עבור לתוכן

SB600 מול SB800

Featured Replies

פורסם

השאלה הזאת מופנית יותר לאורן, אבל אני מאמין שיש עוד אנשים בפורום שיתעניינו בה או שיידעו לענות עליה, זאת הסיבה שאני כותב את זה פה ולא בהודעה פרטית.

השאלה שלי היא כזאת, אני עכשיו מחפש פלאש חיצוני לפוג'י, חשבתי ללכת לכיוון הSB28/ SB26 אבל משום מה כל מה שאני מוצא עד עכשיו או שלא רלוונטי או שהפלאש במצב לא משהו, אז חשבתי לעצמי -אם אני הולך לקנות DSLR של ניקון בתקופה הקרובה ( בטווח של החצי שנה הקרובה אני מניח שאני אגייס את כל הכסף שאני צריך ועוד קצת אפילו ) אז למה להשקיע בפלאש יד שניה אם אפשר להשיג היום SB600 חדש - שהוא פלאש דיגיטלי טוב יחסית - במחיר של 1000 שקל לכל היותר.

השאלה שלי היא ככה, האם כדאי להשקיע עכשיו בSB 600 או להמשיך בחיפושים ובבוא העת לקנות SB 800? האם ההבדל בעוצמה שלהם כ"כ משמעותי בשבילי? האם הSB 600 יספיק לי בתור התחלה עם הפוג'י ובתקופה הראשונית עם הDSLR או שהוא חלש מידי?

תודה מראש לכל המגיבים.

חג שמח,

יוסי.

פורסם

אם אתה צריך פלאש לפוג'י, ה-SB600 לא מומלץ כי אין לו חיישן Auto. לפלאש המקביל של אולימפוס יש חיישן כזה, אבל הוא לא יעזור לך עם DSLR של ניקון, ומשום מה לא נראה לי שאתה עומד לקנות DSLR של אולימפוס ;)

פורסם
  • מחבר

חחחחח אוקיי הבנתי.

לSB 28 / SB 26 יש? או לחלופין, ל SB800 יש?

פורסם

כן, לשלושתם יש.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז עכשיו אני צריך למצוא מישהו שמוכר את אחד מהשניים הראשונים, מצאתי אחד עם SB 28 מירושלים אבל הפלאש טחן עבודה ב5 שנים האחרונות, לא יודע אם זה יהיה טוב לקנות אותו, הוא רוצה עליו 400 שקל... \=

פורסם

אתה תמיד יכול להזמין סאנפק 383 חדש מ-B&H. הוא לא יעלה לך הרבה יותר, ותוכל להשתמש בו על כל מצלמה (ללא TTL, עם Auto).

פורסם
  • מחבר

ות'כלס,הוא באותה רמה של הSB 26 / SB 28? אם תוכל להתייחס לכל פלאש ולתת לי את היתרונות / חסרונות שלו אני אשמח

פורסם

הם יותר משכוללים, אבל יש לסאנפק את שני הדברים החשובים ביותר - עוצמה גבוהה ויכולת סיבוב מלאה (והוא כמובן חדש דנדש). ברגע שאתה מתייחס לנקודות האלה כאל הדרישות העקריות שלך, אז ההבדלים בין הפלאשים של ניקון הופכים לזניחים (כפלשים non-dedicated).

פורסם
  • מחבר

ל SB 28 יש יכולת סיבוב מלאה?

פורסם

כן, כמו גם ל-24/25/26. בתכלס, מה שאתה צריך זה סיבוב שמאפשר להקפיץ את הפלאש הצידה ואחורה, ולמעלה ואחורה. פלאשים לא מסתובבים 360 מעלות, אם זה מה שאתה שואל.

פורסם

תרשה לי להמליץ על ה SB-28 (וכנראה גם על אחיו הזקנים יותר אף כי הוא הכי עצמתי), קניתי לפני כחודש ואני מאוד מרוצה ממנו.

יש לו מצב A טוב בהחלט והתמונות יוצאות כמעט תמיד בסדר גמור בלי לשבור יותר מידי את הראש.

צילמתי בפסח עשרות תמונות בהחזרה מקירות (בהתאם לסביבה) והתוצאות ממש טובות. יש לו עצמה גבוה ומספיקה להחזרה מכל אפשרות שניסיתי כמעט - שוב, בתוך בית ואפילו גדול מהממוצע.

הפלאש מסתובב לצד אחד 180 מעלות ולצד שני 90 מעלות מה שנותן לך את כל האופציות לכיוון.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה, אבל אני כרגע רק צריך למצוא מישהו שימכור לי אותו במחיר סביר, ד"א כמה היית משלם עליו יד שניה במצב מעולה?

פורסם

את ה SB-28 שלי קניתי ב 450 ש"ח, נקנה בשנת 1999 בהונג-קונג (לפי קבלה מקורית).

קשה לי להעריך מה מצב הפלאש, הוא פשוט נראה בסדר ומתפקד כמו שצריך.

חשבתי שכדאי לקנות פלאש הכי צעיר (הוצג ב 1997) וחזק ולכן חיפשתי SB-28. פלאשים כמו SB-24 מסתובבים בשוק כבר 20 שנה . . .

לפי זה:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים