עבור לתוכן

איך ניתן להפיק גל סינוס ? איזה מעגל יפיק את זה???

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה

אשמח אם תשלח לי

• תגובות 54
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שטויות,

יש דרך מאוד פשוטה ליצור גל סינוס מושלם ממתח DC.

מתנד.

אתה מחבר מגבר שרת במשוב חיובי ומעגל RLC כמשוב שלילי. העקרון של פעולת המעגל הוא בידוד הרמוניה מרכזית מפירוק פורייה על ידי הגברת הרמוניה ספציפית ודיכוי האחרות.

אתה חייב להתאים ערכים לנגדים כדי שהמעגל יעבוד וקיים תדר תנודות שגם הוא ניתן לחישוב כתלות בסליל ובקבל.

פורסם

פוריה זה יפה כל FFT זה יפה הנקודה שמעגל בתדר כזה לא ניתן להרכיב בפשוטות ....אתה צריך מה זה אורך גל ומה הקשר שלהם לעובי של הקו תימסורת ..

בנייתה המעגל צורכת מחשב ולא נין לבנות את המעגל ידנית בכלל ....בתדרים כאלה יש תופעות RF שנובעות מצורת קווי התמסורת ...

לא משנה עד כמה המשוואת יכולות לתת גל של 1GHZ יש צורך ב בניית מערכת תמסורות שכלעצמה מאוד מורכבת ....

אתה מתכוון גיבס?

יש פה הרבה בילבול בת'ראד הקטן הזה, בכל מקרה ניתן לתת מעגל של קירוב טוב מאוד, זהו.

פורסם

גיבס לא קשור ..לנושא (הוא שלעצמו ממש מגניב)

כן. זה ממש דיון מוזר ....וממש אין לי כוח להסביא מה שכן גם קירוב לא ניתן לשיג ...אבל שהיה לבריאות ...

תנסו...

פורסם

אתה רוצה לנסות ? אתה מוזמן ויותר מזה אבל ! תהיה מוכן שהשראויות וקיבולים פאראזיטיים יאכלו לך את הצורה ... אולי אתה תקבל 1 ג'יגה עם סטייה של 5-10 אחוז .

פורסם

אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל אני עובד בחברה שמתעסקת עם רכיבי RF מדי פעם. איך מיצרים תדר גבוה : קונים VCO ומחברים לו PLL נותנים ל PLL ותדר reference עכשיו דוחפים לPLL איזה 2 עד 4 ערכים של 11 ביט (לרוב- צריך 2 בשביל כל PLL האילו שאני מכיר באים עם שני PLL ) . יש נוסחה שנותנת לך לנעול תדר ביחס לתדר ה reference שלך וגם ה VCO מתאים רק לטווח תדרים מסוים. הPLL לא גאון גדול הוא משנה את המתח עד שהתדר ננעל ואז הוא שומר על נעילה.

אפשר אולי להשיג VCO בזול של 1900MHZ - תדרים סליולריים כי הטלפונים הסליולרים זה שוק מאוד גדול.

פורסם

5 דקות ב- LabVIEW אני בונה לך גל סינוס באיזה peak-to-peak שאתה רוצה!

אני למשל ייצרתי לעצמי בדקה גל סינוס DC מ-0 וולט ל-5 וולט והוצאתי אותו דרך USB-DAQ

פורסם

נו ברור אבל הוא צריך ציוד (בעיקר את ה DAQ) והוא צריך רשיון ל LABVIEW, שהיא בהחלט אחלה תוכנה.

פורסם

יש מכשיר מאוד פשוט שעושה את זה:

http://video.google.com/videoplay?docid=5125780462773187994

שלחו לי הודעה בפרטי לגבי רישיון של labview. יש לי חבר שקנה את התוכנה והוא כבר לא משתמש בה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע לאיזה תדרים אתה מכוון כאן, אבל אם אתה צריך תדרים נמוכים (ולא RF) ואמפליטודות קטנות יחסית (מילי-וולטים) כל מה שצריך זה מגבר שרת 741 וכמה נגדים/קבלים. כמובן שהסינוס שיתקבל יהיה רחוק ממושלם, הכל תלוי בצרכים שלך. לא אתחיל לתת כאן הרצאה באלקטרוניקה, במקום זאת נפנה אותך לאתר ויקי-פדיה

ראה ערך: מתנגד גשר ווין

http://en.wikipedia.org/wiki/Wein_bridge_oscillator

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים