עבור לתוכן

עומס CPU בלתי אפשרי.....

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

אני משתמש במחשב פי סי שנרכש לפני כשנה - שנה וחצי, בעיקר לעבודות אודיו.

אך לאחרונה... למעשה, מאתמול בבוקר, אני לא יכול לעבוד מכיוון שכמעט כל פעולה (על אחת כמה וכמה פוכנות אודיו כבדות) גורמת לעומס CPU.

פתחתי יישום בשם system doctor שבא עם חבילת הנורטון יוטיליטיז שלי, ומד הCPU שלו מראה קפיצות עד 100% כמעט עם כל פעולנה של המחשב.

אני אפילו לא יכול לשמוע שיר בווינאמפ בלי שיישמעו מעין "קרחצים" כאלה, כשהCPU קופץ.

המחשב שלי עובד תהליכי אופטימיזציה לאודיו מידי פעם, לכן אין תוכנות שרצות ברקע, הדיסקים כולם נקיים ומטופלים וכו'.

כמו כן, כשאני מדליק אותו משאבי המערכת 96-98% פנויים (בד"כ 77% פנויים אחרי שהמחשב עובד קצת)

חשוב גם לציין שעד היום הוא עבד בסדר גמור.

למחשב מעבד של אינטל, 1.5Ghz, מערכת הפעלה windows ME. חיבור מהיר לרשת, מודם USB.(האם זה יכול להיות קשור?)

האם הבעיה קשורה למעבד? או לזכרון (יש לי 256)? ממה עוד זה יכול לנבוע, ואיך אני מטפל בזה?

-----------

עוד עובדה שצריך לציין, משום מה הווינדוס מודיעלי בכל פעם שהוא עולה, כי הוא נמצא במצב 'סלקטיווי' כדי לפתור בעיות.

מה זאת אומרת?

---------------

תודה מראש!

פורסם

עכשיו נזכרת שהגיע הזמן לעזוב את תקופת האבן ולעבור לXP...

פורסם

תכנס לתפריט התחל ותבחר ב"הפעלה" , תרשום MSCONFIG

ותבחר מצב הפעלה נורמלי , תאשר ותבדוק אם פתר.

פורסם
  • מחבר

לא עכשיו נזכרתי לעבוד לXP. כרגע זה פשוט לא אופציה מבחינתי, אני מקווה לעבור מתישהו, בינתיים אני חייב (ומגיע לי:) להפעיל את המחשב, למרות הנחיתות, לא?:)

בכל מקרה, ניסיתי את העניין עם הMSconfig, ואכן הווינדוס פעול בהפעלה רגילה עכשיו ולא מראה לי את ההודעה המעצבנת.

אבל עניין העומד CPU עדיין מונע ממני לעבוד.

פורסם

תכנס ל-TASK MANAGER

alt ctrl + del

ותראה שם ב-Proccess איזה תהליכים תופסים לך את רוב המעבד....אם זה משהו שאתה יכול לסגור , תסגור.

אם אתה לא בטוח תעתיק לכאן את שם הקובץ וננסה לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

אני על ווינדוס ME, שבו אין אפשרות בטאסק מנג'ר לראות פרוססים בעובדים, אלא רק יישמים, בכל מקרה כאלה אין,

דאגתי לזה מראש, כחלק מהאופטימיזציה שעשיתי למחשב לעבוד עם אודיו.

יש אולי כיוון אחר?

(תודה רבה בינתיים!:)

פורסם

אני אומר לך משהו שנבדק על 3 מחשבים Pentium 4 ו- AXP ... ווינדוס 98 לא תומך טוב בזיכרון DDR ובמעבדי פנטיום 4 ו AXP לכן אני מציע לך לעבור ל- 2K או ל XP

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעה, אבל לצערי כרגע זו לא אופציה.

העניין הוא שמחשב עבד מצויין הרבה זמן, אני בטוח שיש איזה פתורן, אף אחד לא מכיר?

האם קפיצות CPU זה משהו שקשור למעבד? או אולי לזכרון?

האם החלפת מעבד או הוספת זכרון תעזור?

פורסם

לפי דעתי הגורם לעומס במערכת הוא מודם ה-usb שלך אם זה מודם כבלים של ambit יש לך אפשרות גם לחבר אותו לכרטיס רשת וכך תוריד

עומס מהמערכת אם זמ מודם אחר אני ממליץ לך לעבור למודם חיצוני שמתחבר לכרטיס רשת.

פורסם

תנתק את המודם ותעשה ריסטרט, ותראה אם זה משתפר.

בכלל תנתק כמה שיותר דברים מהUSB

ובmsconfig תעשה שלא יתחיל שום-דבר חוץ מההכרחיים.

תוריד תוכנה שתמצא לך SpyWare- אם אתה יודע מה אתה עושה תשתמש בSpyBot - Search and Destroy, אם אתה לא, תשתמש בAd-Aware.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים