עבור לתוכן

מבקש המלצה למערכת טובה למוזיקה עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מדובר במערכת למוזיקה בלבד (לא קולנוע ביתי), הכל כולל הכל (CD, מגבר, רמקולים וכו'). החדר שעבורו היא מיועדת הוא חדר בדירה תל-אביבית טיפוסית (משהו כמו 4 מטר על 3.5 מטר). סוג המוסיקה נע בין ג'אז קל (אלה פיצג'רלד, צ'ט בייקר וכו') לרוק אלטרנטיבי. לא שומע טראנס ודומיו. המערכת תחובר גם למחשב לצורך האזנה לתחנות רדיו באינטרנט.

אשמח לקבל המלצות למפרטים. כמו כן (אם זה מותר בפורום) אשמח לקבל המלצות על חנויות אמינות שניתן לסמוך עליהן. אם לדעתכם התקציב שרשמתי נמוך מדי למטרות שציינתי - אשמח לשמוע הערות גם בנושא זה.

תודה.

פורסם

התקציב הוא נמוך יחסית ואפשרי למצוא רכיבים נורמליים רק ביד שניה.

ממליץ על החנות פיוז בגבעתיים, יש להם הרבה מוצרים מיד שניה עם מחירים טובים.

פורסם
  • מחבר

amnesia - תודה. על מנת לעזור לי בהתלבטות - מה הוא התקציב המינימלי למערכת יד ראשונה העונה על התנאים שציינתי (אשמח לקבל גם הצעה למפרט בתקציב זה)?

פורסם

תחכה לתשובה של אנטולי

לדעתי תוכל להביא משהו נחמד יד שניה

פורסם

יד ראשונה?

רמקולים לא פחות מ 2000.

מגבר לפחות 1800-2000.

cd בסביבות ה 600-700.

כבלים 50-100.

הצעות למפרט זה בעייתי, לכל אחד יש טעם שונה.

בכל זאת אני אתן לך דוגמא של רכיבים שיכולים להשמע טוב עם סוג המוזיקה שלך.

JMlab Chorus 705S - 2300 nis

DENON PMA495 - 2000 nis

PIONEER DV-393 - 600 nis

בכל מקרה בסביבות המחיר הזה אתה יכול לצאת עם אחלה מערכת מיד שניה שתעלה בכמה וכמה רמות מעל מערכת מיד ראשונה בתקציב הזה.

שוב פעם אמליץ על פיוז, הם גם נותנים אחריות למוצרים מיד שניה.

פורסם
  • מחבר

amnesia - שוב תודה, עזרת לי מאד. אני אבקר בפיוז ואראה מה יש להם להם להציע.

פורסם

פיוז תמיד נחמד לבקר, אבל זה לא אומר ששם נגמר הסיפור. למעשה, אם מחפשים משומש אז פיוז היא מקום לעצלנים.

המקום הטוב ביותר הוא האינטרנט. אני אתן לך 4 דוגמאות למערכות זולות שנכנסות בתקציב שלך ונשמעות מדהים! כולן ד"א לא תוכל למצוא כרגע במשומשים, פשוט כי אני מצאתי לפנייך :)

הראשונה היא המערכת הראשונה שהייתה לי. מגבר מנורות Custom עם רמקולים מורל MLP200 משומשים. ביחד יצא 2900 שקלים. סאונד מטורף. פירוט, דיוק, איזון, החיסרון היחיד היא שהבאס לא היה 100% נשלט כמו שאני אוהב.

המערכת השנייה היא מערכת שהרכיב חבר שלי אחרי שרכש ממני את הרמקולים ההם. אז הרמקולים 800 שקלים, מגבר וCDP עוד בערך 650 שקלים. שניהם משומשים מרדיו הכוכב ברחוב המלך ג'ורג בתל-אביב. סאונד סוף הדרך ביחס למחיר.

מערכת שלישית שבנה בחור פה מהפורום. מגבר פיוניר משומש שיוצר בשנת 78 (השגתי את המגבר הזה בחינם, ומכרתי אותו ב-700 שקל שהוא שווה אפילו יותר למרות הגיל מדובר במגבר מדהים) עם רמקולים JBL L110 מדובר ברמקולים מצוינים. ה-100 וה-110 נחשבו בזמנם רמקולים all-round מצוינים. עם השיפוצים של הרמקולים והשיפורים באסתטיקה הכל לא הגיע ל-2500 שקלים אפילו.

מערכת רביעית היא מערכת שמנגנת כרגע אצלי בסלון. הרמקולים הם Omega-Audio Perfect709 זוג כזה עולה בימינו 6000 שקלים לפחות בארץ, ופי 2 מזה בארה"ב. אני קניתי משומשים בהרבה הרבה הרבה הרבה פחות. מגבר Marantz 2226b מגבר בן 25 שנים בערך, במצב טוב, אחרי קצת ניקיון בפנים, ספריי מגעים, וחיבור אנטנה חיצונית הוא עובד כמו חדש וקולט כל תחנת רדיו, גם כזו שמשודרת רחוק מאוד (וזה חשוב לחלק מהאנשים אצלי בבית) המגבר עלה 500 שקלים סך הכל. בנוגע למקור, כרגע מחובר שם מקלט אלחוטי שקיבלתי לא מזמן (הוא בעצם מקבל אלחוטית מוזיקה מהמחשב ומגן אותה) אבל תחילה היה מחובר שם CDP ישן של אונקיו שעלה לי סך הכל 200 שקלים ונשמע מצוין. אז מה בעצם יש לנו כאן? מערכת סטריאו מדהימה עם סאונד מדהים שלא יבייש מערכת חדשה במחיר של 10000 שקלים וכל זה עלה פחות מה-3000 שקל שאתה מקציב לעצמך (הרבה פחות, אבל לא משנה :)).

אז נכון, את המוצרים הספציפיים האילו יהיה לך קשה למצוא אם תצליח בכלל. אבל מה שאני אומר זה שלפעמים יש מציאות. מה שחשוב לזכור זה שאם המכשיר בן 20 שנים או אפילו 30 זה לא אומר כלום. הוא יכול עדיין להשימע פשוט מדהים! ולעלות גרושים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

שלום אנטולי,

המערכות נשמעות פיצוץ (למרות שאני ירוק בתחום ולא כל השמות מוכרים לי עדיין). אחרי ש-amnesia ואחרים פה המליצו לי על ציוד יד שניה, ואחרי שקראתי קצת הודעות ישנות בפורום וראיתי שמתלהבים מציוד וינטאג', עשיתי ביקור אצל ההורים (שהם סוג של וינטאג' בעצמם...). בדיוק בזמן, כי הם עמדו לזרוק בעקבות נקיונות פסח את הציוד הבא:

רסיבר Scott R316

פטיפון BSR belt Drive Series P163

שאלתי למבינים - שווה משהו? אפשר לבנות על בסיס זה מערכת נחמדה? או שבמקרה הזה ישן זה באמת זבל? מצאתי קצת חומר באינטרנט על הרסיבר, אבל לא הגעתי למסקנה חד משמעית באשר לאיכותו. על הפטיפון לא מצאתי כלום.

(פתחתי על זה ת'רד נפרד בטעות, מקווה שזו לא פגיעה בחוקי הפורום לשאול על זה פעם שניה).

פורסם

הפטיפון לא רלוונטי כרגע, ואני לא מכיר אותו. בנוגע למגבר, לא יודע אם זה אותו הדגם אבל את החברה הזו כבר פגשתי. יכול להיות דווקא לא רע. תנסה לחבר אותו איפשהו ולשמוע האם הוא נשמע לך טוב. מקסימום אם הם תקינים אולי תקבל עליהם כמה מאות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אנטולי - תודה, אני אבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים