עבור לתוכן

קיבלתי את ה2007WFP, שאלה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מומלץ בנוסף לשים את קיצור הדרך אשר צירפתי בתיקית ה Startup של המחשב שלכם.

בכללי אני לא יודע אם בפרופיל שדל מספקת יש עקומות גאמא אבל הקיצור הנ"ל ינסה לטעון אותו ל LUT של הכרטיס מסך.

בנוסף אם יש לכם קיצורי דרך אחרים בStartup אשר קשורים לצבע כגון Adobe Gamma Loader

וודאו שאתם מעיפים אותם משם לפני.

ואל תשכחו להפעיל את המחשב מחדש אחרי.

נ.ב אתם זקוקים לתוכנת ה Color ממיקרוסופט בכדי שהקיצור דרך הזה יעבוד.

לא הבנתי בדיוק איפה לשים את הLUT Loader.lnk הזה.

ומה שאני חווה בכמה מילים זה שהלבן הוא לא לבן אלא מלא בנקודות שחורות קטנות וגם הצבעים שביניהם לא ממש הצבעים. אבל ככל שמשחירים זה נהיה יותר טוב.

• תגובות 52
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שמה שאתה מתאר כ"אבק צבעוני" קשור לשכבת הציפוי ה anti glare של המסך, ולא לתצוגת המסך עצמה מבחינת פיקסלים. ישנם מסכי LCD שהציפוי שלהם גורם לתצוגה להיראות מגורענת (לחלק מהמסכים יותר ולחלק פחות), אני חושב שזה המקרה כאן. זו לא ממש בעיה, זה פשוט אופי הציפוי של המסך. וזה אכן ניכר במיוחד בצבעים בהירים או רוויים.

כדי לבדוק זאת נסה את הדבר הבא: קח תמונה כלשהי, רצוי תמונה צבעונית עם מעברי צבעים חלקים (בניגוד למשל לתמונה ממצלמה דיגיטלית באיכות נמוכה), וגרור אותה על פני המסך בהזזות קטנות ואיטיות. אם נראה כאילו שאתה גורר את התמונה מתחת למשטח לא חלק (כלומר, ה"אבק הצבעוני" לא זז יחד עם התמונה אלא נשאר "במקום", כאילו יש אבק או משהו כזה על המסך), אז כנראה מדובר בציפוי.

האמת, קשה לי להאמין של DELL יש בעיה רצינית של ציפוי "גרעיני", אז אם זה אכן המקרה אז אני רואה 2 אפשרויות:

1. אולי אתה פשוט צריך להתרגל ל LCD והציפוי מפריע לך במיוחד (יצא לך לראות מסכי LCD אחרים להשוואה?)

2. אולי כדאי לנסות להחליף את המסך לאחד אחר אם יש אפשרות (למרות שאם אני צודק אז רוב הסיכויים שה"תופעה" קיימת בכל היחידות של המסך הזה)

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לראות מסך LCD אצל חבר בהקדם האפשרי.

להחליף אני חושב שאפשרי וזה יהיה כרוך במשלוח של 100 ש"ח.

הבעיה היא שאני מפחד להחליף כי קיבלתי את המסך נטול פיקסלים שרופים.

ד"א: איך אני בודק אם קיימת תופעת BANDING במסך שקיבלתי?

פורסם

אני מציע גם לנסות את הבדיקה שהצעתי, אצלך ואצל החבר.

לבדיקת banding לך ללינק הזה:

http://lcdresource.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=39

תוריד את הקבצים שם ותריץ אותם. כל קובץ מצייר גרדיאנטים על המסך. אם כל הגרדיאנטים חלקים לגמרי בלי "פסים" או מעברי צבעים פתאומיים, אז אין banding.

בעיית banding יכולה להופיע בדרגות מסויימות, ויכול להיות גם שיש את הבעיה אבל בצורה זניחה, ואז זה לא נורא.

פורסם

ראית את המסך בעיניים ולדעתי הוא מדהים, אני עדין מנסה להבין מה אתה חווה.

ניסיתי להתקין את המסך קרוב למחשב ולחברו בעזרת כבל DVI?

האם המסך אדום, ירוק או כחול מידי?

כנראה אדום מידי. אני מקבל מריחות אדומות בתמונות באיכות לא טובה. והלבן נראה קצת אדמוני. האם הכיול שאתה מדבר עליו יכול להשפיע באופן משמעותי על הצבעים וחדות הפונטים? כלומר, זה ממש נראה או שזה שינויים מזעריים?

כדי לבדוק זאת נסה את הדבר הבא: קח תמונה כלשהי, רצוי תמונה צבעונית עם מעברי צבעים חלקים (בניגוד למשל לתמונה ממצלמה דיגיטלית באיכות נמוכה), וגרור אותה על פני המסך בהזזות קטנות ואיטיות. אם נראה כאילו שאתה גורר את התמונה מתחת למשטח לא חלק (כלומר, ה"אבק הצבעוני" לא זז יחד עם התמונה אלא נשאר "במקום", כאילו יש אבק או משהו כזה על המסך), אז כנראה מדובר בציפוי.

אכן הגירעון נשאר והתמונה כאילו זזה מתחתיו.

אז ככה זה הציפוי הזה? מה עם ציפוי מבריק? שם זה לא קיים?

פורסם

את האדמומיות אפשר להפחית ע"י משחק בשינוי הדרגות של שלושת הצבעי יסוד אדום, ירוק וכחול - אופציה שמופיעה ב-OSD של המסך - תוך צפייה מקבילה בטפט לבן (למשל טפט לבן בתוכנה Dead Pixel Buddy).

זה תהליך מייגע אבל בסופו של דבר אפשר להגיע בעזרתו לנקודה הלבנה (לא כמו שאפשר להגיע עם קולורימטר אבל שווה ניסיון).

פורסם

אכן הגירעון נשאר והתמונה כאילו זזה מתחתיו.

אז ככה זה הציפוי הזה? מה עם ציפוי מבריק? שם זה לא קיים?

בציפוי מבריק זה לא קיים, ציפוי מבריק חלק לגמרי.

קיום ה"גרעון", אם אני לא טועה, מייצג בדיוק את מה שגורם לציפוי לא מבריק להיות לא מבריק. לציפוי anti grare יש תכונה המאפשרת לאור הפוגע במסך להתפזר בצורה שההשתקפות שלו תהיה הרבה פחות משמעותית. וזה ניכר לעין בגרעון הזה, אבל ברוב הגדול של המקרים זה לא אמור להפריע. רוב הסיכויים שפשוט צריך להתרגל לזה.

פורסם

ביצעתי קצת השוואות עם ה CRT הישן שלי ובאמת שה 2007FP עולה עליו בכמה בחינות כשמדברים על אותה רזולוציה 1024X768. אך כשאני עובר ל 1200X1600 ב 2007FP,ישנה תופעה של צביעת הפונטים באדום, בחלקם כמובן. למשל, בציטוט הבא:

כרגע המסך פועל אצלי עם r9600 pro ,המשחקים פועלים על הגדרות נמוכות-בנוניות(וזה עוד לא משחקים כבדים - BF2\PES6 לדוגמא).

אני קניתי את המסך למחשב שאני הולך לקנות בחודש הקרוב שבו כנראה יהיה 8800 כלשהו, אם אתה לא מתכוון להחליף כרטיס מסך בקרוב אני חושב שזה לא יהיה חכם לקנות את המסך הזה.

המשמש כאן רק כדוגמא, חלק מהאותיות נראות אדמומיות, וכאשר אני מעביר על החלקים האלו את הסמן של העכבר (בצורת I), הוא ממש נצבע באדום. מישהו יכול להסביר את זה?

אגב, רואים מדהים (פונטים) כשה 2007FP הוא על 1024X768. אני מתחיל לחשוד ש 1600X1200 זה גודל פונט קטן מידי מכדי שתהיה אפשרות לפונטים חדים. אולי באמת מומלץ לקנות 19" המשתמש ברזולוציה טבעית גדולה יותר, וכך הפונטים יראו טוב יותר. שוב, לא ראיתי בעצמי. צריך לבדוק שזה לא מגדיל את הפונטים עד כדי פיקסול.

פורסם
  • מחבר

אני מציע גם לנסות את הבדיקה שהצעתי, אצלך ואצל החבר.

לבדיקת banding לך ללינק הזה:

http://lcdresource.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=39

תוריד את הקבצים שם ותריץ אותם. כל קובץ מצייר גרדיאנטים על המסך. אם כל הגרדיאנטים חלקים לגמרי בלי "פסים" או מעברי צבעים פתאומיים, אז אין banding.

בעיית banding יכולה להופיע בדרגות מסויימות, ויכול להיות גם שיש את הבעיה אבל בצורה זניחה, ואז זה לא נורא.

הורדתי, ובכולם חוץ מהאחרון יש ריבועים כאלה (בדקתי וגם בCRT שלי יש אותם)

אין מעברי צבעים לפי מה שאני יודע..

יש לך אולי תמונה של איך זה אמור להיות במצב שהמסך נטול banding?

בגירה :] אני עוד מחכה לך שתסביר לי על ההודעה האחרונה שלך..

פורסם

תגידו, כשאתם עוברים ממצב רגיל למצב PIVOT, ומתחילים לגלול בדפדפן (או תוכנות אחרות), יש פתאום tearing מטורף (התמונה נחתכת לכמה חלקים שמתעדכנים בקצב שונה) ?

פורסם

לא, וזה נשמע בעייה של כרטיס מסך חלש או גוסס.

פורסם

הכרטיס מסך חי ונושם ובועט היטב..

למרות שכנראה הבעיה קשורה אליו (אולי הגיע הזמן לעדכן דריברים), למישהו יש כרטיס של NVIDIA ויכול להגיד אם יש לו את התופעה ?

כמו כן, מה הגרסא האחרונה שלהם, לא מהסדרה החדשה של 9X

פורסם

התופעה הייתה אצלי כשהיה לי AX300 של ASUS. עכשיו אני עם 7300GT ואין שום בעיה.

פורסם

אוף, יש לי את 84.21 שזה האחרון מהסדרה הישנה והטובה... מישהו יודע אם עדכון ל 9X יכול לעזור ?

וגם אם מישהו ניתקל בבעיה ויודע איך לסדר אותה...

פורסם

הורדתי, ובכולם חוץ מהאחרון יש ריבועים כאלה (בדקתי וגם בCRT שלי יש אותם)

אין מעברי צבעים לפי מה שאני יודע..

יש לך אולי תמונה של איך זה אמור להיות במצב שהמסך נטול banding?

בגירה :] אני עוד מחכה לך שתסביר לי על ההודעה האחרונה שלך..

תכל'ס הקובץ הכי חשוב הוא האחרון. אם מעברי הצבעים בו חלקים כמו ב CRT בלי "קפיצות", אז אין banding.

גם איפה שאמרת שיש ריבועים, מתחת לכל שורת ריבועים יש שורה של גרדיאנט חלק עם אותם גוונים, אז גם שם אפשר לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים