עבור לתוכן

שרת למשרד עם 15 תחנות

Featured Replies

פורסם

ברצוני להחליף שרת לרשת של משרד עם כ-15 תחנות.

אני לא כ"כ יודע מאיפה להתחיל ללמוד את הנושא ולכן אשמח לכל עזרה שיש לאנשים בתחום כולל אולי מפרטים אופציונאליים.

ייעוד התחנות ברשת הוא בעיקר גלישה באינטרנט ותוכנת הנה"ח (CREATIVE MANAGER).

מבחינת תקציב אני לא רוצה בינתיים להגביל את עצמי לכן אני מוכן לשמוע כל הצעה.

אשמח אם תוכלו להפנות אותי גם לאתרים המתמחים בנושא.

תודה,

אביאל

פורסם

הכוונה לשרת - מחשב שישלוט ע"י תוכנה על הרשת ברמת הDHCP וFirewall

או Router שישלוט ברמת (חומרה) ?

פורסם

תכנס לאתר של HP או IBM ותסתכל על מפרטי השרתים שלהם. אם אתה רוצה משהו יותר זול אתה יכול לנסות גם שרתי אינטל או dell.

תכלס לרשת כמו שלך, לא צריך יותר ממעבד אחד, 1gb זיכרון ושני דיסקים של scsi או sata ב raid 0+1

מבחינת מערכת הפעלה - לרשת כזו קטנה לא צריך יותר מ SBS.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שיש טווח רחב מאוד של רמות מעבדים גם לאינטל וגם לAMD.

איזה מעבד מומלץ/מספיק לשרת ברמה זו?

לגבי כוננים במערך RAID- אני לא כ"כ מבין בזה אבל אני מבין שזה נועד עבור גיבוי. היכן אני יכול לקבל יותר מידע בנושא?

פורסם

אני לא ממש מתעסק ברכש בימים אלו אז אני לא הכי מעודכן ואני לא מכיר יותר מדי את המעבדי שרתים של AMD. מבחינת אינטל, Xeon 3ghz עם HT אמור להספיק בעיקרון.

כמובן שתמיד כדאי לחשוב קדימה ולהעריך בכמה הרשת עשויה לגדול בשנה-שנתיים הקרובות וללכת על שרת שיוכל לעמוד בעליה בעומס ללא צורך בשידרוג.

בקשר ל raid חיפוש מהיר בgoogle יביא לך קישורים ללא מעט הסברים בנושא.

פורסם

כיוון שלגלישה ברשת לא צריך שרת חזק, מספיק להסתכל על הדרישות של CREATIVE MANAGER. חיפוש של 10 שניות ב google מביא אותך ל

Recommended system configuration for Servers for the installed version of Creative Manager Pro

Hardware

1. Pentium-4 3.0 GHz or higher processor

2. 1 GB RAM or higher

3. 80 GB hard-drive or higher

4. 100 Base-T Network Card

זה מחשב דיי זול במושגים של היום, מתחיל ב 1500 שקל והשמים הם הגבול רשום - "or higher".

כמובן שאתה עסק ולא כדי לחסוך על דברים קטנים שהם הוצאה חד פעמים.

כמובן שאתה תצתרך לקנות switch שיתמוך ב 15 תחנות, גם כאן אל תחסוך ותקנה מוצר שהוא סוס עבודה שמיועד למגזר העסקי.

פורסם

ברור שאפשר לבנות משהו זול.

אבל כשמדובר במשרד רציני, ועוד אחד שמתעסק בהנהלת חשבונות, רצוי שרת אמיתי ולא סתם מערכת.

היתרון הגדול של שרת מותג (לפחות של HP ו IBM) הינו באחריות באתר הלקוח ותמיכה תכנית נרחבת.

פורסם
  • מחבר

למישהו יש נסיון עם שרת של אחת החברות הגדולות IBM HP DELL INTEL שיכול להמליץ על אחד ספציפי, יתרונות מסויימים של אחד על האחרים ואולי אפילו חנות לקנות דרכה?

פורסם

אצלנו אנחנו עובדים בעיקר עם HP סדרות ML350 ו DL350 ומאד מרוצים. (מפרטים אתה יכול לראות באתר של HP.

לגבי קניה, לא דרך חנות אלה דרך חברות שבין השאר מתמחות בזה, כגון הראל, דיסקל, sqlink וכד'.

פורסם

אצלי אני קונה IBMים למיניהם.

אתה יכול לפנות לנציג של IBM בארץ ולקבל הצעת מחיר.

בכל מקרה, אני לא הייתי מסתפק בפחות מ- Xeon כפול ליבה ושלושה דיסקים SCSI ב-Raid5.

אפשר לחסוך עכשיו כמה גרושים, אבל עוד שנה כשצריך לשדרג אותו זה יעלה יותר כסף.

פורסם

אהלן

בדיוק עשיתי דבר דומה לא מזמן.

בעקרון - כל משה שכתבו לך כאן נכון

בנוסף - תדאג לכונן גיבוי חיצוני שמתחבר ב USB - או אפילו 2 ותמיד תדאג שאחד יהיה מחוץ למשרד.

(למה? מספיק שיגנבו לך את השרת...וזה לא הזוי - שמעתי על 3 משרדים שנכנסו אליהם וגנבו את השרת עם טיפ הגיבוי והקלטת המסכנה והיחידה שהיתה שם...)

החומר שלך זה הדבר הכי חשוב במערכת.

השרת חייב להיות ב RAID 1 לפחות .

אינטל מוכרים שרתים לא רעים בכלל שיתאימו לך.

שמע לי וקח לפחות 2 גיגה זיכרון. זה לא יקר ומחזיר את ההשקעה כש 15 תחנות עובדות ביחד וניגשות לשרת.

SBS 2003 יהיה מצויין.

תדאג לאנטי וירוס רשתי כולל פיירוול בחומרה.(אם יש אינטרנט)

אתה צריך 2 כרטיסי רשת לשרת,סויץ מבית טוב (יש לאינטל מצויינים) וראוטר - אם אתה רוצה אינטרנט(שיחובר לכרטיס השני בשרת)

לא לשכוח UPS שמחובר עם כבל סריאלי לשרת ע"מ לאפשר כיבוי מסודר במקרה של הפסקת חשמל.

להקפיד שהכבלים יהיו מסוככים ותואמים ל 100/1000.

לגבי מפרט:

תתחיל בזה

Chassis

Chiptech BX-01B 400W

Motherboard

Server XS3000AH Up to 2 Multi-core Intel® Xeon®

Intel® Chipset 5000V

Up TO 12GB DDR2

1 x PCI Express* x8

1 x I/O Expansion Module Slot

LAN 2 x Intel® PRO/1000

Drive Bays 2 x 3.5

Processor

XEON 3040 1.86GHz 2M 775 1066FSB

Memory

DDR2 2 x 1024MB 667Mhz KINGSTON

Hard Disk

RAID 0,1,10 (OB)

2 x 250GB SATA

Optical Drive

DVD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים