עבור לתוכן

קונים מחשב חדש ? מתקינים לכם מערכת הפעלה ? (חוקית / לא חוקית זו בעייה אחרת ...)

Featured Replies

פורסם

ובכן חשוב להקפיד על מספר כללים חשובים !

לדוגמא המקרה שקרה לי לא מזמן ...

חברי רכש מחשב , כמובן עם מערכת הפעלה של Windows2000 והחל גולש באינטרנט.

כאדם שלא מבין עיניין, לא התקין Firewall וכמובן לא נתן סיסמאות לAdministrator. בעודי מסביר לו איך לסדר תוכנות שונות , ביקשתי ממנו את כתובת ה-IP של המחשב . שנינו מחוברים לבזק בינלאומי ולכן החלטתי לנסות להכנס אליו. איך בדיוק ? פשוט, בעזרת כתיבת כתובת UNC של Windows עם כתובת ה-IP ושם השיתוף , כאשר שם השיתוף ברירת המחדל הוא C$ . ללא סיסמה אדמיניסטרטיבית הצלחתי בקלות לשנות , למחוק , ולעשות כרצוני. ולכן יעצתי לו אוטומטית להתקין תוכנת Firewall ולשנות את סיסמת האדמיניסטרציה של המחשב.

חשוב שמשתמשים חדשים שאין להם מושג במחשבים יבינו כי הם מוכרחים להגן על המידע במחשב שלהם.

שימו לב מדובר על מערכת חלונות 2000 - Windows2000 Pro.

פורסם

מעניין... ::)

דרך אגב, מה זאת אומרת כתיבת כתובת UNC של Windows?

פורסם
  • מחבר

\\server_name

$

או משהוא בסגנון:

\\xxx.xxx.xxx.xxx

$

פורסם

אולי תוכל להסביר בעברית מה המטרה של הדיון הזה?

בדרך כלל קונים מחשב מתקינים מערכת הפעלה אבל לא אם סירבתם...

מתקינים צרובה ולא מקורית...

פורסם

זה לא חדש... המון אנשים מתקינים windows 2000 או XP כי זה נראה להם חדש ומה שחדש זה בטוח טוב. המון אנשים לא מכירים את ה-administrative shares וכל מיני פונקציות אחרות שלמנהלי רשת עושות את החיים קלים אבל לאותם אנשים יכולות להפוך את העבודה לגהינום. נכון להיום אם ישאלו אותי מה אני ממליץ להתקין למישהו שלא מבין כ"כ זה יהיה 98SE או מקסימום XP HOME EDITION.

פורסם

אה זה זה??

That simple??

אתה רוצה להגיד לי שבכ"כ קלות הצלחת להיכנס לו למחשב ולסייר לו בתוך ההארד דיסק??

זה ממש מפחיד...

פורסם

uלשנות את סיסמת האדמיניסטרציה של המחשב.

גם בXP PRO צריך לשנות את זה, אם כן אז איך?

פורסם

וואי מפחיד

איך מסיירים בהארד דיסק ככה ?

פורסם

ובכן חשוב להקפיד על מספר כללים חשובים !

לדוגמא המקרה שקרה לי לא מזמן ...

חברי רכש מחשב , כמובן עם מערכת הפעלה של Windows2000 והחל גולש באינטרנט.

כאדם שלא מבין עיניין, לא התקין Firewall וכמובן לא נתן סיסמאות לAdministrator. בעודי מסביר לו איך לסדר תוכנות שונות , ביקשתי ממנו את כתובת ה-IP של המחשב . שנינו מחוברים לבזק בינלאומי ולכן החלטתי לנסות להכנס אליו. איך בדיוק ? פשוט, בעזרת כתיבת כתובת UNC של Windows עם כתובת ה-IP ושם השיתוף , כאשר שם השיתוף ברירת המחדל הוא C$ . ללא סיסמה אדמיניסטרטיבית הצלחתי בקלות לשנות , למחוק , ולעשות כרצוני. ולכן יעצתי לו אוטומטית להתקין תוכנת Firewall ולשנות את סיסמת האדמיניסטרציה של המחשב.

חשוב שמשתמשים חדשים שאין להם מושג במחשבים יבינו כי הם מוכרחים להגן על המידע במחשב שלהם.

שימו לב מדובר על מערכת חלונות 2000 - Windows2000 Pro.

אני בXP PRO, יש לי סיסמא אבל הוא מתחבר אוטומטית. זה נחשב ?

פורסם

אני בXP PRO, יש לי סיסמא אבל הוא מתחבר אוטומטית. זה נחשב ?

העיקר של-user שלך יש סיסמה... לוקאלית אתה יכול לקנפג את זה שלא יבקש אותה ממך אבל כשמישהו ינסה להתחבר מרחוק הוא יהיה חייב להקיש אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים