עבור לתוכן

שאלה בקשר למהירות של מאוורר סטוק של E6400

Featured Replies

פורסם

מר xvertigo‏ מה לא היה ברור בלהפסיק להספים את התרד...

• תגובות 49
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יאללה סתם פורום מסריח לא גולש פה יותר

מנסים לעזור לכם ואתם לא רוצים לא צריך

ביי

פורסם
  • מחבר

פותח התרד לגבי הRPM‏ אתה צריך לבדוק עם תוכנה כמו EVEREST‏ או התוכנה שמגיעה עם הלוח...

בדקתי, אמרתי ה-RPM רץ בין 400-600, אבל שכחתי לציין שלפעמים המהירות יורדת לבין 100-200 RPM.

התופעות שציינת תקינות לחלוטין!

בפתיחת המחשב הצלעות עדיין קרות וכך גם המעבד, אז המאורר לא תמיד מתחיל לפעול כי אין למה (זו הבקרה האוטומטית, אתה יכול לבטל בביוס אבל אין טעם!), לאט לאט המהירות תעלה ותתיצב. אם הטמפרטורה תעלה מעבר לרף מסוים המהירות גם תעלה בהדרגה. אין לך מה לדאוג.

בקשר לבקרה האוטומטית, איך קוראים לה בביוס? (לידע כללי לעתיד)

אוקיי, אבל האם זה מומלץ לקנות מאוורר עם קצת יותר Kick כמו: Big Typhoon VX או AC Freezer 7 Pro?

ד"א, מישהו יכול להמליץ לי על תוכנה או משהו שמעמיס את המעבד וכך אני יוכל לבדוק מה הטמפ' במצב עומס? זה יעזור לראות את ההבדל...

נ.ב. - הטמפ' במצב Idle הינו רץ בין 30-35C...

יאללה סתם פורום מסריח לא גולש פה יותר

מנסים לעזור לכם ואתם לא רוצים לא צריך

ביי

דווקא לאו כך, הפורום הזה מאוד עוזר! ואני בטוח שלא רק לי! אז חדל!

פורסם

קירורים כמו הBT‏ מיועדים אם אתה עושה OC... הפרייזר נחשב לקירור טוב מבחינת מחיר/ביצועים ככה שגם לOC‏ סביר הוא אמור להספיק...אם הרעש והטמפ' של הקירור סטוק לא מפריעים לך אין סיבה סתם לבזבז כסף... ותוכנות למאמץ יש לך במדריך לOC‏ שבאתר...

פורסם
  • מחבר

קירורים כמו הBT‏ מיועדים אם אתה עושה OC... הפרייזר נחשב לקירור טוב מבחינת מחיר/ביצועים ככה שגם לOC‏ סביר הוא אמור להספיק...אם הרעש והטמפ' של הקירור סטוק לא מפריעים לך אין סיבה סתם לבזבז כסף... ותוכנות למאמץ יש לך במדריך לOC‏ שבאתר...

חח המאוורר בכלל לא מרעיש... הוא בקושי זז! :lol:

ונראה לי שמצאתי דרך התוכנה Everest להעביר את המעבד למצב עומס... לא בטוח...

ד"א, המכפיל של המעבד כל הזמן קופץ, קודם הוא 6 ופתאום הוא 8! למה הוא עושה את זה? כדי לחסוך מתח ומאמץ?

פורסם

בeverest‏ יש כמה באנצים (בדיקות) למעבד/זיכרון אבל זה לא ממש מאמץ אותו... נסה את prime‏ או s‎&m‏ ‏(וכמו שציינתי תעיין במדריך)... והשינוי מכפלה זה פיצר על מנת לחסוך בחשמל/חום...(EIST‏ זה הקיצור של טכנולוגיה זו)...

פורסם
  • מחבר

בeverest‏ יש כמה באנצים (בדיקות) למעבד/זיכרון אבל זה לא ממש מאמץ אותו... נסה את prime‏ או s‎&m‏ ‏(וכמו שציינתי תעיין במדריך)... והשינוי מכפלה זה פיצר על מנת לחסוך בחשמל/חום...(EIST‏ זה הקיצור של טכנולוגיה זו)...

כן שמתי לב שזה ממש לא מאמץ את המעבד ב-Everest... :-\

אוקיי, אני אנסה את Prime, ולכמה זמן לאמץ את המעבד כדי שאני יוכל לראות את ההבדלים בטמפרטורות?

עכשיו אני יודע מה זה EIST ב-BIOS! ראיתי את זה ב-BIOS! אוקיי תודה על המידע!

פורסם

לבדיקת טמפ' מקסימלית ומאמץ התחלתית מספיק 15-30 דקות (וגם זה בלחץ) לבדיקת יציבות עם OC‏ כמה שיותר יותר טוב...

פורסם
  • מחבר

לבדיקת טמפ' מקסימלית ומאמץ התחלתית מספיק 15-30 דקות (וגם זה בלחץ) לבדיקת יציבות עם OC‏ כמה שיותר יותר טוב...

אוקיי תודה על המידע, שוב! :xyxthumbs:

פורסם

duall ass הוא בטח "טכנאי שכונה" לשעבר >:(

95 הודעות ביום אחד :s07:

פורסם

אם הוא בא לחפש עבודה בפורום מחשבים הוא לא חכם במיוחד...

פורסם
  • מחבר

כן, גם אני חושב כך...

אוקיי, הרצתי טסט במשך 30 דק'.

אז כך: במצב Idle הטמפ' הייתה על 29C, כשהפעלתי את הטסט הטמפ' ישר קפצה ל-35C ואז הטמפ' עלתה עד 40C ונשארה שם.

כשעברו 30 דק', כיביתי את הטסט, הטמפ' ירדה מ40C ל-30C. למה הטמפ' עבדה ככה? הרי זה לא אמור להיות בהדרגדיות? :nixweiss:

ד"א, הסל"ד של המאוור עלתה כשהפעלתי את הטסט מ-500 סיבובים עד ל-900 ואז כשכיביתי ירדה שוב ל-500.

הנה כמה תמונות:

temptestam9.jpg

temptest2ke8.jpg

אולי אני הפעלתי טסט לא נכון?

פורסם

המתח של ה 2.5 דיי נמוך לא? וגם המתח של המעבד.

זו יכול לגרום בעיות?

פורסם

פותח התרד אתה אמור להריץ פעמיים במקביל את התוכנה למאמץ מלא... ולא מודדים מתח עם תוכנה..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד אתה אמור להריץ פעמיים במקביל את התוכנה למאמץ מלא... ולא מודדים מתח עם תוכנה..

מה זאת אומרת להריץ פעמיים? לפתוח את התוכנה פעמיים ולהריץ את הטסט פעמיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים