עבור לתוכן

רמקולים של dali

Featured Replies

פורסם

מבקש לקבל חוות דעת לגבי רמקולים של dali ICON 6 במחיר של 7800 שח

תודה

אלי

פורסם

סכום מכובד; יש הרבה מאד אופציות. עזור לנו לעזור לך בכך שתיתן לנו עוד פרטים:

מה גודל החדר?

אילו סוגי מוסיקה אתה שומע?

עם איזו הגברה ומקור אתה עובד?

האם יש לך העדפה לרצפתי\מדפי?

באיזה אזור אתה בארץ? (כדי שנפנה אותך לסוחרים הגונים בקרבת מגוריך)

פורסם
  • מחבר

החדר הוא 4X7

מעדיף רמקולים ריצפתיים

גר ברמת השרון

מוזיקה קלאסית וג'ז

רוצה לקנות רסיבר Denon 500 CD & Denon 500

פורסם

אם אתה חובב קלאסי וג'אז בעיקר, אתה ודאי יודע איך כלי הנגינה האקוסטיים נשמעים במציאות ומעוניין בשחזור נאות אצלך בבית. אלו הם סוגי המוסיקה המקשים על מערכות סטריאו יותר מכל, בדיוק בשל הדרישה לשחזר בצורה טיבעית ככל הניתן מגוון גדול של כלים כאלו. מאחר וציינת גם את האלקטרוניקה (הקומפקט והמגבר) אותה אתה מעוניין לזווג, אני רוצה להקדים ולומר לך במה אני מאמין. אני מאמין שלאלקטרוניקה יש השפעה מכרעת על התוצאה הסופית ואם אני מנחש נכונה את התקציב הכולל שלך, הייתי אומר שאתה לא מחלק אותו נכון ולא נותן לאלקטרוניקה את המשקל המתאים. איני מנסה לכפות עליך את דעתי, אלא לנסות ולהאיר בפניך את הסוגיה הזו. הרבה אנשים נוטים "לזלזל" במקור וגם בהגברה. אני מציע לך לבקש מהסוחר להדגים בפניך מערכת אחת בתצורה כפי שהצעת ואחרת שבה המקור והמגבר מהווים כשני שליש מהתקציב הכולל ולהחליט בעצמך. כמובן שלא די בניסוי בודד שכזה ומומלץ לעשות כן עם הרבה התאמות וכמובן להאזין לכמה שיותר רכיבים אצל מגוון של סוחרים. קח את הזמן, קח איתך את המוסיקה שאתה אוהב, האזן בקפידה ולעולם אל תחליט במקום. חזור הבייתה, חשוב. תן לזה "לחלחל". הכי חשוב לקבל הדגמה בבית לפני רכישה, אם זה מתאפשר.

אני ממליץ לך לתאם פגישה עם:

http://www.maestroaudio.co.il/

http://www.aufi.co.il/

*לאלו שזה נראה להם מוזר איך שאני מתבטא על "כולה" מערכת: מוסיקה היא דבר נפלא - היא חלק בלתי נפרד מחייהם של רבים. מערכת סטריאו טובה יכולה לשדרג את ההנאה שלנו מהמוסיקה באופן אקספוננציאלי. לכן חשוב לבצע רכישה נבונה, סבלנית ומושכלת כדי להגיע לנחלה. המסע דווקא מרתק ומהנה במיוחד.

בהצלחה!

פורסם

נחמד לדעת שיש פה עוד אנשים מרמה"ש ;)

אם אתה לא מתכוון לשמוע רדיו הייתי חושב יותר לכיוון מגבר.

שמעת את הרסיבר המיועד עם הרמקולים? ואצלך בבית?

בכל מקרה החברה dali נחשבת לחברה מעולה. בנוגע לסאונד זה דבר סובייקטיבי, אני אישית לא אהבתי.

נסה לשמוע רמקולים של triangle ו paradigm, יכולים להתאים לסגנון המוזיקה שלך.

אם אתה מחפש חנויות מקצועיות באיזור יש כמה.

פיוז שבגבעתיים http://www.fuse.co.il/

סינמה פארדיסו שבנמל ת"א http://www.cinema-paradiso.co.il/

סטריאו סטאר בפ"ת http://stereo-star.co.il/

ממליץ לך גם לקפוץ לעמי ברמה"ש במקרה ועדיין לא ביקרת אצלו. למרות שהמבחר שלו לא גדול, שווה לנסות, אחלה בן אדם :xyxthumbs:

פורסם

נעזוב רגע חנויות (אני הייתי מאוד מרוצה גם מאייל פור באודיו פידלטי - רמקולים, וגם מעמי בעולם הדיגיטלי - פלסמה) ונעבור למוזיקה.

קלאסית וג'אז, שילוב שעושה לי צמרמורת :) כל הכבוד על הנכונות להשקיע במערכת שתדע לשחזר את הסגנונות הקשים האילו.

אני לא יודע מה אתה אוהב מבחינת גוון צליל, ולכן ההמלצות שלי דיי מוגבלות לטעם האישי שלי. Dali שמעתי כמה פעמים, תמיד חשבתי שהם סבבה, אבל קצת יבשים, ולכן לא ממליץ אותם לסגנונות האילו. Triangle אהבתי מאוד את ה-ES שהם הסדרה היותר צעירה עם צליל מאוזן יותר. עוד רמקול טוב מאוד וזול יחסית שייכנס לך מצוין אם תחליט להשקיע יותר באלקטרוניקה הוא ה-Dalquist. זו חברה קנדית שמייצרת רמקולים שלדעתי הם פשוט מצוינים (במיוחד ביחס למחיר שלהם) הבעיה היחידה היא שקשה למצוא אותם בארץ, ואם כבר מוצאים אז זה את ה-8 או גג ה-9 שהם רמקולים בתקציב נמוך יותר משלך (אשר ייתכן ויתאימו לך מצוין למרות זאת במידה ותבחר אלקטרוניקה קצת יותר מתקדמת).

עוד דבר שהייתי ממליץ לך לשקול הוא את השם Omega-Audio. זו חברה ישראלית שמייצרת רמקולים מצוינים. הרמקולים האילו נמכרים בארה"ב תחת השם RenAudio (עד לא מזמן מורל ארה"ב) במחירים פי 2 לפחות מאשר המחיר שלהם בארץ. אני כל כך אהבתי את הרמקולים שלהם שקניתי לעצמי גם קדמיים וגם אחוריים (עם הרבה יותר תשומת לב לקדמיים כמובן :)) מתוצרת שלהם. קניתי חדשים, וזה יצא לי זול יותר מאשר רמקולים משומש ברמה דומה של חברה אחרת. לא מזמן גם קניתי סט שלישי של רמקולים שלהם (מדגם perfect 709) משומש במחיר פשוט בדיחה פשוט כי אנשים לא יודעים מה הרמקול הזה שווה, ותאמין לי, אחת הקניות הטובות ביותר שעשיתי בחיי. אני ממליץ לך לקפוץ לשמוע אותם. למרות שאין להם שם סביבת האזנה טובה מדיי, ואין להם הגברה ומקור איכותיים במיוחד (הם נמצאים בחולון) תנסה להרים צלצול ולשאול אותם באיזה חנויות אפשר להתרשם מהם באיזור שלך. יש לי כמה חברים שקנו את הרמקולים שלהם, וכולם היו מרוצים עד הגג (לא רק זה, יש לי חבר שבנה רמקולים בעצמו, השתמש בחלקים שלהם, והתוצאה מדהימה פשוט!).

בנוגע לאלקטרוניקה, דנון הוא לא שם שאני מכבד יותר מדיי בנוגע לסטריאו. תנסה כמה דברים אחרים (cambridge audio לדוגמא) אבל הכי חשוב, אל תלך עם העדר על ה-NAD, לטעמי אחת החברות הפחות טובות נכון להיום ולעשור האחרון.

Anatoli.

Anatoli.

פורסם

לא נראה לי ש cambridge יתאים לסגנון המוזיקה שלו.

הייתי מנסה מגבר יותר מאוזן ואולי אפילו נוטה לגבוהים כמו לדוגמא rotel.

פורסם

אני לא בטוח שזה נכון. יצא לי לשמוע הרבה רוטלים שנשמעו לא משהו. דווקא בתקציב שלו נראה לי שקמברידג' יכול להתאים. בכל אופן, זה עניין של טעם ושילוב עם רמקולים, לכן אמרתי ששווה בדיקה :)

Anatoli.

פורסם

מסכים.

קניתי לפני כמה זמן את ה b&w שנשמעו לי קצת צורמים, ובחיבור את ה cambridge azur 640 הוא איזן אותם יותר לכיוון הנמוכים והמיד.

מהיכרות שלי עם המגבר לסוגי מוזיקה כזאת הוא לא משתלב 100%, אבל תמיד מומלץ לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים