עבור לתוכן

רכשתי Fuji F30 - שאלות לגבי כרטיס זיכרון וציוד

Featured Replies

פורסם

לאחרונה רכשתי את המצלמה f31fd של פוגי וחשבתי לקנות כרטיס זיכרון גדול של 2gb xD.

אחת הסיבות שקניתי מלכתחילה את המצלמה הזאת היתה היכולת לצלם קיטעי וידיאו ארוכים שמוגבלים אך ורק בנפח כרטיס הזיכרון

כך שלמעשה , אני אוכל לצלם קטע וידיאו של כחצי שעה עם כרטיס xD של 2gb.

ציטוט מתוך:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/page7.asp

Movie mode

Like most of its competitors the F30 offers movie capture at up to 640 x 480 pixels (VGA) / 30 frames per second, with the duration limited only by the space left on the card.

The movies are recorded in motion JPEG (.avi) format, with fairly heavy compression; they work out at around 1.1 MB/sec, meaning you can fit just under 15 minutes of 640x480 / 30fps footage onto a 1GB card.

אולם לאחר הרכישה שמעתי דיווחים שיש מגבלה מובנית בכרטיסי זיכרון מסוג xD שמונעת בתכלס צילום קיטעי וידיאו שניפחם עובר את ה-512mb

האם יש אמת בכך ?

האם זה מתייחס לזיכרונות של חברות מסויימות בלבד (ישנם הרבה יצרנים :sandisk, fuji,olympus) או לכרטיסים איטיים (יש מיספר סוגי כרטיסי xD כמו type H , type M?

אם זה נכון ,אזי אין שום טעם בקניית כרטיס גדול ואפשר להיסתפק בשקט בכרטיס קטן.

מה דעתכם ?

פורסם
  • מחבר

הביטו בלינק הבא:

http://www.fotofilm.co.il/page.php?product=2432&from_category=253

ציטוט:

Compact and durable, the Olympus xD-Picture Card is the ultimate reusable digital media. Besides offering compatibility with most manufacturers xD-compatible devices, it's the only xD card that supports the Panorama function found on most Olympus digital cameras. And its just as easy using non-xD devices as well, thanks to a number of groundbreaking adapters that will be available including a CompactFlash Adapter, SmartMedia USB Reader/Writer, and PCMCIA/PC Card Adapter

מה לכל הרוחות והשדים הקשר בין יכולת לצלם בפורמט של פנורמה לבין אמצעי האיחסון ,הרי שצילום כ-פנורמה זאת פונקצייה נטו של המצלמה ולא של אמצעי איחסון.

האם זה סתם פירסומת שיקרית \ הטעייה של היצרן שנועדה להצדיק את המחיר המופרז של הסחורה שלו ,או שיש דברים בגו?

איך זה משפיע עליי בתור בעלים של מצלמה של פוגי , שגם מישתמשת בכרטיסי xD ?

האם בכלל בפוגי 31fd יש בכלל מצב של צילום פנורמה ?

לסיכום האם בכלל יש צורך בכרטיס מהיר יותר או איכותי יותר מהכרטיס הסטנדרטי והזול של sandisk לצורך צילום קיטעי וידיאו ארוכים?

האם לכרטיסי הזיכרון של פוגי או אולימפוס יש בכלל איזשהוא יתרון על פני הכרטיסים של sandisk ? (כמו אמינות ואורך חיים )

תודה מראש לעונים

הערה:אני חדש דנדש בכל הנוגע לצילום אז אנא אל תפגיזו אותי במונחים מיקצועיים.

פורסם
  • מחבר

אני זקוק להמלצות מפורטות לגבי מקום רכישה מומלץ (מבחינת יחס מחיר \אמינות ) בארץ ,או מאתר בחו"ל ששולח לארץ

ואיזה חברות \דגמים מומלצים בקנייה של : סוללה רזרבית (מקורית כנגד תחליפית ,חצובה ,נרתיק קשיח,זיכרון xD

תודה

פורסם

הייתה צריך לכתוב את כל השאלות בדיון אחד.

לגבי הפנורמה, במצלמות של אולימפוס כדי לצלם פנורמה אתה חייב כרטיס xD שלהם. הם עושים את זה כדי שתקנה רק כרטיסים שלהם.

פורסם

אני לא יודע אם יש מגבלה של 512MB על כרטיס xD.

אבל המסקנה שלך שלא כדאי לקנות כרטיס גדול היא לא נכונה.

לי יש מצלמת פוגי עם xD ואני אמנם לא צילמתי קטע אחד רציף של 15 דקות עדיין (לא היה צורך). אני מצלם הרבה קטעים קצרים שביחד ממלאים את הכרטיס 1GB שלי. כך שאם יהיה לך כרטיס של 2GB תוכל לצלם יותר זמן. בד"כ אין מה לצלם כל כך הרבה זמן ברצף ולכן ניתן לצלם קטעים קצרים יחסית ואח"כ ממילא צריך לערוך את זה.

פורסם
  • מחבר

מוכן לבדוק את הנושא ולנסות להקליט קטע וידיאו של 15 ולדווח כאן אם ניתן לפחות למלא בוידיאו רציף כרטיס 1gb

??.?

פורסם

איחדתי לך את כל השאלות לנושא אחד, אנא הקפד על כך.

ולשאלות:

אין בעייה בכרטיסי הזיכרון, לא יודע מאיפה הבאת את זה.

המצלמה היא זו שקובעת מתי להפסיק לצלם את הוידאו, חלק מן המצלמות מוגבלות לוידאו של 1GB.

לגבי ה"פנורמה", תרגיל שיווקי - אין להתייחס לכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים