עבור לתוכן

ISO גבוה או פלאש חיצוני מוקפץ? הנה השוואה קטנה

Featured Replies

פורסם

למה להשקיע על פלש חיצוני למצלמת קומפקט בכלל?

חוצמיזה, הוא לא יודע בכלל לצלם במצלמה מקצועית! אף פעם לא ראיתי תוצאות גרועת כמו שהוא הביא במצלמת DSLR.

לא אתפלא אם הוא צילם בכלל בפורמט JPG במקום ב-RAW כמו מקצוען, RAW הוא נגטיב דיגטאלי ושם אפשר לבצע תיקוני עדשה וחדות+הפחתת רעש.

• תגובות 53
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חוצמיזה, הוא לא יודע בכלל לצלם במצלמה מקצועית! אף פעם לא ראיתי תוצאות גרועת כמו שהוא הביא במצלמת DSLR.

אורי, הצילום ב DSLR (עקב חוסר תאורה מספקת) התבצע ב ISO 1600 ובזמן חשיפה של 1/8 שניה ולכן התמונה גרועה.

זה בדיוק מה שהוא מנסה להסביר שגם DSLR לא יכולה לעזור במצב כזה בלי פלאש חיצוני.

ולגבי ההשקעה בפלאש (300-600 ש"ח) למצלמת P&S זה כדי למנוע תמונות כאלה (שיתקבלו גם ב DSLR עם פלאש פנימי)

1_flash.jpg

פורסם

שזה יותר ממספיק לצלם משפחה הממוצע!! צלם משפחה ממוצע לא יודע דבר וחצי על הקפצה - בטח שלא יודע מזה צמצם כדי לכוון את הפלאש- וזה מניסיון רב.

אתה תתאכזב יום אחד שתעבור לדיאסלר ותפסיד הרבה כסף על הפוגי 9600 שבאמת עם כל הכבוד מביאה יופי של תמורה למחיר - אבל יותר מידי להתקדם איתה אי אפשר.

+"או כמו שאחד רושם פה דיאסלר" -ומה רע בזה? שזה נראה יותר מגניב באנגלית?

פורסם

אם באמת בא לך לרשום בעברית אז לפחות תרשום נכון "דיאסאלאר" או "די.אס.אל.אר." או אפילו "די אס אל אר" (נראה ממש רע אני יודע אבל DSLR זה לא דיאסלר)

פורסם

אורי, הצילום ב DSLR (עקב חוסר תאורה מספקת) התבצע ב ISO 1600 ובזמן חשיפה של 1/8 שניה ולכן התמונה גרועה.

זה בדיוק מה שהוא מנסה להסביר שגם DSLR לא יכולה לעזור במצב כזה בלי פלאש חיצוני.]

אם כבר לצלם בתנאים כאלו, אז יש תצובה בשביל זה וגם ISO 1600 זה כבר תחום מוגזם.

איך למשל מצלמים בעיצוב פנים ללא פלאש בכלל, בעזרת מצלמות מקרו אנלוגיות או גב דיגטאלי.

פורסם

אורי,

אני מניח שאתה מנסה לומר משהו ואולי אתה צודק. אף אחד לא טוען ש DSLR פחות טובה או שאי אפשר לצלם יותר טוב בתנאים הקיימים.

אתה (ואחרים) לדעתי מפספסים את הנקודה המרכזית בדיון.

אורן לא ניסה ללמד אותנו איך מצלמים (או לא מצלמים) ב DSLR אלה רק להראות מצב צילום מסויים שכיח בתוך בית עם מצלמה מוחזקת ביד וללא תאורה מספקת.

תאר לעצמך שאתה צריך לצלם ילד ולא עציץ, מנסיון אישי זה פשוט לא אפשרי ללא פלאש ואז הדיון הזה הופך להיות רלוונטי.

מקווה שהנושא ברור.

שזה יותר ממספיק לצלם משפחה הממוצע!! צלם משפחה ממוצע לא יודע דבר וחצי על הקפצה - בטח שלא יודע מזה צמצם כדי לכוון את הפלאש- וזה מניסיון רב.

אתה תתאכזב יום אחד שתעבור לדיאסלר ותפסיד הרבה כסף על הפוגי 9600 שבאמת עם כל הכבוד מביאה יופי של תמורה למחיר - אבל יותר מידי להתקדם איתה אי אפשר.

+"או כמו שאחד רושם פה דיאסלר" -ומה רע בזה? שזה נראה יותר מגניב באנגלית?

לגבי ה "דיאסלר" לא התכוונתי לפגוע, זה פשוט קשה להבנה וקצת צורם. לא חייבים לתרגם מושגי בסיס, הרבה יותר פשוט להשאיר אותם באנגלית.

ובאופן אישי - אני לא אתאכזב מהרכישה שלי ולא אפסיד כסף כי המצלמה משמשת לי (בעוונותי) גם כמצלמת וידאו ואני מאוד מרוצה ממנה ואהיה עוד יותר מרוצה עם הפלאש החיצוני (כשיגיע).

שום DSLR לא תיתן לי את כל הפונקציונאליות הזאת ב 3000 ש"ח.

פורסם

הבנתי :)

כמו שאמרתי - למחיר שלה זאת מצלמה מעולה - אחלה תמורה למחיר.

ממה שאני ראיתי ושמעתי כל מי שקונה מצלמת P&S מתקדמת עובר בסופו של דבר לDSLR (הנה יותר טוב ?), נכון שהיא מביאה כביכול פחות תמורה למחיר - אבל זה לא נכון, העובדה שיש לך מצלמה עם אפשרות להחליף עדשות- ושאותו סט עדשות ילווה אותך גם במצלמה הבאה שלך חוסך הרבה כסף, אני כבר לא מדבר על האיכות וכמות האביזרים הנלווים - ועוד הרבה טכניקות אחרות שקיימות רק במצלמה מסוג זה.

מי שבאמת רוצה להתפתח בצילום וזה מעניין אותו לדעתי שידלג על השלב של מצלמה כוון וצלם מתקדמת - כי בסופו של דבר ממילא יעבור לDSLR. חבל על הכסף.

מי שבשום אופן לא רוצה DSLR ולא רוצה לא להתקדם לא להתפתח וזה לא מעניין אותו - הדבר היחיד שמעניין אותו זה תמונות של משפחה/חברים/פרח בטיול - שילך באמת על הפוגי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מכבד את עצמך כמקצוען, אז תועיל בבקשה להכניס סקאלה לתמונות כי יש לי תחושה שהצילום של האולימפוס עבר פילטר של חדות.

שתי המצלמות היו על ברירות המחדל שלהן בנושא חדות.

יש קליפים חזקים בגבולות האובייקטים, זה מרמז על חדות יתר?

בהחלט כן. אני תמיד מצלם בחדות הכי נמוכה שקיימת ומחדד בעצמי בצורה מבוקרת, אבל ההשוואה משתמשת באופן טבעי באימג'ים שיוצאים ישירות מהמצלמה ולא במה שניתן להשיג בעריכות במחשב. אם הייתי מבצע חידוד נפרד לשתי התמונות אז הפער רק היה גדל, כי חידוד היתר הוא החיסרון היחידי בתמונה של הקומפקטית.

מה שבטוח, אין שום דרך לתקן במחשב את הבעיות שמפילות את התמונות של ה-DSLR: תאורה גרועה בפלאש ישיר, טשטוש תנועה באור קיים.

למה לא DSLR עם פלאש חיצוני מוקפץ?

כי הוא לא נכנס בתקציב.

קרא את הודעת הפתיחה של הדיון ואולי תבין.

התוצאות הגרועות הן בגלל שהתנאים קשים מדי לכל מצלמה, אפילו ל-DSLR. תראה לי תוצאות טובות יותר שצולמו ב-EV 3 חחת אותן מגבלות.

לא אתפלא אם הוא צילם בכלל בפורמט JPG במקום ב-RAW כמו מקצוען, RAW הוא נגטיב דיגטאלי ושם אפשר לבצע תיקוני עדשה וחדות+הפחתת רעש.

בוודאי שהצילום הוא ב-JPEG. צלמי משפחה לא ייתעסקו עם המרה של של RAW, לא שזה היה עוזר במשהו בתמונות שבהן הבעיות קשורות בתאורה גרועה (פלאש ישיר) או בטשטוש מתנועה (מהירות תריס נמוכה באור קיים). תגיד אתה בכלל יודע מה היתרונות של RAW? כי המשפט הזה נראה כאילו שאתה מצטט משהו ששמעת מבלי להבין על מה מדובר.

בשביל זה קיים הדיון הזה, כדי להכיר לאותם חובבים את יתרונות הפלאש המוקפץ. הצמצם לא קשור. ברוב המצלמות האלה אפשר להשתמש במצב P ובפלאש TTL. אין צורך להבין שום דבר מלבד איך לסובב את הפלאש, וזה באמת לא מסובך.

הוא לא ייתכזב אם הוא יבין מה המצלמה מסוגלת ומה היא לא מסוגלת לעשות. אגב, בדיוק אל דברים כאלה ^^ דיברתי כשאמרתי שאנשים מנסים לדחוף מצלמות DSLR לכל מי שלא באמת צריך אותן.

אם כבר לצלם בתנאים כאלו, אז יש תצובה בשביל זה וגם ISO 1600 זה כבר תחום מוגזם.

יש לך עוד רעיונות? מה תעזור לך חצובה כשאתה מנסה לצלם אנשים במהירות 1/8 שניה? ולגבי ה-ISO, אין בעיה, רד ל-400 ותקבל בתנאי התאורה האלה מהירות של 1/2 שניה. עוד יותר גרוע.

איך למשל מצלמים בעיצוב פנים ללא פלאש בכלל, בעזרת מצלמות מקרו אנלוגיות או גב דיגטאלי.

בעיצוב פנים מצלמים דוממים. האובייקטים בצילום משפחה בד"כ לא דוממים, ואם מדובר בילדים הם לעיתים קרובות מתרוצצים ומשחקים כך שגם מהירות 1/30 לא תספיק כדי להוציא תמונה סבירה. עם פלאש אין שום בעיה. הם יכולים לקפוץ באוויר והכל יהיה חד כמו סכין.

ממה שאני ראיתי ושמעתי כל מי שקונה מצלמת P&S מתקדמת עובר בסופו של דבר לDSLR (הנה יותר טוב ?)

אם זה קורה, אז זה לא בהכרח מצורך של ממש או מתוך הבנה של החלופות.

נכון שהיא מביאה כביכול פחות תמורה למחיר - אבל זה לא נכון, העובדה שיש לך מצלמה עם אפשרות להחליף עדשות- ושאותו סט עדשות ילווה אותך גם במצלמה הבאה שלך חוסך הרבה כסף, אני כבר לא מדבר על האיכות וכמות האביזרים הנלווים - ועוד הרבה טכניקות אחרות שקיימות רק במצלמה מסוג זה.

מלבד החסרונות הרבים של מצלמות DSLR (ששייכים לדיון אחר), אתה שוכח את נושא התקציב. כמה תעלה מצלמת DSLR עם עדשה 18-200 (שנותנת טווח 28-300) ועם פלאש מוקפץ? יותר מ-5000 ש"ח. זה נראה לך סכום שהגיוני לצלם משפחה להוציא?

מי שבאמת רוצה להתפתח בצילום וזה מעניין אותו לדעתי שידלג על השלב של מצלמה כוון וצלם מתקדמת - כי בסופו של דבר ממילא יעבור לDSLR. חבל על הכסף.

ההצעה שלך לא רלוונטית. צלם משפחה לא צריך DSLR. מצלמה כמו ה-S9000 + פלאש מוקפץ תתן לו את כל מה שהוא צריך ויותר.

מי שבשום אופן לא רוצה DSLR ולא רוצה לא להתקדם לא להתפתח וזה לא מעניין אותו - הדבר היחיד שמעניין אותו זה תמונות של משפחה/חברים/פרח בטיול - שילך באמת על הפוגי.

מלבד הנושא של עומק שדה מצומצם, רוב הדברים שבהם אפשר להתפתח קיימים גם בקומפקטיות כמו ה-S9600. זה מתחיל מדברים טכנייים כמו חשיפה, מדידת אור, ותאורה, וזה ממשיך בנושאים שדורשים ראיה וכשרון כמו קומפוזיציה ותזמון. עצוב מאוד שאנשים קונים את הלוקש הזה של "חייבים DSLR בשביל להתפתח בצילום". אפשר לצלם תמונות מדהימות גם עם מצלמה שאינה DSLR. מה שצריך זה בעיקר ראיה טובה ונכונות ללמוד.

אגב, Sigapo ו-urib, יש לכם הרבה ביקורת על המתודולוגייה של ההשוואה, אבל אני עדיין לא רואה השוואה חלופית מצדכם. זה עומד לקרות? :cool2:

פורסם

א. אתה מביא דוגמאות של אובייקטים בעצמך לא?

ב. בתמונה של ה-7D אין בכלל חדות דרך אף פילטר, בתמונה של האולימפוס דפקת שם חדות של מסור( על מי אתה עובד בדיוק?).

ג. אתה חושב שמישהו מצלם באירוע עם פלאש מורם,(בהנחה שהוא לא מקצוען) יתחיל לעשות נסיונות שכל רגע מישהו מפריע לו לצלם?

ד. תתפלא איזה יכולות מדהימות יש בפורמט RAW, במיוחד בפוטושופ CS3.

BTW

פעם הבאה תכניס סקלות של קודאק לצילום, גם סקלות לבדיקת חדות.

פורסם
  • מחבר

א. אתה מביא דוגמאות של אובייקטים בעצמך לא?

אני מביא דוגמאות, אבל הן לא מוצאות חן בעיניך. אז במקום לדפוק על המקלדת, צלם השוואה חלופית שתנסה להוכיח שבאור נמוך עדשת קיט תוציא תוצאות טובות יותר מקומפקטית עם פלאש מוקפץ, ותן לי לבדוק את המתודולוגייה שלך. אני מבטיח לך שיהיה לי מה לכתוב.

ב. בתמונה של ה-7D אין בכלל חדות דרך אף פילטר, בתמונה של האולימפוס דפקת שם חדות של מסור( על מי אתה עובד בדיוק?).

שתי התמונות משתמשות באותה ברירת מחדל של חידוד. זאת של הקומפקטית גבוהה בהרבה מזו של ה-DSLR, אבל זה זניח בהשוואה לשאר הבעיות ב-DSLR. שוב, אם יש לך טענות, תעלה השוואה דומה משלך. למה אתה מחכה?

ג. אתה חושב שמישהו מצלם באירוע עם פלאש מורם,(בהנחה שהוא לא מקצוען) יתחיל לעשות נסיונות שכל רגע מישהו מפריע לו לצלם?

לא צריך לעשות ניסיונות, ולא צריך להיות מקצוען. שימוש בפלאש מוקפץ זה דבר פשוט. כמו שחובבים לומדים לעשות פוקוס עם חצי-לחיצה, כך הם יכולים ללמוד להרים את הפלאש. זאת לא תורה מסיני.

ד. תתפלא איזה יכולות מדהימות יש בפורמט RAW, במיוחד בפוטושופ CS3.

אתה חושב שאתה מחדש לי משהו? מי אתה חושב כתב את רוב המאמר על RAW בקליקי? ::)

אתה לא מחדש לי כלום, אבל משום מה אתה לא קולט ש-RAW לא יכול לתקן דברים כמו תאורה גרועה של פלאש ישיר או טשטוש של מהירות נמוכה מדי. יש לי הצעה: צלם במהירות של 1/8 מוחזק מהיד עם עדשת 50/1.7 בצמצם הכי פתוח, ונסה לתקן את הצ'יקמוק שתקבל עם RAW. אח"כ צלם את אותו הנושא עם פלאש ישיר (באיזו מהירות סנכרון שמוצאת חן בעיניך) ונסה להוציא בעזרת RAW תאורה נורמלית מאותה תמונה. אני מחכה בכיליון עיניים לראות את התוצאות :cool2:

פעם הבאה תכניס סקלות של קודאק לצילום, גם סקלות לבדיקת חדות.

בפעם הבאה אני אכניס (שוב) את מה שאני חושב שרלוונטי להשוואה שלי, ואתה תכניס את מה שאתה חושב שרלוונטי להשוואה שלך.

אורי, אני לא באמת מצפה שתעלה משהו. זה די ברור בשלב הזה שזה לא עומד לקרות (ודי ברור מדוע), אבל בוא תנסה לתאר במילים כיצד DSLR עם עדשת קיט אמורה לטענתך לספק באור נמוך (EV 3, מהירות 1/8 שניה) תוצאה טובה יותר בצילום אנשים בחדר מאשר קומפקטית עם פלאש מוקפץ. במקום להביא דוגמאות שמראות את זה (שזה מה שהיית צריך לעשות כדי לשכנע), נסה להסביר את זה במילים. תשתדל להצמד לצד הטכני ולא לשמועות וניתוחים סוציולוגיים של ציבור הקונים, אוקי?

פורסם

אני אגיד לך מה הבעיה.

אין לי בעיה עם כל ההשוואות שלך , אבל כפי שציינת ייעדת אותן לסוג מסויים מאוד של צלמים וצילומים. (לחובבנים הפשוטים ביותר, לא יהיה שום עניין בהשוואות האלה והן לא יגידו להם דבר התקלות עם רצף של מושגים טכניים שונים ומשונים שעד כה סביר להניח שהם לא נתקלו בהם לעולם)

אתה בעצמך אמרת שההשוואה הזאת נועדה לחובבנים, שרוצים לקבל את המירב בעת צילומי משפחה במבנה סגור בעל תקרה נמוכה.

בגלל הכותרת הזו קהל היעד המסויים הזה (והלא מנוסה/מבין) אפילו לא יטרח להכנס אליה וחבל שכך. אפשר להגיד שבעצם ירדה כל התועלת בהכנת ההשוואה הזו.

כותרת כמו - "איך לצלם תמונות משפחתיות בדרך היעילה/הטובה ביותר" , או "כיצד לצלם תמונות משפחתיות באיכות הגבוהה ביותר"

תהייה יעילה יותר , ותקלע למטרה שאליה שאפת להגיע. כפי שציינו כאן חובבן הפשוט ביותר שיודע ללחוץ על הכפתור סביר להניח שלא יהיה לו מושג מה אומר המינוח ISO, פלאש מוקפץ וכיוצ"ב.

מקווה שהבנת לאן אני חותר.

פורסם
  • מחבר

כותרת כמו - "איך לצלם תמונות משפחתיות בדרך היעילה/הטובה ביותר" , או "כיצד לצלם תמונות משפחתיות באיכות הגבוהה ביותר"

אחלה רעיון למאמר. אני אחשוב על זה.

פורסם

אנ דיברתי על צלמים שרוצים להתפתח בתחום - ולא צלמי משפחה (שלדבריך אין להם שום עניין בזה).

אתה מערבב בין הדברים.

ואני לא דוחף לאף אחד DSLR אם אין לו צורך בה , אתה משום מה מסתייג מלהמליץ על DSLR כשזו ההמלצה הטובה ביותר לצלם שמיצא את עולם הP&S ורוצה להתנסות בצילום יותר מקצועי.

פורסם
  • מחבר

DSLR מתאימה לדברים מסויימים ואני בהחלט ממליץ לאנשים לרכוש מצלמה כזו כשזה מה שמתאים לדרישות שלהם. לצלם משפחה עם 3000-וקצת ש"ח בכיס DSLR היא פתרון מוגבל מדי. נסה 5000 ש"ח.

ואני לא קונה את זה שמי שרוצה "להתפתח" חייב DSLR. ממש לא. האינטרנט מלא בצילומים מדהימים שצולמו עם מצלמות שאינן DSLR מכדי שהגישה הזו תחזיק מים. בכל מקרה, כבר התייחסתי לזה קודם:

מלבד הנושא של עומק שדה מצומצם, רוב הדברים שבהם אפשר להתפתח קיימים גם בקומפקטיות כמו ה-S9600. זה מתחיל מדברים טכנייים כמו חשיפה, מדידת אור, ותאורה, וזה ממשיך בנושאים שדורשים ראיה וכשרון כמו קומפוזיציה ותזמון. עצוב מאוד שאנשים קונים את הלוקש הזה של "חייבים DSLR בשביל להתפתח בצילום". אפשר לצלם תמונות מדהימות גם עם מצלמה שאינה DSLR. מה שצריך זה בעיקר ראיה טובה ונכונות ללמוד.

פורסם

האינטרנט מלא בצילומים מדהימים שצולמו עם מצלמות שאינן DSLR מכדי שהגישה הזו תחזיק מים. בכל מקרה, כבר התייחסתי לזה קודם:

באינטרנט הצילומים נראים נהדר, אבל מה תהיה איכות ההדפסה שלהם מעל לגודל A3 אפילו לפוסטר, אם מדובר במצלמה ביתית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים