עבור לתוכן

הסבה למפתח קוד פתוח

Featured Replies

פורסם

היי!

אני עובד בחברת hosting כמהנדס מערכות לינוקס. עיקר עבודתי זה הקמה ותחזוקה שרתי לינוקס (debian, redhat, suse, ubuntu, centos, mandriva). לפי השכלה שלי אני הנדסאי תוכנה.

בא לי קצת לשנות אופי מקצוע שלי, והנה יש לי שאלה:

איך אני יכול לעשות הסבה למפתח קוד פתוח? צריך לקחת איזה קורס? אני יודע שפות תכנות, למרות שבעבודה אני בעיקר כותב קוד בshell scripting או בperl. אני לא יכול ישר להתחיל לכתוב חופשי בC++ כי בכל זאת עבר קצת זמן מאז שלמדתי.

רעיונות?

פורסם

תדאג לצרף את קוד המקור יחד עם התוכנה.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על ה-"שיטה" שלי:

כשאני רוצה ללמוד שפה חדשה אני פשוט מחליט שאת התוכנה הבאה שאני צריך לכתוב - אני כותב בשפה הזאת.

אז שוברים קצת את השיניים, מריצים אין-סוף חיפושים בגוגל כדי ללמוד את ה-syntax והשגעונות של השפה, אבל בסוף מצליחים. ;)

זה כמובן נכון רק למי שיש לו בסיס בתכנות ובסך הכל רוצה ללמוד שפה חדשה.

פורסם

אם אתה יודע פרל אז אתה יכול להיות מפתח קוד פתוח בפרל.

למרות הדימוי שיש לה פרל היא שפת תכנות מלאה ונהדרת.

תנסה לכתוב מודולים מונחי עצמים בפרל. זה יותר פשוט ונחמד מ++C (ולא אני לא מתכוון להתחיל מלחמת שפות פה)

תלמד על CPAN.

בהצלחה.

פורסם

חבר'ה לא הבנתם, הוא שואל על מפתחי קוד פתוח לא על שפות, קוד פתוח יכול להיות אפילו לתוכנות פסקל במחשבי דוס.

ההבדל בשם, תדאג שהקוד מקור יהיה פתוח ונגיש לכולם זה כל הסוד.

פורסם

כמובן שאתה צריך לקרוא את הרשיון שאתה עומד להפיץ את התוכה בעזרתו, הקוד צריך להיות נקי ומסודר וכדאי מאד שיהיה גם הסברים בתוך הקוד

אם זה סתם איזה פרויקט שאתה עושה לעצמך ופשוט אתה משחרר את הקוד אז לא אמורה להיות לך בעיה

פורסם

תתחיל להתסובב בקהילות של קוד פתוח וההפצות השונות.

תמצא פרויקט קיים שמעניין אותך, תסתכל בקוד שלו ובקהליה שלו.

ד"א יש גם תעודות הסמכה שונות ללינוקס.

פורסם

התעודות לא יעזרו לו (אלא אם יש קורס ספציפי על אופן התיכנות כאשר רוצים לשחרר את הקוד) כי תכלס, לאף אחד לא איכפת אם הוא מומחה רשתות או שיש לו תעודת מתכנת מחשבים (או כל חרא אחר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים