עבור לתוכן

שאלה נוספת בנוגע למעבדים כפולי ליבה

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה

נגיד הדרישות המינימליות של משחק כלשהו הן מעבד 2.0 ג'יגה

ולי יש בבית מעבד *כפול ליבה* במהירות 1.6 ג'יגה

אני מניח שזה כמובן מספיק, אבל איך אני מחשב או משווה את המהירות של המעבד כפול הליבה שלי למהירות

כפי שנמדדה בעבר?

זאת אומרת.. אם יש לי מעבד כפול ליבה במהירות 1.6 ג'יגה...איך אדע כמה מהירות זו שווה

לעומת מעבד חד ליבתי?

כך שאוכל להתאים את מה שיש לי לדרישות המינימליות של מוצרים!...

פורסם

זה מעט בעייתי.

יש באתר שבודק האם אתה מוכן לויסטה נתונים על המעבד שלך ולמה הוא "מקביל" בחד ליבה.

אבל זה מאוד מאוד בעייתי לבצע השוואה כזו.

בכל מקרה אתה עומד בדרישות.

פורסם

זה שווה מבחינת ביצועים למעבד מסוים אחר, אי אפשר להכליל.

פורסם

אי אפשר פשוט להשוות בין מעבד חד ליבתי למעבד דו ליבתי. בעיקרון, אם התוכנה יודעת להשתמש רק בליבה אחת, אז המעבד הדו-ליבתי יעבוד כמו מעבד חד ליבתי ולא יהיה הבדל (טוב, יהיה קצת הבדל, כיוון שהליבה השנייה אמורה לטפל בכל שאר פעולות המערכת). הבעיה היא שזה תקף כל עוד מדברים על מעבדים מאותה ארכיטקטורה ומאותה שיטת ייצור (למשל - הפנטיום 4 והפנטיום D), אבל ברגע שאתה מנסה להשוות למשל בין מעבד מסידרת C2D למעבד מסידרת הפנטיום 4, אז ההשוואה היא בעייתית. הסיבה היא שהארכיטקטורה שלהם שונה, והם פועלים בתדרים שונים, ואז ההשוואה של תדר המעבד בכלל לא תקפה.

באופן כללי ניתן לומר שבביצועים חד ליבתיים עדיפים מעבדים מסידרת ה C2D, אחריהם ה A64, ולבסוף מעבדים מסידרת הפנטיום (4 וה-D).

אם אתה רוצה השוואה ספציפית לדרישת סף של מעבד של 2GHz, אז מדובר על מעבדי פנטיום 4 ו D בתדר של 2GHz ומעלה, מעבדי A64 3000 או A64 X2 3600 ומעלה (תדר של 1.8-1.9GHz) , ומעבדי E4300/E6300 ומעלה (למעשה כל סידרת ה C2D).

ניתן לומר שלרשום דרישת מינימום של מעבד 2GHz זה בכלל לא נכון, אבל כרגע אין שיטת דירוג אחרת למעבדים, ולכן משתמשים בשיטה הישנה של הפנטיום (דירוג לפי תדר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים