עבור לתוכן

כיול מסך NEC 20WGX2 - בעיקר לבאגירה

Featured Replies

פורסם

אממ כמו שכתוב בכותרת..

אני רוצה לכייל את המסך שלי [20WGX2] וקראתי פה לגבי הנושא הזה וגיליתי שלא חייבים מכייל שעולה הרבה כסף, אלא אפשר להוריד את ADOBE GAMMA ולכייל דרך התוכנה הזאת.

אז אני צריך ממכם לינק לתוכנה ושתגידו לי איך לכייל בעזרתה.

תודה לעוזרים.

ד"א יש לי במסך משהו אוטומטי שמשנה את הבהירות של המסך כל הזמן... איך אני מבטל את זה?

פורסם
  • מחבר

ADVANCED DV

מבטל את זה דרך התפריט של המסך

לכיול יש לך קבצים מוכנים פה

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/content/nec_20wgx2_content_phase2_4.htm#calibration

חפש ICM PROFILES

אצלי משום מה הם לא עבדו

ADVANCCED DV אצלי מבוטל, זה לא קשור. זה פשוט מאפשר לתת בוסט מיחס ניגודיות 1:800 ל1:1400.

אממ..... איך אני מפעיל את הקובץ של הכיול שלו?

פורסם

קובץ שכזה וקבצי ICC ו ICM בכלליות לא יעזרו לך, כל מסך שונה ומתנהג שונה.

בשביל Adobe Gamma אתה צריך את PhotoShop, זה מותקן איתה אוטומטית.

אתה מוזמן לנסות ולכייל את המסך שלך באופן ידני, בנוסף הנה כתבה מענינת בנושא כיול ללא מכייל או עם השקעה עד 99 יורו.

פורסם

יש שם 2 בדיקות חינמיות מעניינות

איפה מורידים אותן?

באמת גם אצלי קבצי הגאמה לא עזרו, כנראה כל אחד צריך התאמה אישית

למה אף אחד לא קונה פה בפורום מכשיר בדיקה ומתאים לאנשים את המסך תמורת תשלום סמלי?\

אני הייתי מוכן לשלם 60-70 שקל על דבר כזה

פורסם

באמת למה, למה אף אחד לא עושה את זה? ;D

ברצינות היית משלם 60-70 שקל? ומה אם לא תאהב את התוצאה של הכיול?

פורסם

תוכל להסביר בקצרה מהו תהליך הכיול עם מכייל? בעיקר, מהם הפונקציות ב OSD בהן הכיול משחק?

פורסם

פונקציות שקשורות לנק' הלבנה של המסך וקובעות כמה אדום,כחול וירוק יש בלבן.

אלו בדרך כלל מגיעות בצורה של מספר Presets כגון sRGB, Bluish, Reddish וכו, בנוסף ישנו מצב USER דרכו

אנו מכוונים בעצמנו את הנק' בשילוב עם הקלורומטר.

אחרי כיוון הנק' הלבנה או שימוש בנק' אשר כבר מכוונת במסך (Native White Point) ממשיכים לשלב הכיול עצמו

בו נבדקים מספר רב של צבעים והתוכנה מאזנת את הצבעים בכדי שיהיו מדויקים ע"י שימוש בטבלאות פנימיות של הכרטיס מסך.

לרוב התהליך הקשה ביותר הוא כיוון הנק' הלבנה, חלק מהמסכים ממש גרועים בכך או בעלי OSD עם באגים.

בסוף התהליך מקבלים קובץ ICM מתואם אישית למסך ולמחשב שלך, קח בחשבון שמסכי LCD למטרות

מקצועיות זקוקים לכיול אחת לחודש בערך. בנוסף קובץ ה ICM טוב ספציפית רק לקומבינציה כרטיס מסך + מסך

שיש לך כרגע והחלפה של אחד מהגורמים הללו גורמת לפרופיל להיות לא מדויק וחסר ערך.

פורסם

לא הייתי משלם פעם בחודש את זה,

אבל אדם בא אליך הביתה ועובד על המחשב, אני חושב שרבים יסכימו לשלם פה איזה 50 ש"ח אפילו (נרד עוד קצת) פעם בחצי שנה

אפשר לעשות סקר

פורסם

פונקציות שקשורות לנק' הלבנה של המסך וקובעות כמה אדום,כחול וירוק יש בלבן.

איפה הנקודה הזו? איך אני מגיע לכיול איתה?

פורסם

אני לא טוען שמי שלא עוסק בגרפיקה להדפסה זקוק לכיול פעם בחודש. רק בתי דפוס זקוקים לכיול שכזה.

הנק' הלבנה היא לא באמת נק', זה פשוט כינוי. אתה צריך לשים בחלונות טפט לבן לחלוטין,

לגשת לתפריט הצבע ב OSD של המסך ולהתחיל לשחק ולראות מה יותר מצא חן בעינייך.

בעזרת קלורומטר ניתן לכוון את הנק' בדיוק בצורה שאף עין לא יכולה.

פורסם

ולשחק רק עם שלושת הצבעים, או עם עוד משהו ב OSD?

פורסם

מצאתי דיון מעיניין ב AnandTech , נראה שהם משתפים פרופילים ל NEC, לדעתי זה לא שווה הרבה

אבל בכל זאת מי שרוצה מוזמן לנסות ולראות אם הוא אוהב את מה שהוא רואה על המסך.

בדקתי את הפרופיל של ה VP930 (שגם משותף שם) כנגד לפרופילים שלי שנעשו על ה VP930 וה VP930-3.

ה Gamut (מכלול הצבע) שלו קטן יותר מ 72% ולכן לדעתי לא מומלץ להישתמש בו(כיול לא ממש טוב).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים