עבור לתוכן

מחפש חוות דעת על מסך viewsonic vx2025wm

Featured Replies

פורסם

קראתי כאן בפורום שמסכי 20 אינץ המומלצים הם מתוצרת Dell או LG.

רציתי לקבל את חוות דעת חברי הפורום על מסך של חברת viewsonic מדגם vx2025wm , שעל פי המפרט שלו מגיע לזווית צפיה של176 מעלות, מה שמרמז על פאנל איכותי.

http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/xseries/vx2025wm/

http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products/LCDX/VX2025wm.htm#specs

באתר viewsonic הבריטי נכתב כי הפאנל הוא מסוג MVA

מבדיקה שערכתי באתר http://www.flatpanels.dk/panels.php , מצאתי כי הפאנל הוא מסוג P-MVA

ViewSonic VX2025wm (widescreen) has a 20 inch 8 ms (g2g) P-MVA (AUO M201EW01 V0) panel

האם המסך מומלץ ?

פורסם

המסכים של LG בגודל 20" רחב (L204TW) בהחלט לא משתווים לדל שמגיע עם פאנל איכותי בהרבה מה LG.

המסך היחידי שמשתווה הוא ה NEC 20WGX2 וסיטואציות מסוימות הוא אף עדיף על הדל כגון במשחקים.

ה VX2025wm בסדר, הוא מתאים מאוד לסרטים בגלל בפאנל שלו (אכן P-MVA)אבל בשאר השימושים עדיף הדל 2007WFP.

בנוסף המסך אינו מיוצר יותר וכל מה שמשתמע מכך.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי כתבות באינטרנט על ה NEC 20WGX2 , ולפי ההתרשמות שלי הוא עדיף על מסכי הדל 20 אינץ בשל פאנל מתקדם שלו as-ips.

מצאתי כתבה שהמליצה על המסך, בשל איכות התמונה שהוא מציד וזוויות המפייה שלו.

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/06/07/NEC-MultiSync-20WGX2-20-1in-widescreen-LCD/p1

פורסם

על כתבה ברמה מקצועית כל כך נמוכה לא הייתי מסתמך, בכל מקרה השיפור הרציניים בפאנל AS-IPS על פני ה S-IPS

שיש בדל הם יחס ניגודיות דינאמי ו OverDrive אגרסיבי יותר שמוביל לזמן תגובה נמוך יותר.

הראשון לא באמת תורם למסך ואילו השני מוביל לנצנוץ בעת צפיה בסרטים.

פורסם
  • מחבר

וקושיה אחרת, האם אתה ממליץ לעבור למסך LCD ?

כרגע ברשותי מסך CRT MAG 796FD שבזמנו נחשב לספינת הדגל של מסכי 17 אינץ בשל קצב ריענון פוטנציאלי של 96MHZ .

אני מתלבט כיום אם כדאי לרכוש מסך CRT 19 אינץ או מסך LCD, רק בשל הבעיות של הצללה ghosting, פיקסליפ שרופים, בעיית הילה או פיזור לא שווה של תאורה אחורית במסכי LCD.

היתרון שאני רואה במסך CRT הוא שבכל רזולוציה, המסך יפיק תמונה איכותית ולא תהיה בעיה של הצגה או קריאה של טקסט במסך

פורסם

1. למאג מעולם לא הייתה ספינת דגל, במקרה הטוב היה מדובר במסך סביר.

2. גוסטינג זה לא הצללה אלא מריחות וכיום מסכי LCD עם זמן תגובה נמוך מ 16ms לא יציגו מריחות, אם אתה רואה מריחות הבעיה

קימת במוח שלך ולא במסך, אני ממליץ שתעבור על המאמר שפורסם באתר.

3. פיקסלים שרופים זה דבר שאפשר לבדוק בחנות ואם לא מרוצים להחזיר או להחליף.

4. אם תקנה מסך LCD איכותי רוב הסיכויים שלא יהיו לך בעיות אחידות עם התאורה האחורית.

לדעתי אין טעם ללכת על מסך CRT אלא אם אתה גיימר שצריך לשחק ב 100hz.

לכל שאר השימושים מסך LCD איכותי (לא מסך זול עם פאנל TN) יהיה תחליף מצויין.

פורסם
  • מחבר

ראשית, אל תזלזל במסגי מאג, הדגם שיש לי מכיל שפופרת טריניטרון שטוחה, ושלימתי עליו פרמיה די גדולה ביחס למסכי 17 אינץ שהיו בשוק לפני שש שנים (קרוב לאלפיים ש"ח).

שנית, בקשר לפיקסלים שרופים, הנורמה בארץ היא להבטיח אפס פיקסלים במהלך השבוע או השבועיים הראשונים לחיי המסך, ולאחר מכן רק מהפיקסל החמישי המסך נחשב כפגום (ואני מפנה אותך לתקן iso בעניין זה).

חוץ מחברת פילפס, ורק בחלק מהדגמים, ישנה התחייבות לפאנל מושלם ללא כל פיקסלים או חברת אסוס במסכי המולטימדיה שלה המבטיחה אפס פיקסלים שרופים בשנה הראשונה לחיי המסך, אין יצרן אחר המיוצג בארץ המבטיח אפס פיקסלים שרופים במהלך האחריות של המסך.

שלישית, יצא לי לעבוד עם מספר מסכי LCD, אומנם לא מהמשוכללים בשוק, אך איכות הטקסט לא היתה כל כך קריאה, ולכן בוורד היה צריך להגדיל את הטקטס על מנת לקרוא בבירור את הפונטים.

פורסם

1. זה ששילמת הרבה לא אומר שזה היה מסך טוב, הוא בהחלט היה התקדמות על פני המסכים האחרים של מאג בזמנו.

2. פיקסלים מתים זה לא דבר שנוצר במהלך חיי במסך, זה ניגרם כתוצאה מזיהום בזמן תהליך הייצור, אם קיבלת מסך בלי פיקסלים

מתים הוא ישאר ככה הרבה שנים.

3. היום כמעט כל חנות תסכים שתבדוק את המסך אחרי שאתה קונה ואם אתה לא מרוצה מחליפים, חוץ ממספר מקרים בודדים כגון מסך מסוים

של פילפס שתמיד מגיע עם פיקסלים מתים בדרך כלל מקבלים מסך בלי פיקסלים מתים.

4. אם יש לך קושי לראות את הטקסט כנראה שהראיה שלך לא כל כך טובה או שעבדת עם מסך ברזולוציה לא טבעית וכו.

למי שהפונט קטן תמיד ניתן להגדיל את ה DPI בחלונות אבל חלק מהתוכנות לא נראות כמו שצריך אחרי, מצד שני 1280X1024

או 1600X1200 עדיף על פני 1024X768 פשוט בגלל התוספת בנדל"ן.

פורסם

המסכים של LG בגודל 20" רחב (L204TW) בהחלט לא משתווים לדל שמגיע עם פאנל איכותי בהרבה מה LG.

המסך היחידי שמשתווה הוא ה NEC 20WGX2 וסיטואציות מסוימות הוא אף עדיף על הדל כגון במשחקים.

ה VX2025wm בסדר, הוא מתאים מאוד לסרטים בגלל בפאנל שלו (אכן P-MVA)אבל בשאר השימושים עדיף הדל 2007WFP.

בנוסף המסך אינו מיוצר יותר וכל מה שמשתמע מכך.

אני חושב שהוא התכוון ל - LG L2000C הלא רחב שמגיע עם פאנל S-IPS ודי מומלץ בפורום (במיוחד לאור הירידה במחירו ובעיות הזמינות של הדל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים