עבור לתוכן

נינטדנדו מתחילה להקשות על התקנת צ'יפ בWii כדי להלחם בפיראטיות

Featured Replies

פורסם

http://www.digitimes.com/systems/a20070327PD201.html

נינטנדו שינתה את שירטוט הPCB ("הלוח אם") של הwii שיוצרו לאחרונה כדי להקשות על התקנת צ'יפ בקונסולת הwii. חלק מהאנשים שמתכננים מחדש את ה PCB הציעו לנינטנדו לעבור לרכיבי BGA (ball grid array ) כדי להקשות עוד יותר על התקנת הצ'יפ. המטרה היא לגרום לכך שהתקנת צ'יפ יהיה כרוך בסיכון של גרימת נזק לקונסולה .

למי שלא מבין מה זה BGA הנה הסבר קטן. לרכיבים אלקטרוניים יש כל מני אריזות . לאריזות היותר מוכרות יש רגליים חשופות בצידי הרכיב. לאריזת BGA הרגליים הם כדוריות בדיל שנמצאות בתחתית הרכיב. אחרי שמלחימים רכיב BGA לPCB אי אפשר לגשת לרגליים שלו ואם מורידים את הרכיב מהPCB (בעזרת מכשיר שדומה למייבש שיער אבל הרבה יותר חם) הכדוריות לרוב נהרסות וצריך ליצר אותם מחדש. זה דבר שיקשה מאוד על חיבור צ'יפים חיצוניים.

אם נינטנדו יורידו באותה הזדמנות גם את המגעים המיותרים שהם לא צריכים בכלל על הלוח זה גם יקשה מאוד. כי בשביל לגשת לקווים שהמוד צ'יפ משתמש יצתרכו לעשות חפירות בPCB וזה אומר שהסיכוי להזיק לקונסולה גבוה מאוד

אם משהו לא בסדר בהודעה הזאת מבחינת חוקי הפורום נא לצנזר ולמחוק את המיותר או פשוט להודיע לי כדי שאני אשנה אותה.

פורסם

האמת היא שזה מאד מעניין ולא ברור למה שאר החברות לא עושות כזה דבר עם הקונסולות שלהם מלכתחילה

פורסם

כי זה עולה כסף, וכסף מעלה את מחיר הייצור, ומעלה את מחיר הקוסולה שאתה בא לקנות- משמע פוגע במחירות!

פורסם

אני לא דואג

סך הכל תעשית הפירטים מאוד חכמה ויש גם פריצות תוכנה

חוץ מזה מחירות המשחקים של הWII טובות ולערכתי נינטנדו לא תפריז יותר מידי במלחמה נגד הפירטיות

כמו שהיא לא מפריזה בDS וכמו שסוני לא נלחמה חזק בפירטיות בPS1\PS2

פורסם
  • מחבר

כי זה עולה כסף, וכסף מעלה את מחיר הייצור, ומעלה את מחיר הקוסולה שאתה בא לקנות- משמע פוגע במחירות!

אין לזה השפעה גדולה על המחיר ולעשות עריכה עולה רק כ20000 $ (או אפילו פחות) וזה מ0 . כל מה שהם צריכים זה להכניס כמה קווים ל PCB כדי שרק אנשים עם מיומנות גבוהה יוכלו להכניס צ'יפ למוצר שלהם. המעבר לאריזת BGA הוא לא כלכך קשה כי רוב הרכיבים כבר עברו לאריזה הזאת ואני חושב שהיא אפילו יותר זולה . המהנדסים של נינטנדו בכל מקרה עובדים על הוזלת ה קונסולה אז נתנו להם גם עוד משימה של להקשות על פיראטיות .

נראה לי שזה לא יעזור להם כי יש להם עוד נקודת טורפה - הכבל שמחבר בין הקונסולה לכונן כי לכל כבל אפשר לעשות מפצל..

פורסם

אם יש משהו שלמדתי מכל שנותיי בעסקי המחשבים זה שאם יש תוכנה תהיה לה פריצה.

שום דבר לא מוגן ובטוח ב100 אחוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים