פורסם 2007 במרץ 518 שנים ברצוני להחליף שרת לרשת של משרד עם כ-15 תחנות.אני לא כ"כ יודע מאיפה להתחיל ללמוד את הנושא ולכן אשמח לכל עזרה שיש לאנשים בתחום כולל אולי מפרטים אופציונאליים.ייעוד התחנות ברשת הוא בעיקר גלישה באינטרנט ותוכנת הנה"ח (CREATIVE MANAGER).מבחינת תקציב אני לא רוצה בינתיים להגביל את עצמי לכן אני מוכן לשמוע כל הצעה.אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לאתרים המתמחים בנושא.תודה,אביאל
פורסם 2007 במרץ 518 שנים הכוונה לשרת - מחשב שישלוט ע"י תוכנה על הרשת ברמת הDHCP וFirewall או Router שישלוט ברמת (חומרה) ?
פורסם 2007 במרץ 518 שנים תכנס לאתר של HP או IBM ותסתכל על מפרטי השרתים שלהם. אם אתה רוצה משהו יותר זול אתה יכול לנסות גם שרתי אינטל או dell.תכלס לרשת כמו שלך, לא צריך יותר ממעבד אחד, 1gb זיכרון ושני דיסקים של scsi או sata ב raid 0+1מבחינת מערכת הפעלה - לרשת כזו קטנה לא צריך יותר מ SBS.
פורסם 2007 במרץ 518 שנים מחבר ראיתי שיש טווח רחב מאוד של רמות מעבדים גם לאינטל וגם לAMD.איזה מעבד מומלץ/מספיק לשרת ברמה זו?לגבי כוננים במערך RAID- אני לא כ"כ מבין בזה אבל אני מבין שזה נועד עבור גיבוי. היכן אני יכול לקבל יותר מידע בנושא?
פורסם 2007 במרץ 518 שנים אני לא ממש מתעסק ברכש בימים אלו אז אני לא הכי מעודכן ואני לא מכיר יותר מדי את המעבדי שרתים של AMD. מבחינת אינטל, Xeon 3ghz עם HT אמור להספיק בעיקרון. כמובן שתמיד כדאי לחשוב קדימה ולהעריך בכמה הרשת עשויה לגדול בשנה-שנתיים הקרובות וללכת על שרת שיוכל לעמוד בעליה בעומס ללא צורך בשידרוג.בקשר ל raid חיפוש מהיר בgoogle יביא לך קישורים ללא מעט הסברים בנושא.
פורסם 2007 במרץ 518 שנים כיוון שלגלישה ברשת לא צריך שרת חזק, מספיק להסתכל על הדרישות של CREATIVE MANAGER. חיפוש של 10 שניות ב google מביא אותך ל http://www.creative-manager.com/fp_ServReq.aspRecommended system configuration for Servers for the installed version of Creative Manager ProHardware1. Pentium-4 3.0 GHz or higher processor2. 1 GB RAM or higher3. 80 GB hard-drive or higher4. 100 Base-T Network Cardזה מחשב דיי זול במושגים של היום, מתחיל ב 1500 שקל והשמים הם הגבול רשום - "or higher".כמובן שאתה עסק ולא כדי לחסוך על דברים קטנים שהם הוצאה חד פעמים.כמובן שאתה תצתרך לקנות switch שיתמוך ב 15 תחנות, גם כאן אל תחסוך ותקנה מוצר שהוא סוס עבודה שמיועד למגזר העסקי.
פורסם 2007 במרץ 618 שנים ברור שאפשר לבנות משהו זול.אבל כשמדובר במשרד רציני, ועוד אחד שמתעסק בהנהלת חשבונות, רצוי שרת אמיתי ולא סתם מערכת.היתרון הגדול של שרת מותג (לפחות של HP ו IBM) הינו באחריות באתר הלקוח ותמיכה תכנית נרחבת.
פורסם 2007 במרץ 718 שנים מחבר למישהו יש נסיון עם שרת של אחת החברות הגדולות IBM HP DELL INTEL שיכול להמליץ על אחד ספציפי, יתרונות מסויימים של אחד על האחרים ואולי אפילו חנות לקנות דרכה?
פורסם 2007 במרץ 718 שנים אצלנו אנחנו עובדים בעיקר עם HP סדרות ML350 ו DL350 ומאד מרוצים. (מפרטים אתה יכול לראות באתר של HP.לגבי קניה, לא דרך חנות אלה דרך חברות שבין השאר מתמחות בזה, כגון הראל, דיסקל, sqlink וכד'.
פורסם 2007 במרץ 718 שנים אצלי אני קונה IBMים למיניהם.אתה יכול לפנות לנציג של IBM בארץ ולקבל הצעת מחיר.בכל מקרה, אני לא הייתי מסתפק בפחות מ- Xeon כפול ליבה ושלושה דיסקים SCSI ב-Raid5.אפשר לחסוך עכשיו כמה גרושים, אבל עוד שנה כשצריך לשדרג אותו זה יעלה יותר כסף.
פורסם 2007 במרץ 718 שנים אהלןבדיוק עשיתי דבר דומה לא מזמן.בעקרון - כל משה שכתבו לך כאן נכוןבנוסף - תדאג לכונן גיבוי חיצוני שמתחבר ב USB - או אפילו 2 ותמיד תדאג שאחד יהיה מחוץ למשרד.(למה? מספיק שיגנבו לך את השרת...וזה לא הזוי - שמעתי על 3 משרדים שנכנסו אליהם וגנבו את השרת עם טיפ הגיבוי והקלטת המסכנה והיחידה שהיתה שם...)החומר שלך זה הדבר הכי חשוב במערכת.השרת חייב להיות ב RAID 1 לפחות .אינטל מוכרים שרתים לא רעים בכלל שיתאימו לך.שמע לי וקח לפחות 2 גיגה זיכרון. זה לא יקר ומחזיר את ההשקעה כש 15 תחנות עובדות ביחד וניגשות לשרת.SBS 2003 יהיה מצויין.תדאג לאנטי וירוס רשתי כולל פיירוול בחומרה.(אם יש אינטרנט)אתה צריך 2 כרטיסי רשת לשרת,סויץ מבית טוב (יש לאינטל מצויינים) וראוטר - אם אתה רוצה אינטרנט(שיחובר לכרטיס השני בשרת)לא לשכוח UPS שמחובר עם כבל סריאלי לשרת ע"מ לאפשר כיבוי מסודר במקרה של הפסקת חשמל.להקפיד שהכבלים יהיו מסוככים ותואמים ל 100/1000.לגבי מפרט:תתחיל בזהChassis Chiptech BX-01B 400WMotherboardServer XS3000AH Up to 2 Multi-core Intel® Xeon®Intel® Chipset 5000VUp TO 12GB DDR21 x PCI Express* x81 x I/O Expansion Module SlotLAN 2 x Intel® PRO/1000Drive Bays 2 x 3.5Processor XEON 3040 1.86GHz 2M 775 1066FSBMemory DDR2 2 x 1024MB 667Mhz KINGSTONHard Disk RAID 0,1,10 (OB)2 x 250GB SATAOptical Drive DVD
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.