עבור לתוכן

מתלבט בין אינטל ל-AMD...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום, קראתי את כל השאלות הנפוצות ואת חוקי הפורום מראש - ואני לא מצליח להגיע להחלטה:

אני מתלבט בין AMD64X2 3800 לבין Core2Dou של אינטל הכי פשוט (במהירות 1.8Ghz).

השימוש שלי הוא מאוד בסיסי: אינטרנט, הורדות וסרטי DVD - ללא משחקים בכלל, אבל אני רוצה מחשב חזק יחסית שלא אצטרך לשדרג אותו כמה שנים טובות (עד היום סחבתי 6 שנים עם P4 1.4Ghz עם RDRAM).

השאלות שלי:

1. מבין שני המעבדים האלו, וללא קשר למחיר ושימוש, איזה יותר טוב?

2. ובשיקלול של מחיר ושימוש - איזה מהם מומלץ בשבילי?

3. האם כדאי לי בכלל לשקול לקנות פנטיום D ? קיבלתי גם המלצות, וגם אזהרות מכיוון שמדובר ב"דור ישן".

4. אני יודע שנושא מהירויות השעון כבר לא חיוני היום כמו פעם, אבל בכל זאת - 1.8Ghz ??? המעבד הנוכחי שלי עתיק בן 6 ובמהירות 1.4Ghz........ מרגיש קצת מוזר לשדרג לכזו מהירות. אשמח לקבל הסבר לנושא הזה.

5. האם יש מאמר שמסביר את כל נושא הליבות במעבדי השנים האחרונות? המאמרים באתר מתייחסים בעיקר לחדשות ושינויים, וקראתי קצת בויקיפדיה אבל שם זה היה קצת מבולבל. יש מקום שנותן הסברים בסיסיים למי שלא היה בשוק הזה ב-6 השנים האחרונות?

ושאלה אחרונה לגבי זכונות:

למה הכוונה "זכרונות Value"? לדוגמא, רשמו לי שזכרונות G-Skill הרבה יותר טובים מזכרונות Value של Kingston. ראיתי גם באתרי מכירות שמציינים אם הזיכרון Value או לא. למה הכוונה?

תודה מראש וסליחה אם שאלתי משהו שכבר דיברו עליו מיליון פעם......

פורסם

שני המעבדים האלה בכלל לא אותו מחיר.

לצרכים שלך ממש אין צורך ביותר מ-3800.

תתחדש :)

פורסם

נכון לצרכים שלך הAMD מעל ומעבר.לשאלתך בהשואה בלי קשר למחיר אינטל עדיף ואם עושים OC אז הוא פותח את AMD אבל בגלל שלגבך זה לא רלונטי (לדעתי) אני במקומך לוקח AMD או מחכה להוזלה של אינטל (עוד חודשיים להערכתי).

פורסם

ביצועים ללא קשר למחיר - ה-C2D יותר חזק

ביצועים עם קשר למחיר - ה-X2 3800 יותר משתלם, במיוחד לשימושים כמו שלך

P-D - לא, בטח לא כשיש לך אופציה כמו X2 3800 בזול יחסית

ביצועים יחסית לתדר - ה-C2D (או ה-X2 3800) אמנם "הולכים" לאט יותר, אבל הם הולכים דרך קצרה בהרבה (בערך שליש מהדרך ש"הולך" הP-D)

לכן הם יגיעו לסוף הדרך (סיום פקודה) לפני ה-P-D

איזה מידע אתה רוצה לגבי הליבות? תשאל שאלות ספציפיות

זכרונות Value הם הזיכרונות הפשוטים ולכן גם הזולים ביותר

פורסם

מבחינת השידרוג של המעבד מ 1.4 ג'יגה ל 1.8 ג'יגה תנסה לחשוב על מנועי רכב 1400 של פיאט עם 75 כוחות סוס לא תגיע רחוק עם 1800 טורבו של אאודי TT תקבל 220 כוחות סוס ותגיע רחוק מאוד... מקווה שהבנת את האנלוגיה אך בניגוד למנועים כאן צריכת הדלק=חשמל היא הפוכה כלומר המעבד שלך צורך 1.75V והוא בנפח 1400 וכאן הצריכה היא 1.35V והנפח הוא 1800 עם טורבו :)

אני מקווה שהדוגמא הזאת מדברת אלייך יותר למרות שמבחינת הבנה בסיסית של מעבד האנלוגיה הזאת לא נכונה ושל ליאור נכונה יותר אבל מבחינת ההבנה למה מהירות מעבד לא משנה כאן זאת אנלוגיה טובה מאוד...

אם סיבכתי אותך אל תתייחס להודעה אבל אם זה נתן לך אפשרות להבין טוב יותר את העניין של מהירויות המעבד אני שמחתי לעזור :)

לגבי הליבות יש המון ליבות אבל אני אנסה לתת לך את ההסבר הכי קצר שיש

ליבת ווילמט זאת הליבה שלך והיא צרכה המון חשמל ולא נתנה ביצועים טובים (אחת הליבות הכי גרועות שהיו אי פעם לאינטל ובמיוחד הגירסה שלך כי היא עבדה עם זיכרונות RDR ובילתה בשוק ארבעה חודשים עלובים והוחלפה בסוקט חדש ועבודה עם זיכרונות SDRAM במקום ה RDR האומללים...

לאחר מכן יצאה ליבת הנורטווד שהיא הליבה היותר טובה עם הרחבה של פקודות וזיכרון מטמון והיא כבר עבדה עם זיכרונות ה DDR וכבר היתה שיפור משמעותי

לאחר מכן יצאה ליבת הפרסקוט וגם אצלה הורחבו הפקודות וזיכרון המטמון היא היתה חמה מאוד והאמת לדעתי הליבה הקודמת היתה טובה ממנה מבחינת הפוטנציאל לאובר ללא קירורים מסיביים...

לאחר ליבת הפרסקוט כבר יצאו כפולי הליבה מה שנקרא פנטיום D או בקיצור P-D וכאן ניתנו שמות קוד אחרים לליבות אך בבסיס המעבדים האלה היו תכל'ס שני ליבות פרסקוט עם תוספת או החסרה של טכנולוגיות מסוימות שנועדו להגביר את הביצועים (לא עבד משהו בכלל והיו לדעתי ביזיון אחד גדול...)

ישנם שמות קוד ו "ליבות" שהחסרתי אך מבחינת הידע הבסיסי זה מה שאתה צריך לדעת אין לך צורך לחפור בזה הטכנולוגיות האלה עברו מן העולם... מבחינתך אלא אם כן אתה עובד בתחום ואתה צריך את הידע הזה ואם כן אז תתחיל לקרוא מאמרים ישנים באתרים בינלאומיים לחומרה כגון TOMSHARDWARE ודומיהם...

אחרי הפנטיום D אינטל חזרה לעצמה והוציאה את ה CORE 2 DUO או בקיצור C2D וזה בעצם המעבדים הטובים בשוק כיום ישנה כרגע רק ליבה אחת שאמורה לעניין אותך והיא הקונרו שהיא הליבה הנפוצה והעדיפה מבחינת ביצועים במהירות סטוק ובאוברקלוק...

לגבי AMD אם זה ממש מעניין אותך תגיד ואני אפרסם עוד הודעה עם הסבר מתומצת ביותר כמו פה בערך :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם! :xyxthumbs:

אני פשוט קצת "דור ישן" ויש לי בעיה עם AMD, תמיד הרגיש לי כמו חיקוי ולא הדבר האמיתי, אבל אני מבין היום שזה בהחלט מספיק (ואף יותר) לשימושים שלי והמחיר שלו זול בהרבה, ולכן אני אצטרך להתגבר על הבעיה ולקנות AMD. אגב, שכחתי לרשום בשימושים שאני רוצה לעבור מתישהו לויסטה בלי לשדרג, אבל אני מניח שהמעבד הזה מתאים גם לויסטה.

אהבתי את שני ההסברים לגבי מהירויות השעון, גם לגבי מרחק "הליכה" וגם ההשוואה למכוניות, וסוף סוף הבנתי את חוסר החשיבות של השעון (לא ייאומן שאינטל בזמנו שיכנעה את כל העולם שמהירויות שעון זה הדבר הכי חשוב במעבד).

ליבת ווילמט זאת הליבה שלך והיא צרכה המון חשמל ולא נתנה ביצועים טובים (אחת הליבות הכי גרועות שהיו אי פעם לאינטל ובמיוחד הגירסה שלך כי היא עבדה עם זיכרונות RDR ובילתה בשוק ארבעה חודשים עלובים והוחלפה בסוקט חדש ועבודה עם זיכרונות SDRAM במקום ה RDR האומללים...

ארבעה חודשים? :o נראה לי קצת מוגזם, אני לא קניתי את המעבד הזה כשהוא רק יצא, חיכיתי איזה שנה... ולראיה עדיין מוכרים RDRAM חדש אפילו היום (אני שדרגתי בזמנו ל-640Mb זיכרון, שעלה לי מאות שקלים), מה שאומר שיש לזכרונות האלו שוק עדיין.

בכל מקרה תודה רבה על ההסברים!

עכשיו אני צריך להחליט איך להתאים לוח אם למעבד הזה כי יש מיליון סוגים. איך אני מוודא שבלוח יהיו סלוטים פנויים להרחבות זיכרון עתידיות? איך החריצים האלה נקראים, ועם כמה כדאי לקנות?

פורסם

שים לב שהתדר כן חשוב כשאתה משווה מעבדים מאותה סדרה

בהשוואה בין E6600 ובין E6700 למשל, התדר משחק את כל התפקיד וכל ההבדל

פורסם

לצרכים כמו שלך ה AMD 2X3800 מספיק מעל ומעבר ......אפילו לעוד כמה שנים טובות. :yelclap:

פורסם

אני פשוט קצת "דור ישן" ויש לי בעיה עם AMD, תמיד הרגיש לי כמו חיקוי ולא הדבר האמיתי, אבל אני מבין היום שזה בהחלט מספיק (ואף יותר) לשימושים שלי והמחיר שלו זול בהרבה

זה נכון שהיום ה X2 של AMD נחשבים לפחות חזקים מהC2D, אבל AMD זה לא חיקוי. למעשה סדרת המעבדים חדי הליבה של AMD, ב ATHLON 64 וגם כפולי הליבה העמידו את אינטל במקום עם ה P4 וה PD 8XX והראו לה מאיפה משתין הדג :silly: .

אל תקנה את ה X2 3800 בהרגשה של "תמיד הרגשתי שזה חיקוי... אבל אני מבין שזה מספיק" כי זה לא נכון כלל. זה היה נכון בעידן ה386, 486, K5, K6. מאז ה K7 -האת'לון הראשון כבר לא מדובר במוצר שנגרר אחרי אינטל אלא במוצר חדשני ומאז התחילה גם תחרות נאותה בין השתיים.

X2 3800+ הוא מעבד מעולה במחיר תחרותי מאוד שנותן את התמורה הכי טובה לכסף נכון להיום. נכון שהE6300 חזק ממנו, אך הוא גם עולה 400 ש"ח יותר. הבדל שמאפשר לך לקנות יותר זיכרון או מאיץ גראפי יותר טוב והבדל זה יורגש יותר מההבדל בין הE6300 לX2 3800+.

תקנה את ה X2 3800+ בהרגשה של "אני הולך לקנות מעבד חזק במחיר מצחיק" , מעבד, שעד לפני שנה עלה 2200 שקל...

תתחדש!

פורסם

יותר מזה, כל הסטיגמות נגד AMD הם כתוצאה מפרסום מפה לפה על ידי אנשים שלא מבינים כלום או שמסתמכים על נסיונות העבר.

כלומר בכל נושא יש את הסטיגמות שלו, ואם אתה מתמצא בנושא אתה מבין מה נכון ומה לא.

אני למשל לא מבין ב... סתם לדוגמא, בטלוויזיות. אז אני מעדיף ללכת על המותג, סוני לדוגמא. זה מאוד טבעי, וזה מה שקורה אצלך.

:)

פורסם

^^^

פרסום מפה לפה ? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים