עבור לתוכן

אחת ולתמיד BenQ FP93GX נגד Sony X95F - מי לוקח?

Featured Replies

פורסם

ראיתי הרבה דיונים בפורום אבל ללא תשובה חד משמעית:

מסך 19", ~1500ש"ח לשימוש רב תכליתי כולל מולטימדיה (סרטים ומשחקים).

מי לוקח? הBenQ או הSony?

פורסם

אם אני לא טועה ה-BenQ הוא עם פנאל TB ואילו הסוני עם פאנל איכותי יותר לכן הוא העדיף

פורסם

אני עובד כרגע מול הסוני (קניתי אותו לחבר הוא יקח אותו עוד יום יומיים) הייתי שמח לסקור אותו אבל היות שזו הפעם הראשונה שאני עובד

מול LCD אז אני לא אוכל לתרום הרבה. בכ"מ אני בשלבי כיול אחרי שאני אסיים נראה אם אוכל להוסיף משהו.

פורסם

מכל הדיונים שש בפורום קל מאוד להסיק שהיתרון היחידי שיש לבנקיו זה זמן תגובה מהיר.

חוץ מזה ניתן עוד להסיק כי מריחות לא נגרמות בגלל זמן התגובה אלא בגלל הדרך בה פועלת

העין האנושית והדרך בה מתעדכנת התמונה במסכי LCD למעשה מתחת ל 16ms לא רואים מריחות כמעט בכלל.

מנגד יש הסוני שמגיע עם פאנל P-MVA שמציג את היתרונות הבאים:

1. זויות צפיה רחבות בהרבה משל TN - משפר את חווית השימוש בהכל מכתיבת מסמכים ועד סרטים.

2. צבעים איכותיים בהרבה משל TN - צבעים איכותיים בהרבה

3. יחס ניגודיות טוב משל TN ואף משל מסך IPS - סרטים ומשחקים חשוכים נהנים משחור עמוק יותר שנראה יותר שחור מאשר אפור כהה.

4. הארגונומיה שלו טובה יותר משל הבנקיו עם שינוי גובה וזוית כיוון - עוזר לכוון את המסך לגובה אופטימלי.

לדעתי דיי ברור איזה מסך עדיף בלי להתחשב בנתונים היבשים על הנייר שגם ככה לא מדויקים.

ההשוואה פשוטה, פאנל P-MVA מול פאנל TN וה P-MVA לוקח בגדול בכל שימוש.

פורסם

Bagheera,אתה מדבר על 16ms GTG?

פורסם

אני מדבר על המעבר לפי תקן ISO שהוא שחור-לבן-שחור.

מעבר אפור-אפור הוא בדרך כלל איטי יותר אבל מכיוון שלא מודדים זמן נפילה וכן יש שימוש אגרסיבי ב Overdrive

כיום זמן התגובה של אפור-אפור נחשב בעיני רבים לזמן תגובה הקצר ביותר אך בעיקרון לא כך הדבר.

פורסם

הבנתי,אבל נתונים ה-MS שמופרסמים היום הם GTG לא כך?

פורסם
  • מחבר

אם כך אז שאלה נוספת - אם הסוני כזה מוצלח ביחס למחיר שלו, למה הדגם הזה קיים רק בארץ?

אין לו אולי דגם מקביל תחת שם דגם אחר בחו"ל?

פורסם

לפי חיפוש בגוגל ניתן להסיק כי הדגם הזה מוגבל בעיקר לאסיה בכל מקרה ישנה לפחות ביקורת חובבנית אחת בפורום אירופאי.

נותני זמן התגובה משתנים מחברה לחברה, חלק מודדות ב אפור-אפור וחלק ב שחור-לבן-שחור

חלק מהחברות לא מצינות באיזה שיטת מדידה הן משתמשות אך במצבים של זמן תגובה בין 8ms ל 2ms מדובר תמיד באפור-אפור.

פורסם

אני עובד כרגע מול הסוני (קניתי אותו לחבר הוא יקח אותו עוד יום יומיים) הייתי שמח לסקור אותו אבל היות שזו הפעם הראשונה שאני עובד

מול LCD אז אני לא אוכל לתרום הרבה. בכ"מ אני בשלבי כיול אחרי שאני אסיים נראה אם אוכל להוסיף משהו.

איך הוא במשחקים ? האם יש את בעיית הגוסטינג/קורונה שיש באחים היקרים יותר שלו ?

פורסם

שוב אני בשלבי בדיקה שלו אבל נתקלתי בבעיה, האפשרויות של הכיול שלו לא מאופשרות במסך. כלומר - כשאני מפעיל את תוכנת הכיול שבאה עם

המסך היא אומרת לי לשנות דברים בתכונ הSCREEN של המסך אבל התכונה הזו בלתי ניתנת לשינוי בחיבור DVI. מישהו שמע על כזה דבר?

פורסם

בקיצור ה Sony X95F עדיף

למישהו יש מסך באותו מחיר אבל טוב יותר? או שהוא הכי טוב שיש בשביל לנצל 1500 שקל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים