהוא מאבד מידע. האלגוריתם מפרק את התמונה לבסיסים של מרחבים וקטורים מסודרים לפי ערכים עצמיים, מהגדול לקטן (אם לא הבנת אז תתעלם) ואז משחזר לך מספר בסיסים לפי דרישה. פירוק התמונה לבסיסים מתבצע בצורה כזו שהתמונה "מתחדדת" עם הוספת כל בסיס, אבל נראת סביר גם במס' מועט של בסיסים (אלג' דומה התגלה בשנת 2000 לדחיסת מודלים תלת-מימדיים).

אם מעוניין בפורמט "דוחס" וזהו לך על JPEG או JPEG2000.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה הקשר של המרחבים והערכים העצמיים שאתה מדבר עליהם לדחיסת תמונה. אני למדתי עיבוד תמונה ולא כך מבצעים דחיסה. מרחבים וקטורים וערכים עצמיים זה חומר שקשור לאלגברה אקדמית, מה הקשר?

בכל מקרה, אני מעוניין בדחיסה של דפי טקסט. אז נראה לי שהכי כדאי JPG.

פורסם

אם אתה רוצה לדחוס טקסט, דווקא עדיף לך gif (הדחיסה שם מבוססת Lempel-Ziv)

לתוצאות הכי מוצלחות (אני מניח שזה טקסט סרוק) - תעביר אותו פילטר של levels כדי לנקות את הרעש של הסריקה,

תמיר אותו ל- 16 גווני אפור, ותשמור כ- gif.

פורסם
  • מחבר

סבבה אחי תודה.

פורסם

עקרון הדחיסה ב JPG אינו קלאסי, במובן של צימצום ביטים ואז פריסתם, אלא פריסת בסיסים (וירטואלים של התמונה) בדומה לטורי פורייה אם אתה מכיר.

זה כן חומר של אלגברה אקדמאית, אבל הוא המקור לדחיסת ה JPG.

לא יודע מה למדת ומה לימדו והיכן (האמת לא משנה לי).

לטקסט לך על GIF, לתמונה על JPEG.

פורסם

אדם,

לא כולנו למדנו פרוייקט תוכנה...

פורסם

עוד שבועיים עם אנדריי וגם אתה תרוויח....

בהצלחה בפרוייקט!

פורסם

JPG אמור להיות גרוע לדחיסה של טקסט (יחסית), בגלל שהוא עובד הכי טוב איפה שיש מעבר טבעי בין הצבעים השונים (ולא מעבר חד כמו בטקסט). PNG אמור להציג נתונים יותר טובים (ויש גם את JPEG2000)

פורסם

PNG ו- TIFF הם פורמטים Losless כלומר דחיסה אבל בלי איבוד של פרט כלשהו.

PNG מומלץ לטקסט. גם PDF.

JPEG, JPEG2000 והפורמט של מיקרוסופט HD Photo הם פורמטים שאתה מאבד איכות. אבל מקבל קובץ קטן משמעותית.

כל אחד ושיטות הדחיסה שלו.

פורסם

GIF דוחס הכי הרבה, אך גם גורם לצבעים להיראות בהתאם,

זה עיניין של שיקול דעת, אם אתה רוצה תמונה באיכות גבוהה, רק JPG קח בחשבון שהיא גם שוקלת יותר.

אם אתה רוצה תמונה שתשקול פחות והאיכות צבע תיהיה פחות טובה, שמור בתור GIF

פורסם

סתם שאלה, קראת את כל התגובות לפניך לפני שרשמת את מה שרשמת (שממש לא נכון) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים