עבור לתוכן

האם המעבד נדפק? P4 Northwood 2.8

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז הסיפור הוא כזה ובבקשה אל תצחקו עלי

המעבד שלי התחמם מאוד בזמן האחרון אז החלטתי לנקות את הגוף קירור ולחדש את המשחה הטרמית... הוצאת ניקיתי והחלפתי והכל סבבה.

כשהחזרתי את המעבד, החזרתי אותו הפוך לצערי, לא שמתי לב לסימון ולחריצים ומה שקרה זה שהתעקמו לי 2 פינים על המעבד עצמו(אלו שנכנסים לסוקט)

הוצאתי את המעבד וניסיתי לישר את הפינים, אחד מהם התעקם ממש ותוך כדי ניסיון הישור הוא נשבר ויצא.

השאלה שלי האם המעבד יכול לשרוד בלי הפין הזה או שהוא TotaLose? נכון לעכשיו כשאני מחבר את המחשב ומדליק הוא נדלק אבל לא רואים כלום על המסך, כשאני מנסה לכבות אותו מהכפתור הוא לא נכבה וגם לא עושה ריסט(הייתי שומע לפי הקול שהוא עושה), ממש כאילו הלוח אם לא מחובר לכפתורים...

יכול להיות שנדפקו לי גם רכיבים אחרים כתוצאה מהשטות?

תודה..

• תגובות 39
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחי,לא בטוח אבל יש מצב גדול,אתה צריך לקחת מעבד תקין ולנסות,או לקחת חלק חלק למחשב אחר ולנסות,את הלוח חייב עם מעבד אחר...

פורסם

אתה יכול לקחת חוט ברזל ולהכניס אותו לחור שבו חסר פין.

החוט צריך לגעת במקום שבו חסר פין במעבד (ולהחליף אותו בעצם)

יש אנשים שעשו את זה עם חתיכת סיכה או חתיכה מכבל של טלפון.

שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא רוצה לקנות מעבד ואז לגלות שהלוח נדפק... :/

ולצערי אין לי מעבדים בסטוק שאני יכול להחליף ולבדוק, חובה לקנות אחד אחר בשביל זה...

יכול להיות שהלוח נדפק? כאילו לא היה קצר או משהו... פשוט מעבד לא תקין אז המחשב לא עלה זה יכול להשפיע על הלוח?[br]פורסם בתאריך: 2.03.2007 בשעה 20:22:45

גימל זה לא יכול להרוס את הסוקט אולי? אני די מתכנן על הלוח הזה חבל לי להרוס אותו בנסיונות... אם אתה אומר שלא אז אני אנסה אני רק רוצה להיות בטוח לפני..
פורסם

זה לא יהרוס את הסוקט ולא כלום

פורסם

אתה יכול לקחת חוט ברזל ולהכניס אותו לחור שבו חסר פין.

החוט צריך לגעת במקום שבו חסר פין במעבד (ולהחליף אותו בעצם)

יש אנשים שעשו את זה עם חתיכת סיכה או חתיכה מכבל של טלפון.

שווה לנסות.

מחזק

עשיתי את זה לסלרון 1.8 בסוקט 478

והוא החזיק שנה וחצי עד שהלוח מת(הקבלים התפוצצו)

פורסם

אחי גם אני בעד השיפצור הזה,רק תקח משהו עם מוליכות גבוהה אמרו לי שהרגליים במעבדים אולי לא בכולם עשויים מזהב...תראה מה אתה יכול לארגן הכי טוב

פורסם
  • מחבר

מצאתי איזה חתיכת ברזל דק אבל זה לא היה מספיק דק... אני אנסה לפרק איזה כבל של טלפון עכשיו

אממ כל מקרה אני פשוט מכניס את החתיכת מתכת החדשה לחור שהפין שלו נשבר ושם על זה את המעבד?

יש מצב להפעיל את המחשב בלי הפין הזה או שהוא לא יעבוד בכלל?

אגב אין מצב שהוא לא עובד מOVER משחה טרמית נכון? כי אני לא סגור על הכמויות..

פורסם

אין קשר בין כמות המשחה לפעולתו של המעבד.

נסה להכניס את המעבד בחזרה לסוקט כשהוא יושב כמו שצריך, יכול להיות שהפין הזה לא כל כך קריטי והמחשב יכול לפעול.

עוד יכול להיות שפגעת בפין חשוב(מתח אולי) והמעבד לא יעבוד.

אני גם בעד ניסיון ההחיאה הזה נסה להכניס חוט ממש דק (אולי חוט נחושת) כשהוא נוגע במקום שהפין נשבר.

פורסם

כל עוד המשחה לא נוזלת מחוץ לשטח המעבד ונוגעת בפינים או בלוח אז זה בסדר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי יש התפתחות... ניקיתי קצת סידרתי וחיפשתי חוט לשים ולא מצאתי... החלטתי לנסות לבדוק אם המעבד יעבוד בלי הפין הפעם... המחשב עכשיו נדלק והכל וגם כאשר אני לוחץ על הכפתור כיבוי הוא מתכבה! מה שהוא לא היה עושה מקודם... אני רואה את זה בתור התפתחות כעת רק נישאר שהוא יציג על המסך מה שלא קורה עכשיו...

יכול להיות שנדפק הכ. מסך? זה נורמאלי בכלל כשמעבד לא מתפקד מדי טוב אז לא רואים כלום על המסך(אפילו לא את הכל החיבורים ואלו במסך הראשון)?

פורסם

תנסה להוציא ולהכניס את הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, לא עובד

גם הוצאתי את הזיכרון והכנסתי, לא עובד

ניקיתי אבק שוב (בפעם ה 400 היום), לא עובד

:(

פורסם

כשהמחשב נדלק ולא עושה כלום מלבד לסובב מאווררים,

זה אומר שהלך המעבד או הלוח.

גם אם תדליק את המחשב בלי מעבד הוא יעשה אותו הדבר. אין קשר לכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

עובד!!!

אנ'לא מאמין!

תודה לכולם, באמת, בלי העזרה שלכם לא הייתי מצליח לתקן את זה...

בסופו של דבר הוצאתי את המעבד יישרתי את כל הפינים שיהיו כמו חיילים וב"חור" בסוקט של פין שנשבר שמתי 2 חוטי נחושת מכבל מאריך ישן שהיה בבית... בהתחלה שמתי 1 אבל זה לא עבד ואז ניסיתי לשים 2 ואופ! עבד...

מקווה שזה לא אומר שהמערכת לא תהיה יציבה מעכשיו... נראה לכם?

מה שכן, הטמפ' עדיין גבוהות וזה אומר שכל זה היה לשווא, 53 מעלות במנוחה :/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים