עבור לתוכן

חדש בלינוקס עובד עם אובנטו 6.10 כמה שאלות ..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ושבת שלום :)

התחלתי לעבוד לא מזמן עם לינוקס אובנטו 6.10

מאוד נוח וכייפי

עכשיו כמה שאלות :

א. איך אני משתף קבצים ברשת ?

ב. איך אני מקמפל חבילות TAR ?

ג. איך אני יכול לגרום ללינוקס שלי להראות יותר טוב ויז'ואלית , משהו בסיגנון WindowsBlinds של הוינדוס ?

ד. האם אפשר להאיץ ביצועי מערכת בכך שאני משתק\מנטרל סרביסים שאני לא צריך ?

ה. מאיפה אני מקבל פירוט על כל הסרביסים שפועלים לי על המערכת ?

ו. על איזה שרת קבצים מומלץ לעבוד ? אני מחפש שרת שיהיה לו גם תאימות לוינדוס וגם ללינוקס

יש לציין שאני עובד על מחשב דיי חלש (לא זה שבמפרט) במפרט של P3 933 עם 512 RAM וכרטיס מסך מובנה ישן .

אבל המחשב הוא אך ורק ללינוקס .

נ.ב אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני ממש נהנה לעבוד על הלינוקס ואשמח לדעת עליו כמה שיותר

תודה רבה

INFERNo

פורסם

א. http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy חפש שם samba.

ב. TAR זה סתם ארכיון קבצים, אם יש לך TAR של קוד, אתה פותח אותו עם tar ואז נכנס ולרוב עושים

./configure

make

make install

אבל לרוב דברים כאלו צריכים ספריות וערכת קומפיילר (build-essential) וכו', אין חבילת deb למה שאת הצריך ?

ג. תתקין beryl ? (או מנהל חלונות אחר כמו enlighement).

ד. המערכת לא מספיק מהירה ? בגדול יש מדריכים לעשות ש ubuntu יפעל יותר מהר על מערכות דלי משאבים, תחפש כאלו. אני אישית הייתי מנסה את xubuntu שיכול להיות שירוץ יותר מהר (אפשר להתקין אותו על ubuntu רגיל) והממשק שלו זה xfce.

ה. ps uax יגיד לך את כל התהליכים שרצים על המחשב.

ו. ראה א, samba server.

פורסם
  • מחבר

אוקיי התחלתי ללמוד קצת על הסמבה איך לקנפג ולעבוד איתו ...

הבנתי את רוב הדברים שאמרת

עוד שאלה

לאחר שראיתי שיש תהליך שפועל במערכת

ואני לא רוצה שיפעל , איך אני מפסיק אותו ?

פורסם

אם יש תהליך ספציפי, אתה יכול לעשות ps uax ולקבל את ה ID שלו בהתחלה ואז לעשות kill ID או kill -9 ID.

אם מדובר בתהליך רקע daemon/service אתה יכול להפסיק את הפעולה שלו ע"י מציאת שם ההרצה שלו ב /etc/init.d ולכתוב /etc/init.d/service stop, יש שם גם כלים שאפשר להוריד אותו מהפעלת המחשב וכו', אבל אני לא זוכר את השם שלהם (אולי BUM עושה את זה גרפית).

פורסם
  • מחבר

אחלה , למדתי עוד משהו

תודה רבה ..

פורסם

אם אתה חדש אני ממליץ לך לעשות כל מאמץ כדי להתקין ממנהל ההתקנות ולא לבנות מקוד-מקור.

זה אחד ההבדלים החשובים בין לינוקס לחלונות.

תוסיף מקורות, תחפש בצי DEB מתאים זה יחסוך לך הרבה כאבי ראש אחר-כך.

כמובן שלאחר שתצבור קצת נסיון תוכל לבנות דברים מקוד-מקור, אבל אז אולי בכלל תרד מהרעיון :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים