WTF?! הבירה קופאת? - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

WTF?! הבירה קופאת?


fuck off

Recommended Posts

המממ וואי שכחתי איך בדיוק זה עובד אבל תכלס כל אחד יכול לעשות את זה...פשוט שמים בקבוק אם נוזל כלשהו (כמו בירה בדוגמא) במקפיא...הנוזל נהיה מקורר יתר והוא לא מתמצק( או עובר תהליך קריסטליזציה) כאשר אין לו מקום להתחיל את הקריסטליזציה(נוקלאוס)-דבר שקורא כאשר פני השטח מלוטשים(כמו בבקבוק זכוכית). ברגע שאתה מוציא את הבקבוק וגורם להפרעה בפני השטח על ידי המכה-נוצר הנוקלאוס הדרוש ולכן ההתמצקות היא מיידית.

שימו לב-יש בקבוקי זכוכית שיתנפצו בקור או אם שמים בהם יותר מדי מים(נפח של מים במצב צבירה מוצק(קרח) גדול יותר מאשר במצב צבירה נוזל -ולכן אין למלא את הבקבוק עד הסוף.

-הבקבוק צריך להיות נקי- על מנת שלא יהיוו הפרעות בפני שטח ולכן הנוזל יקפא כאשר הוא במקפיא.

-יש משקאות אלכוהוליים כמו וודקה ושנאפסים שיש בהם חומר אנטי-פריז ולכו הם לא יקפאו בכל מקרה.

-אם תשימו בירות במקרר שיענו על הצרכים כנראה שחלק מהן כן יקפאו,אם אני לא טועה נסו לשים את הבקבוק עומד על מנת שהפקק לא יגרום הלנקודת התחלה לקריסטליזציה.

-בירה קפוא זה לא טעים...

עוד מידע:

http://en.wikipedia.org/wiki/Supercooling

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אם הבקבוק לא עומד אז הלחץ יעיף את הפקק באיזשהוא שלב והכל ישפך.

ניסינו את זה בעבודה, רק עם בקבוקי בירה שחורה ומכבי או גולדסטאר לא זוכר אבל שוכב :\ אז לא יצא טוב בהזדמנות הראשונה אני ישים אותם עומדים נראה מה קורה...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קרה לי משהו דומה עם מים:

הכנסתי מים למקפיא ולאחר כמה שעות הוצאתי את הבקבוק וראיתי שהוא לא קפוא.... התחלתי למזוג לכוס והמים קפאו אך בבבקבוק הם לא

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אין לי כוח להסביר את זה, אבל כדי שנוזל יקפא צריך להשקיע עבודה ולא רק להוריד את הטמפ'... הניעור או כל זעזוע אחר זה העבודה הדרושה...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...