עבור לתוכן

מחפש טבלת השוואה/באנצ'מארק שמשווה ביין מסכים של LG וסוני וסמסונג ודל

Featured Replies

פורסם

כתבתי כבר כאן בפורום = אני ממש בדילמה רצינית....כי האיכות חשובה לי מאוד וחדות התמונה

(למשל בטקסטים)

היתי סגור על ה19" LG1970HR ...אח"כ אמרו לי שהסוני SDMX95F לוקח אותו

( למרות שהוא על הנייר 8ms ו1:1500 לעומת 1:1600 ו 2ms של הLG )

ואז התיעצתי עם מישהו שעוסק בגראפיקה ואומר לי שהרוב מחפש את הטרנדיות -וזהו!

והיום מסכי CRT סופר איכותיים - כדוגמאת פיליפס הזה(1100 ש"ח)

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2131&Pname=PHILIPS

נימכרים במחירים מגוכחים ושווים פי 2 מכל מסךLCD !

בקיצור אני מחפש איזה שהו מיבחן השוואה שבדק את כל אלו = ממש טבלה

מישהו מכיר?

פורסם

מסכי LCD אינם ברי השוואה ישירות למסכי CRT, לכל אחד יתרונות וחסרונות.

מסכי LCD אינם טרנד, הם כאן וישארו בניגוד ל CRT שהולכים ונעלמים.

ה LG מאוד לא איכותי והסיבות לכך הם הפאנל שלו, זה ש LG מנפיצים את הנתונים שלהם זה כבר משהו אחר.

אם אתה רצה מסך LCD איכותי הסוני הוא התשובה כאשר אין לך תקציב גבוה.

אם יש לך מקום ואת הרצון למסך CRT אתה מומזן ללכת על הפיליפס, מבחינת גיימינג הוא יהיה עדיף

על פני הסוני פשוט מכיוון שניתן לכוון את קצב הרענון שלו לקצב גבוה בהרבה מהסוני.

הוא יהיה קטן יותר מהסוני באינץ, החדות והבהירות שלו יהיו פחות טובות מכל LCD והוא כמובן גדול,כבד ולא נייד במיוחד.

איכות הצבעים וזויוית הצפיה של ה CRT יהיו עדיפות על רוב מסכי ה LCD הזולים/בינוניים.

פורסם
  • מחבר

ממש תודה רבה! קיבלתי את כל התשובות שרציתי.... :yelclap:

רק כמה דברים נוספים:

- איך המסך של סוני יהיה בטקסטים? ושימושים של קריאת הרבה חומר מהמסך?

- האם יהיו מריחות ....מורגשות ? ( 8ms)

- מה המקובל היום לגבי נקודות מתות? מה המינימום שאפשר להחזיר מסך?

הרבה תודה

:xyxthumbs:

פורסם

1. הטקסטים יראו חדים בהרבה מכל מסך CRT כל כך חדים שחלק מהאנשים מעדיפים להשתמש ב Clear Type בכדי

לקבל טקסט אשר דומה לטקסט במסכי CRT.

2. לא יהיו מריחות מורגשות ואם כן תראה מריחות הם יהיו בכל מסך LCD שתקנה היום אפילו אם הוא 2ms.

3. לייף מחשבים שלפי מה שהבנתי הוא היבואן של המסך מספק אחריות אפס פיסקלים מתים במועד הקניה.

מומלץ שתברר עם החנות ותסכם איתם מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה מאוד!!! :xyxthumbs:

פורסם

1. הטקסטים יראו חדים בהרבה מכל מסך CRT כל כך חדים שחלק מהאנשים מעדיפים להשתמש ב Clear Type בכדי

לקבל טקסט אשר דומה לטקסט במסכי CRT.

בגירה - ברשותך אני מצטט מההתכתבות שלנו לגבי המושג מה זה "טקסט חד" וההשוואה בין LCD ל-CRT בעניין.

בגירה כתב:

אני מצטער אבל לא יכול להיות מסך יותר חד ממסך LCD פשוט בגלל המבנה של המסך

שלא מאפשר זליגה בין הפיקסלים, כמובן שמסך CRT איכותי שסורק ב 85hz יכול להשתוות ל LCD

אבל כאן לדעתי אפילו ה LCD הכי זול מנצח, נכון הטקסט יכול להיות מפוקסל ולא נעים לקריאה

אבל הוא עדיין חד כמו סכין, כל עוד אין בעיות אות או בעיות חומרה אחרות במסך כמו שהיה בגירסה

הראשונה של ה 2007WFP.

ותשובתי לו:

זה עניין של טרמינולוגיה... מבחינתי "חד" זה כאשר הטקסט חלק ולא מפוקסל והגבול בינו לבין הרקע ברור וחד.

במסכי LCD, בעיקר באלה עם dot pitch גבוה כמו ב-19', אתה לא יכול לקבל את שניהם. או שתקבל טקסט "חד כמו סכין" אבל "מפוקסל ולא נעים לקריאה" או שתשתמש ב-ClearType ש"מחליק" את הקצוות אבל גורם לאיבוד החדות. האבחנה שלך נכונה יותר ברמה הטכנית אבל בחווית השימוש הסופית ה-CRT נותן כמעט תמיד תוצאות טובות יותר בטקסט. רק ה-20' הלא רחבים האיכותיים מתקרבים לרמה של CRT באיכות טקסט. ברגע זה מחוברים לי למחשב VG2021 חדש מהקופסה ו-CRT של VIEWSONIC בן 5 שנים E95 ול-CRT יש איכות טקסט עדיפה בכמה רמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים