עבור לתוכן

Unshielded & Shielded Twisted Pair Cabling Standards

Featured Replies

פורסם

אלה הם כל סוגי הכבלי רשת בין מחשב למחשב או מחשב לנתב?

Unshielded & Shielded Twisted Pair Cabling Standards

v d e

* Cat 1: Currently unrecognized by TIA/EIA. Previously used for POTS telephone communications, ISDN and doorbell wiring.

* Cat 2: Currently unrecognized by TIA/EIA. Previously was frequently used on 4 Mbit/s token ring networks.

* Cat 3: Currently defined in TIA/EIA-568-B, used for data networks using frequencies up to 16 MHz. Historically popular for 10 Mbit/s Ethernet networks.

* Cat 4: Currently unrecognized by TIA/EIA. Provided performance of up to 20 MHz, and was frequently used on 16 Mbit/s token ring networks.

* Cat 5: Currently unrecognized by TIA/EIA. Provided performance of up to 100 MHz, and was frequently used on 100 Mbit/s ethernet networks. May be unsuitable for 1000BASE-T gigabit ethernet.

* Cat 5e: Currently defined in TIA/EIA-568-B. Provides performance of up to 100 MHz, and is frequently used for both 100 Mbit/s and gigabit ethernet networks.

* Cat 6: Currently defined in TIA/EIA-568-B. It provides performance of up to 250 MHz, more than double category 5 and 5e.

* Cat 6a: Future specification for 10 Gbit/s applications.

* Cat 7: An informal name applied to ISO/IEC 11801 Class F cabling. This standard specifies four individually-shielded pairs (STP) inside an overall shield. Designed for transmission at frequencies up to 600 MHz.

פורסם

CAT5

וכל כבל שתתקל בו היום בחנות מחשבים

יהיה כבל מהסוג הזה.

פורסם

כן, אני חושב שאלה כל ה Twisted Pair שיצא לי להכיר, אבל יש עוד המון סוגי כבלים אחרים.

לרשתות ETHERNET אנחנו משתמשים ב CAT3, CAT5/5E ו CAT6 (לגבי 7 אני לא יודע, לא שמעתי עליו...)

ככל שהמספר גבוהה יותר ככה האיכות של הכבל טובה יותר, ויש סטנדרטים של ETHERNET שדורשים איכות

מסויימת, לדוגמה 10BaseT דורש CAT3 לעומת זאת 100BaseTX דורש CAT5 .

עצה שלי: תמיד תקנה את הכבלים עם האיכות הכי טובה, זה יעלה לך כמה שקלים יותר אבל יחסוך לך הרבה

כאב ראש בעתיד.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה לחפש משהו יותר מתקדם מCAT5E , לא נראה לי שיש לך תקשורת של 10GE למחשב האישי שלך ... ובטח לא על כבלים של UTP.

פורסם

יש ethernet של 10 gigabit על חוטי נחושת, תעשה חיפוש על 10GBASE-T .

גם אם היום זה יקר (הNICים וה switchים) ו 1000BASE-T מספיק לכל רשת, מחר זה יכול להשתנות, זה כבר קרה פעם עם 10BaseT...

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין, הנושא הזה הוא תעלומה או מה

לנתב של WRT54GL של LINKSYS, הנמצא במרחק של 25 ממחשב, איזה כבל הכי יתאים.

כי שמעתי על בעוית של כבלים שלא מצליחים לקבל IP, בין נתב למחשב

למרות שאותו כבל היה מחובר בין מחשב למחשב הוא עבד מצוין (כמשתף אינטרנט וגם בהעברת קבצים בין שני המחשבים הללו)

אשמח לתשובה ממנוסה ...

פורסם

אפילו CAT3 יספיק :/

בכל מקרה לא תמצא כאלו יותר למכירה, פשוט קנה כבל, יתנו לך CAT5E אלא אם תגיד שאתה רוצה CAT6.

פורסם

אני לא מבין, הנושא הזה הוא תעלומה או מה

בטח שזאת תעלומה, אם אתה שואל את זה:

אלה הם כל סוגי הכבלי רשת בין מחשב למחשב או מחשב לנתב?

ומצפה שאנשים ישתמשו ביכולות המיוחדות שלהם בשביל לנחש שאתה בעצם מעוניין לקבל תשובה לשאלה אחרת.

ובמקרה הספציפי של כבל שעובד בין מחשב למחשב ולא בין מחשב לראוטר זה יכול להיות קשור לזה שהוא crossover cable,

למרות שזה בדרך כלל אמור לעבוד, כשאתה משתמש בציוד SOHO אתה אף פעם לא יכול לדעת...

פורסם
  • מחבר

מה זה ? SOHO

פורסם

small office home office

פורסם

יש ethernet של 10 gigabit על חוטי נחושת, תעשה חיפוש על 10GBASE-T .

גם אם היום זה יקר (הNICים וה switchים) ו 1000BASE-T מספיק לכל רשת, מחר זה יכול להשתנות, זה כבר קרה פעם עם 10BaseT...

כמו שאמרתי - קיים אבל לא סביר שהוא ישתמש בזה , אפילו בשרתים הכי חדשים של IBM וHP(סדרות x3--- וG5) משתמשים רק ב1GE(לפחות בכרטיסים המובנים)

אז אין מה לדבר על מחשוב אישי.

פורסם

כן אבל פעם גם 100BaseTX היה יקר ולא נפוץ... אם אתה הולך להעביר קבל של 2 מטר בין מחשב למחשב,

אז אתה צודק זה לא כלכך משנה, אבל אם אתה הולך להעביר אותו דרך קירות עדיף להשקיע עוד כמה שקלים בשביל

שבעוד 2-3 שנים לא לקדוח שוב (ראיתי שזה קרה כבר...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים