עבור לתוכן

איזה מסך 37" כדאי לקנות?

Featured Replies

פורסם

ההורים שלי מחפשים מסך לסלון

השימושים הם רגילים, רוב הזמן טלויזיה, לפעמים DVD (ובעתיד HD :) )

במקור חשבתי על פלאזמה אבל 42" גדול מדי, מרחק הישיבה מהTV בסלון הוא ממש קטן

התקציב לא גבוה, 7000-8000 ש"ח

יש כל מני טלויזיות בתקציב מהרבה חברות מוכרות (LG,פיליפס,טושיבה,שארפ וכו')

יש גם מסך של BENQ עם רזולוציה של 1920*1080 אבל אני מתאר לעצמי איך יראו בו חדשות ושאר ירקות :errrr:

בקיצור, אני מחפש המלצה למסך הטוב ביותר בתקציב הנ"ל

ניתן לחרוג במעט :)

פורסם

הבנקיו שווה, אני לא הייתי מוותר עליה ולוקח משהו עם רזולוציה נמוכה רק בגלל איך שיראו החדשות, זה לא שווה להוציא כסף בסכומים כאלה על משהו עם רזולוציה נמוכה וגודל כזה

פורסם
  • מחבר

ועדיין, רוב הזמן ההורים שלי רואים ערוץ 2 וערוץ 10

אני מניח שזה יהיה זוועה

אף אחד לא קונה טלוויזיה בשביל לסבול מתצוגה מחרידה.

דרך אגב, יש צפי לכניסת שידורי HD לארץ?

פורסם

תילך על איזה טושיבה 37"

אתה תהיה מרוצה מהתוצאות

פורסם

ועדיין, רוב הזמן ההורים שלי רואים ערוץ 2 וערוץ 10

אני מניח שזה יהיה זוועה

אף אחד לא קונה טלוויזיה בשביל לסבול מתצוגה מחרידה.

דרך אגב, יש צפי לכניסת שידורי HD לארץ?

אתה צודק , אל תוותר על הדיעה הזו. פיקסלים זה נתון מספרי - אבל לא הנתון היחיד. BENQ לא נחשבת מובילה בתחום והמחיר הזול הוא לא סתם זול. גם עם רזולוצית HD READY שידורי הטלווזיה לא יראו משהו, אבל אם הטלווזיה מיועדת להחזיק לפחות 10 שנים , כדאי ללכת לפחות על זה (פחות מיזה זה פלאזמה גם ככה, שגדולה מדי בשבילך למרות שיש דגם אחד של פיליפס או פאנאסוניק בגודל שאתה מחפש). לגבי שידורי HD מלאים היתרון שלהם מבוטא במסכים גדולים יותר, ככה שיש פחות ממה לחשוש. ברשת - כמעט כל מה שיופץ בעתיד יהיה 720P ואני לא אתפלא אם גם לא מעט שידורים (ערוצים) בארצנו יהיו רק 720P אבל את זה רק העתיד יגיד.

כרגע באמת סידרת ה68 של טושיבה מככבת אך היא די יקרה וישנם תחומים שבהם היא לא טובה יותר מהדגמים הקוריאנים המתחרים או דגמים זולים יותר של חברות אחרות.

אני ממליץ לך לגשת לאתר AVISRAEL ולפורומים שבו, השאלה שלך מופיעה בו המון , ביחד עם הרבה מידע בנושא.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

ביקרתי בפורום הנ"ל, זה קצת גרם לי לרצות לרדת מכל הענין :-\

מצד אחד, בשביל ליהנות משידורי טלויזיה הכי כדאי ללכת על הפנסוניק 37" (פלזמה) גם המחיר שלה מעולה

מצד שני, היא לא תתמוך בHD בעתיד

מצד שלישי, הם קוטלים שם כמעט כל מסך LCD בשידורי טלויזיה והדגמים המומלצים עוברים את התקציב (ולא במעט) כמו ה37WL68 של טושיבה

פורסם

לא חושב שכדאי ללכת עד כדי כך רחוק, בטח לא מפורומים של חולים על העניין, אבל זה נכון.

אני ממליץ לך ללכת לבקר באיזה קניון עם רשתות גדולות ולראות בעיניים. לאחרונה דווח באתר דווקא על חברה ישראלית עם מותג משלה עם איכות טלווזיה די טובה יחסית לשאר , יכול להיות שזה היה PRIMEVIEW או משהו דומה. היתה על המסך ביקורת ודי התרשמו , מן הסתם גם המחיר לא יקר.

שוב הכי חשוב תראה על מה מדובר העניים שלך וגם תלוי מה יש עכשיו להורים שלך , לרוב היתרונות עולים על החסרונות. אני מניח שלא מחובר לטלווזיה HTPC שיכול לנגן הרבה תוכן HD שמופץ כרגע , אז זה גם שיקול להמתין עם הקנייה. אבל אם מדובר כרגע בטלווזיה CRT לא משהו שבאמת כדאי להחליף אז כדאי לברר טוב.

זה נכון שהטושיבה מומלצת אבל זה הטופ , רוב הדגמים הטובים ל 37 עולים 6500-9000 ש"ח, 8000 אפילו נחשב הוצאה מכובדת.

בגדלים קטנים כמו 32 ואפילו 37 האפקט של השידורים של יס או הוט הרבה פחות גרוע בגלל הגודל, ובכלל למרות שרואים את העיוותים הרבה יותר טוב על HD עדיין יותר נוח לצפות בה מקרוב - התמונה רציפה ומלאה.

תעשה סיבוב בחנות עם הרבה מסכים (עדיף כמה חנויות) , וגם ספר לנו מה התרשמותך אם תעשה זאת , זה מעניין.

פורסם
  • מחבר

כן, אני אשתדל לקפוץ בסוף השבוע לכמה מקומות

למרות שאני מאמין שהרוב יעבירו תוכן איכותי ולא יחברו ממיר של יס.

כרגע הם עם CRT 34 אבל משהו בכלל לא איכותי

אין לחץ לקנות אבל יש מבצעים לקראת החגים אז חשבתי לנצל אותם :P

יש משהו שהפריע לי בכל המסכים, למה כשמחברים מחשב הרזולוציה המקסימלית כ"כ נמוכה? אפילו בBENQ זה 1024*768 :-\

פורסם

בטושיבה שלי (27wl55) הרזולוציה כאשר מחברים למחשב היא 1368X768.

פורסם
  • מחבר

זה נחמד :)

אבל בטלויזיות 37 זה לא ככה

לפחות על פי מה שראיתי עד עכשיו.

בכל מקרה זה לא כזה קריטי.

בכל מקרה, אני אשמח לחוות דעת מאנשים על דגמים/סדרות ספציפיות

שיהיה במה להתמקד כשאני קופץ לפלאזמאווי לקנות טלוויזיה במשקל :D

פורסם

לי יש טושיבה 37WL66, ואני נהנה מכל רגע... גם משידורי טלוויזיה וגם מ-DVD.

ממליץ בחום!

פורסם
שיהיה במה להתמקד כשאני קופץ לפלאזמאווי לקנות טלוויזיה במשקל

כפרה עליו...

PIXEL MAPPING. זו לא בעייה של כל הטלווזיות אלא דגמים ספציפים. אם יש כוונה לחבר למחשב או HTPC צריך לברר אם הדגם תומך NATIVE ברזולוצייה מקסימלית, לרוב רק נסיון של אנשים יגיד את זה. דווקא המסך LCD שציינתי ("הישראלי") עד כמה שאני זוכר דיווחו שהוא תומך NATIVE ב 1368 על 768.

פורסם

אם אתם מתכוונים לBenq - dv3750 אזי הוא מסך מעולה,

מטלוויזיות הLCD בעלות התמורה למחיר הטובות ביותר.

יש לי אותו (השימוש העיקרי לקונסולות משחק וכמסך מחשב) ואני מרוצה ממנו מאוד -

אבל!!! - שים לב שאמנם המסך הוא 1920*1080, הוא מקבל רק שדר 1080i ולא שדר 1080p.

בשביל המחיר שלו (פחות מ10K) הוא לא רואה ממטר שום טלוויזיה אחרת(יש בכלל טושיבה בעלת רזולוציה כזו?).

כמובן שאם יש לך את הכסף, תמיד ניתן לרכוש טלוויזית 1080P של sharp במחיר מתאים...

הbenq תומך ב1368*768 כמו הרבה טלוויזיות 37 אחרות, והתמונה דווקא נראית טוב למדי (באופן מפתיע, היו ביקורות שכתבו שהתמונה מטושטשת למדי - מהנסיון שלי עם כבל VGA ((אפילו לא DVI)) זה שטויות).

---

אה ועוד דבר - שידורי SD רואים חרא, פשוט חרא.

אין מה לנסות אפילו, כואב לי לראות את זה.

DVD איכותי סביר יותר, DIVX ממוצע גם לא שווה נסיון...

HD מדהים כמובן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים