עבור לתוכן

התייעצות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר מחקר ממושך, עדיין נותרה ההתלבטות הבאה,

הצורך - פיתוח קוד בסביבת VS ,MATLAB. גלישה לקריאת מסמכים וגרפים. עבודה ממושכת מדי יום בתנאי תאורה משתנים.

עקרונות - רכישה ל- 5 שנים. משקל גבוה ינתן לאיכות תצוגת הטקסט בפרט ואיכות התצוגה בכלל.

שלושת החלופות שעלו לקו הגמר וחסרונותיהן:

EIZO S1931SH - כמות אינפורמציה מעטה מדי (1280*1024). לטעמי, פונטים מעט גדולים מדי.

LG L2000C - ניגודיות פחות טובה ממסכי איזו (SIPS/1:800 מול SPVA/1:1000). ללא כיוונון בהירות אוטומטי. להערכתי, פונטים מעט קטנים מדי.

EIZO S2100 - עבור הצורך שלעיל, לכאורה מושלם אבל המחיר גורם להיסוס. האם אכן נטול חסרונות? ראוי להשקעת 5300 ש"ח?

כל התייחסות שתתרום לבחירה נכונה מבין השלוש תתקבל בברכה.

תודה

פורסם

לא מומלץ להשקיע כל כך הרבה במסך 21 אינץ כאשר יש לך בפחות כסף 24" עם רזולוציה גבוהה יותר.

מבין כל המסכים הכי מתאים ה L2000C ולדעתי הצגת הטקסט בו תהיה אמנם קטנה אך איכותית בדומה למסכי CRT

זאת בניגוד לטקסט המפוקסל שיש במסכי 19", חיישן האור של איזו הוא אינו פיצ'ר חשוב כלל, עדיף לכייל

את המסך כראוי ולא לשנות באופן דינאמי את הגדרות המסך.

בנוסף אתה יכול לשקול את ה 2007FP שיותר זול מה LG ובארץ הוא כאמור מגיע עם פאנל SIPS אשר זהה למעשה לפאנל ב LG.

פורסם

ארז, אם כבר מדברים על הנושא של ההבדלים בין גודל 19" ל-20": האם הרזולוציה של 1600x1200 לא מפריעה לאנשים שעובדים שעות רבות עם טקסטים? הרי למרות שניתן להגדיל את הטקסט בדפדפן או במעבד תמלילים, כל הממשק הוא עם פונטים אמנם חלקים למשעי אבל זעירים ביחס. זה בעצם מאלץ את המשתמש להתקרב יותר אל המסך ולצמצם את מרחק ההתמקדות של העיניים (מצב שעל פי רוב אינו מומלץ כלל על ידי רופאי עיניים). ידוע לי שניתן להגדיל את הפונטים של הממשק ע"י הגדרתו לגודל 120dpi או יותר, אבל חברנו tmpusr כמדומני כתב שהשינוי אינו לטובה בדר"כ כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=224593.msg1990329#msg1990329

פורסם

אבל הוא גם אמר את הדברים האלו:

בתור זה שכל הזמן מזהיר מגודל הפונטים במסכי 20' - אני חייב לענות וקצת להרגיע.

ה-dot pitch במסי 20' לא רחבים הוא הקטן ביותר ולכן הפונטים בו יראו הכי קטנים אבל גם הכי חדים ולא מפוקסלים.

* בעבודה עם טקסטים ומסמכים אפשר פשוט להגדיל את הזום בו אתה עובד, למרות שהתפריטים למשל ישארו בפונט קטן.

* אפשר גם להגדיל את ה-DPI אבל זה נתמך רק בתוכנות שתומכות 100% ב-XP themas ורבות לא כאלה. זה גם מכער את כל הממשק.

בסופו של דבר זה עניין אישי - לטעמי זה קטן מדי אבל מסכים גדולים יותר שאינם מבוססי TN פשוט יקרים משמעותית ול-19' איכותיים פשוט אין מספיק רזולוציה ולכן שטח הצפיה שלהם קטן בשבילי. יתר על כן, ה-dot pitch שלהם הוא כמעט הגדול ביותר ולכן הפונטים מפוקסלים בהרבה לטעמי.

לכן, בשקלול הכללי אני אבחר ב-20' רגיל בגלל האיכות, הרזולוציה והמחיר המשתלם.

עם הגודל אאלץ להסתדר ואני חייב להודות שהשד לא כל כך נורא בעבודה עם מסמכים כי פשוט אפשר לשנות את הזום בלי לאבד איכות כלל. הבעיה שלי היא בעיקר עם תוכנת סימולציה יעודית שאיתה אני עובד וזה לא רלוונטי ל-99.9% מהאנשים פה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים