עבור לתוכן

פנטיום 4 עוד לא נקבר.

Featured Replies

פורסם

בעבר ואני בטוח שגם היום עושים את זה לא מעט כל הזמן האנשים שאינם "מבינים" ויודעים מעבר לפנטיום 4 לא קונים טכנולוגיה יותר חדשנית.

אני אסביר את עצמי, בעבר ואני בטוח שגם היום כאשר הולכים למוכר מחשבים אומרים לו "תבנה לי בבקשה מחשב ב4 אלף השימוש יהיה בעיקר למשחקים"

הוא בונה לך מחשב עם פנטיום 4 שאפשר להשיג פנטיום D או אפילו CONROE וגם אפשר מעבד טוב לא פחות של AMD, פנטיום 4 זה אחת ההצלחות שבנתה את אינטל ועדיין מרוויחה כסף קטן ממנה מהאנשים מהקטני השכלה בתחום המחשבים..

כיום כל אדם שיודע מה זה מחשב הוא יודע שני דברים נוספים אחד זה ווינדוס והשני זה פנטיום 4..

אני חושב שזה נהפך למותג עתיק שעדיין נמכר בזכות השם שהוא עשה בזמנו..

מה דעתכם בעניין?

• תגובות 61
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

P4 היה רחוק ההצלחה - אבל הצלחה כלכלית הוא דווקא כן יצר.

והסיבה היא פשוטה,אמונה עיוורת של רוב האנשים (בעיקר בארץ אני חושב) שאינטל זה הכי טוב ומה לעשות שבזמנו זה ה-TOP שאינטל יכלה להציע והעניין נשאר חקוק בזיכרון

פורסם

בתור בעלים של חנות מחשבים אני מצדיק אותך אנשים באים אליי

ואומרים לי אני רוצה פנטיום 4 אבל אני לא מוכר להם את זה

אלא אם הם מתעקשים על מחיר נמוך יותר

פורסם

Pentium 4 היה הצלחה מסחררת, וזו עובדה.

כל פעולה שמפתחי השבבים נוקטים (בין אם מדובר פליטת חום נמוכה, ביצועים מדהימים, תדר גבוה במיוחד וכו') משמעותה שיפור מכירות, וה4 Pentium רמס את המתחרים כמו כלום, לכן הצלחה.

פורסם
  • מחבר

Xtract אני לא מסכים איתך.. זה היה ההצלחה הכי גדולה של אינטל בהשוואה להיום.. בארץ בכל אופן למיטב ידעתי..

פורסם

הצלחה כלכלית ותו לא

פורסם

הצלחה כלכלית ותו לא

זו ההצלחה היחידה שאמורה להיות.

הסיבה היחידה שכרגע המעבדים החדשים של Intel שמים דגש על ביצועים, היא העובדה שזה מה שמוכר כרגע.

התחרות היא לא "מי יעשה מעבד יותר חזק", וכל "שושלת" NetBurst היא הוכחה.

התחרות היא מי ימכור יותר (מכוון ומדובר בעסק), וPentium 4 יצא איך שהוא יצא ע"מ למכור יותר.

פורסם

הצלחה כלכלית מין הסתם אבל הם הכניסו את הp4 ברמה כזאת שזה נהיה כבר "מותג" אתה שואל מישהו איזה מחשב יש לו הוא עונה לך "פנטיום 4"...זה שמבחינת ביצועים/פליטת חום וכו הוא לא היה מנצח אנחנו יודעים (לך תספר את זה למיליוני האנשים שדרשו "פנטיום 4")... כמובן שמבחינת "מסע הפירסום" גם לחנויות בארץ לא חסר והם רק מחפשות מאיפה לעשות כסף (אני לא מדבר על כולם)..

פורסם

לזה בדיוק התכוונתי בתגובה הראשונה שלי

פורסם

בלי קשר לכמה הוא הצליח אז:

היום באותו מחיר של P4 אפשר לקנות 3600DC של AMD (סביר להניח שרוב הציבור לא יודע על קיום המעבד הזה בכלל אבל שיהיה)

כיום לפי דעתי, מי שהחליף את הP4 הוא לא הC2D אלא הPENTIUM D.

אנשים (לא מביני חומרה, אנשים עם ידע "נורמאלי", יחסית בסיסי) יודעים שיש דבר כזה כפול ליבה, או שהמוכר בחנות מספר להם על זה,

אין להם שום מושג לגבי ביצועים מה באמת המעבד מסוגל לעשות, אבל הם יקחו אותו כי הם חושבים שפנטיום זה אמין, והם גם חכמים שהם קונים כפול ליבה. (זה מה שנדמה להם, או מה שהמוכר רוצה\מצליח לגרום להם לחשוב)

פורסם

אינטל תמיד ידעה לשווק וכן יש לה נתח שוק ומשאבים הרבה יותר גדולים מAMD, אבל שימו לב עד כמה חברה קטנה ו"עלובה"(בכאילו עלובה כן) הצליחה לנגוס וכמעט לרמוס תהצלחה של P4, נכון רוב האנשים בעולם מכירים פנטיום ורוצים פנטיום, ובארץ הזאת בעיקר פה אם לא רק פה אנשים שלא מכירים AMD או שמעו AMD יגידו זה מעבד עלוב מתחמם נורא והP4 ממש קר לעומתו הבנתי שהם מתכוונים לATHLON XP ובכן זמנו עבר מזמן תלמדו אנשים תחפרו קצת בעסק ותגלו שפנטיום 4 זה גרוטאה זה זבל!!!!! אבל לא רק בגלל זה חוסר הוודאות וחוסר הרצון לברר וזה שאנשים סומכים על אינטל בעיניים עצומות גורמים להם לתמוך בגרוטאות.

פורסם

הPentium 4 הגיע קצת לאחר עידן שבו ביצועים היו תדר מול תדר, ובמקום ליצור מעבדים יעילים יותר, הם פשוט הלכו עם אותה הנחה והעלו את התדר ללא שום שיפור משמעותי בביצועים.

עד היום אנשים חושבים שתדר גבוה יותר = ביצועים גבוהים יותר, ולמה? כי זה המסר שהPentium 4 העביר.

בזמן שהמתחרים של הPentium 4 שמו דגש על ביצועים ולא תדר, הם הפסידו במכירות.

הPentium 4 היה בדיוק כמו שהמהנדסים דמיינו לעצמם כשהם הציבו לעצמם מטרה חדשה - מעבד שישלוט בשוק.

אז אתם יכולים לרדת על הPentium 4 כמה שאתם רוצים, מבחינת Intel הוא היה המעבד המושלם.

פורסם

משתלם, בכל אופן :S

פורסם
  • מחבר

הPentium 4 הגיע קצת לאחר עידן שבו ביצועים היו תדר מול תדר, ובמקום ליצור מעבדים יעילים יותר, הם פשוט הלכו עם אותה הנחה והעלו את התדר ללא שום שיפור משמעותי בביצועים.

עד היום אנשים חושבים שתדר גבוה יותר = ביצועים גבוהים יותר, ולמה? כי זה המסר שהPentium 4 העביר.

בזמן שהמתחרים של הPentium 4 שמו דגש על ביצועים ולא תדר, הם הפסידו במכירות.

הPentium 4 היה בדיוק כמו שהמהנדסים דמיינו לעצמם כשהם הציבו לעצמם מטרה חדשה - מעבד שישלוט בשוק.

אז אתם יכולים לרדת על הPentium 4 כמה שאתם רוצים, מבחינת Intel הוא היה המעבד המושלם.

ללא ספק אתה צודק.. כמו רבים פה..

זה המותג שמשל בתחום המחשבים, באותם זמנים לא הכירו בAMD..

הP4 השאיר "נזק" או שאפשר לקרוא לזה "הטעיה" שהמעבדים בכלל שהתדר יותר גדול כך המעבד יותר טוב..

ואנשים עדיין דבקים בקנית מעבדים בעלי תדר גבוה משום שP4 השאיר את החותם הזה אצלם.

לכן P4 עדיין נמכר זאת אחת הסיבות למעשה, עוד אחת שבזמן שיצרו את P4 חברת AMD היית כל כך קטנה שלא ידעו על קיומה ואני בספק אם היית קיימת בתקופה הראשונה של P4..

אין לי ספק שזאת אחת ההצלחות הכי גדולות בתחום המחשבים..

פורסם

ללא ספק אתה צודק.. כמו רבים פה..

זה המותג שמשל בתחום המחשבים, באותם זמנים לא הכירו בAMD..

הP4 השאיר "נזק" או שאפשר לקרוא לזה "הטעיה" שהמעבדים בכלל שהתדר יותר גדול כך המעבד יותר טוב..

ואנשים עדיין דבקים בקנית מעבדים בעלי תדר גבוה משום שP4 השאיר את החותם הזה אצלם.

לכן P4 עדיין נמכר זאת אחת הסיבות למעשה, עוד אחת שבזמן שיצרו את P4 חברת AMD היית כל כך קטנה שלא ידעו על קיומה ואני בספק אם היית קיימת בתקופה הראשונה של P4..

אין לי ספק שזאת אחת ההצלחות הכי גדולות בתחום המחשבים..

אני יודע שבדרך כלל מציגים את AMD כקטנה וחלשה מול Intel, אבל היא לא קטנה בכלל, ואף פעם לא היתה.

והיא גם לא כל כך חדשה, היא נוסדה שנה לאחר Intel (בשנת 1969).

ולמי שלא זוכר, היתה קבוצת אנשים לא קטנה בישראל שהתלהבה מהK5 בזמנו. ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים