עבור לתוכן

מידע חדש אודות ליבת ה-Penryn:

Featured Replies

פורסם

avi.JPG

מעבדי ה-K8 המצטיינים של AMD בזמנו, עוררו את אינטל מתרדמה עמוקה. באותו הזמן אינטל טמנה תקווה רבה במעבדי ה-Pentium 4 שלה ועבדה לפי שיטה שיווקית. המטרה של אינטל הייתה להעלות כמה שיותר את תדר השעון של המעבדים ועל ידי זאת לשכנע את הלקוחות כי המעבדים שלהם מפיקים את הביצועים הגבוההים ביותר. בעזרת אסטרטגיה זו אינטל הכניסה את תדר השעון של המעבדים לשם דבר בתחום השוואת הביצועים, להרבה לקוחות שלא מתמצאים בתחומים אלו היה ברור כי מעבד Pentium 4 בתדר של 3Ghz מציג ביצועים גבוהים יותר ממעבד ה-AMD Athlon של אותה התקופה שרץ במהירות של "רק" 2Ghz.

אך הזמן עשה את שלו ולאט לאט יותר ויותר אנשים התחילו להבין כי תדר השעון לא מהווה מדד לביצועי המעבד, ו"גילו" את יעילותם של מעבדי ה Athlon גם בביצועים וגם במחיר. כל זה העמיד את אינטל במצב לא נעים, במיוחד מעבדי ה-Athlon 64 שהתעלו על מעבדי אינטל של אותה התקופה כמעט בכל פרמטר.

אך כפי שניתן לראות היום, אינטל לא אמרו את המילה האחרונה שלהם. במשך הזמן ניסו באינטל לשפר את יעילות מעבדיהם. המעבר לתהליך ייצור של 65nm הוריד באופן משמעותי את צריכת החשמל ופליטת החום של המעבדים, שזהו היה אחד הכישלונות של מעבדי ה-Pentium 4 מול מעבדי ה-Athlon 64. כפולי ליבה מ-AMD באותה התקופה גם הם התעלו על כפולי הליבה של אינטל בהרבה פרמטרים. אפשר היה לחשוב כי לאינטל "נגמרו הרעיונות" ושהיא לא תוכל להפתיע, אך הופעתה על ארכיטקטורת ה-Core שינתה דעה זו מקצה לקצה.

בערך במחצית הראישונה של שנת 2006 אינטל שחררה את מעבדי ה-Yonah (יונה) המבוססים על ארכיטקטורת ה-Core, מעבדים אלו הם מעבדים כפולי ליבה המיועדים למחשבים הניידים. השיפור היה עצום, אינטל כבר לא רדפו אחרי מהירות שעון כלל ותכננו מעבד העובד במהירות שעון נמוכה יחסית ומפיק ביצועים מעולים, צריכת החשמל ופליטת החום הייתה מהפכנית ביחס לביצועים שהמעבד הפיק, כל זה ללא ספק הותיר תקוות רבות והייפ חזק סביב מעבדי ה-Core2Duo שהיו אמורים לצאת מאוחר יותר ולהיות מיועדים לשוק המחשבים השולחניים.

והנה, כבר קרוב לאמצע שנת 2006 מעבדי Core2Duo הופיעו על המדפים והתעלו בביצועים על כל המעבדים של AMD. הודות לכך שמעבדי Core2Duo הראישונים היו כפולי ליבה, מחירם לא איפשר להם להכנס לשוק הבניוני-נמוך (בעצם המצב הוא כזה גם היום, אך יש כבר תכנונים לעתיד הקרוב), AMD ניצלה זאת ועד היום מורידה יותר ויותר את מחירי המעבדים שלה, וזה מה שמשאיר אותה בעניינים עד התשובה האמיתית של AMD- מעבדי ה-K10. כפי שהוזכר, אינטל קמה מתרדמה עמוקה, ועכשיו נלחמת בכל מה שיש לה על מנת להיות ולהמשיך להיות מובילה בשוק המעבדים. מפות הדרכים של החברה מלאות בהרבה הבטחות גדולות ומעניינות לעתיד, ונראה כי אינטל רצינית היום יותר מתמיד.

אינטל הצהירה רשמית כי היא מתכוונת לתכנן מיקרוארכטקטורה חדשה כל שנתיים, וכל שנה אחרי הארכ' החדשה תצא סדרה חדשה של מעבדים המבוססים על הארכ' אבל מכילים שיפורים מסויימים.

intelarchiscg5.jpg

אנחנו רק בהתחלה...

כפי שניתן לראות אנו נמצאים כעט על השלב השני, מעבדי Intel Core Microarchitecture המיוצרים ב-65nm ולפנינו מעבדי ה-Penryn המיוצרים ב-45nm ולאחר מכן מיקרוארכ' חדשה מבית אינטל בשם הקוד "Nehalem". אודות סדרת ה-Penryn אינטל מסרה מידע חדש.

להזכירכם, מעבדי ה-Penryn הם המחפילים של מעבדי ה-Core 2 Duo המיוצרים בטכנולוגיית ייצור של 45nm. אודות לתהליך הייצור החדש תהיה אפשרות להעלות את התדר של המעבדים ובכך להרוויח תוספת ביצועים, זאת ללא עליה בצריכת החשמל ופליטת החום. שיפור נוסף הכלול במעבדי ה-Penryn הוא תוספת של זיכרון Cache למעבדים - 6M Cache למעבדי כפולי ליבה ו-12M Cache למעבדים בעלי ארבע ליבות. למרות כל זאת, שטח הליבה הוקטן בכ-25 אחוזים. בנתיים בנוגע למהירויות השעון אין מידע מדוייק יותר מ-"מעל 3Ghz". תדר ה-FSB יוגדל למהירות של 1.6Ghz.

טכנולוגייה חדשה להקטנת צריכת החשמל בה יזכו בעלי מחשבים ניידים מבוססים מעבד מסדרת ה-Penryn, זוהי טכנולוגיית ה-Deep Power Down Technology, אשר מנמיכה המתח, מהירות השעון, מכבה את הליבות ואת ה-Cache כמעט לחלוטין - זאת על מנת לצמצם עד כמה שאפשר את הבזבוז של האנרגיה כשהמעבד נמצא ללא שימוש או בשימוש חלקי.

מה לגבי הביצועים? המעבדים החדשים יכילו שיפורים היעזרו להם להתעלות בביצועים על המעבדים הקודמים באותה מהירות שעון. השיפורים נעים סביב שיפור הביצועים של סטי פקודות SSE2,SSE3 ו SSE4, מה שיביא ביצועים גבוההים יותר בעיקר בתחומי המולטימדיה.

מעבדי ה-Penryn מיועדים לתושבת ה-LGA-775 הנפוצה של המעבדים, מה שאומר למעשה שהתמיכה קיימת גם בלוחות של היום ואין צורך בסדרה חדשה של צ'יפסטים. צריכת החשמל של המעבדים החדשים נשארת דומה מאוד למעבדים הנוחכיים, 120W למעבדים מרובעי ליבה וכ-65W למעבדים כפולי ליבה. המעבדים אמורים לצאת כבר במחצית השניה של השנה הנוחכית, ולנו נשאר רק לחכות למבחני ביצועים ואוברקלוק על מנת להתרשם מהמוצר החדש.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=2955

פורסם
  • מחבר

תודה על הקישורים!!! :o

פורסם

ממ במקום אחר קראתי שהלוחות החדשים של היום לא יתמכו בדור הבא של המעבדים גם אחרי עידכון BIOS \=

פורסם

ככה גם אני שמעתי שהם לא ייתמכו הלוחות של הדור הזה בדור הבא.

או שהמידע ישתנה הלוואי.

פורסם

תהיה תמיכה, אבל בבאס נמוך יותר.

ומדובר על ה-Penryn מן הסתם, לא על ה-Nehalem.

פורסם

הבאס לא בעיה יש לוחות שמסוגלים באוברקלוינג להגיע לבאס הזה.

פורסם

רק כדי לוודאות שהבנתי נכון:

חוץ מזה של Penryn יהיה 45NM לעומת 65NM של הקונרו

(שכתוצאה מכך יהיה צריכה נמוכה יותר של חשמל ופליטה של חום -> מה ישיאפשר לתדר גדול יותר (GHZ)

אז נניח מעבד E6600 2.4GHZ מול מעבד Penryn שיש לו גם 2.4GHZ

אז ה Penryn עדיין ינצח (יהיה לו ביצועים יותר טובים במשחקקים תוכנות וכד')

כי הוא מכיל טכנולוגיות חדשות

(=חוץ מהקטע של הכיבוי ליבות וכל הדברים של צריך כשהמחשב במנוחה

כי זה רק מקטין את הצריכה ובהתאחס לא מעלה ביצועים)

הבנתי נכון?

פורסם

אני מאוד מקווה בשביל AMD שברצלונה יהיה לא פחות מגאוני, אחרת....

פורסם
  • מחבר

ועוד השקט הזה מהם, אפשר לחשוב שאולי הם מכינים לנו באמת משהו גאוני או לחילופין - אין להם כלום.

נקווה לטוב.

פורסם

הבעיה אצל AMD זה שאין להם מקום לפספס.

הם לא מוציאים מעבד חדש כל שנה (כמו אינטל כי אין להם תקציב בשביל זה), ולכן הם חייבים שהוא יהיה חזק מספיק בשביל השנתיים הבאות לפחות.

אם אינטל לא תצליח לנצח את AMD עם פנרין, אז יש להם אפשרות לעשות זאת עם נחלים, ושם הם בטוח יעשו זאת.

פורסם
  • מחבר

אבל אל תשכח שעד ה-Nehalem גם ל AMD יש זמן לשפר את המוצרים שלהם, אי אפשר לדעת.

פורסם

כן , אבל זה כמו הR600, עד שהוא ייצא, נוידיה תוציא 8800 מהיר יותר, או, יותר גרוע- 8900 . ואז מה?

כדאי מאוד שהK10 יהיה טוב יותר מהPENRYN אחרת הם יהיו בצרות ולנו לא תהיה תחרות (הכי גרוע).

פורסם

רק כדי לוודאות שהבנתי נכון:

חוץ מזה של Penryn יהיה 45NM לעומת 65NM של הקונרו

(שכתוצאה מכך יהיה צריכה נמוכה יותר של חשמל ופליטה של חום -> מה ישיאפשר לתדר גדול יותר (GHZ)

אז נניח מעבד E6600 2.4GHZ מול מעבד Penryn שיש לו גם 2.4GHZ

אז ה Penryn עדיין ינצח (יהיה לו ביצועים יותר טובים במשחקקים תוכנות וכד')

כי הוא מכיל טכנולוגיות חדשות

(=חוץ מהקטע של הכיבוי ליבות וכל הדברים של צריך כשהמחשב במנוחה

כי זה רק מקטין את הצריכה ובהתאחס לא מעלה ביצועים)

הבנתי נכון?

הבנת נכון. יש גם שיפורים בארכיטקטורה מעבר לתדר (למשל Penryn אמור לתמוך ב-SSE4). אין לי מושג כמה השיפורים יהיו משמעותיים מה שכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים