עבור לתוכן

נתב מדהים אבל בעייתי?

Featured Replies

פורסם

נתב מדהים אבל בעייתי?

קיבלתי היום את הLINKSYS WRT54GL :silly:http://blau.in/blog/401 פשוט מדהים אין לי מילים.

רק בעיה אחת.

אז ככה יש לי בבית 3 מחשבים (ראשון בחדר שלי, השני בחדר של אחותי השלישי נייד).

כעשיתי תהתקנה לפי ההוראות, אז בשלב שהיה צריך לחבר את ה PC'S שכחתי לחבר תמחשב שלה. כלומר חיברתי רק תכבל רשת בין המחשב שלי לנתב.

בקיצור המחשב שלי מחובר סבבה תיק תק וגם הנייד שמסתובב בבית.

הבעיה היא עם המחשב של אחותי שכאשר דחפתי תכבל מהמחשב שלה לנתב (יציאה 2 מתוך 4) אז מאומה לא קרה. המחשב שלה פשוט לא מתחבר. אומר מצב לא מקוון ולא מצליח להתחבר.

יש לציין שהמחשב שלה נמצא בהגדרות של רשת ביתית כמחשב שמתחבר לאינטרנט דרך מחשב אחר (דרך המחשב שבחדר שלי).

בקיצור סאמאתוכה אחת גדולה.

אני לא רואה איפה אני יכול ב 192.168.1.1 הזה של הנתב להגדיר תמחשב שלה אולי או משהו.

יש לציין שבמחשב שלה הוא דווקא עושה לי סימן של מחובר בהגדרות רשת האלה בלוח בקרה (LOCAL AREA CONNECTION). ושאני לוחץ עליו יש לו אפילו בפרטים IP מוזר שלא מתחיל בכלל ב192 אלא בכלל 169.254.000.000 (סתם עשיתי 000.000) ועוד כמה מספרים.

בקיצור חברים יש לכם עיצה בשבילי? לפני שאני מפרמט למחשב שלה תצורה ולא יודע מה.

ניסיתי לעשות אצלה שוב "הגדר רשת ביתית מקומית" , עשיתי גם לפי "אחר....רשת מקומית", גם לפי הגישה הקודמת שאומרת שהמחשב שלה מתחבר דרך מחשב אחר, שבמקרה זה זה הנתב.

אבוד.

אוהד.

תודה.

ראו קובץ וידאו מצורף בבקשה....אל תשאלו עד שהקטנתי ל499 K.

[attachment deleted by admin]

פורסם

נסה לשנות את הגדרות הרת שלה כך שהמחשב יקבלIP דרך הDHCP

Obtain an IP dress automatically

ותן לנתב להגדיר לה את הGateway

שהוא - 192.168.1.1

מבחינת המחשב הוא מתחבר ישירות לאינטרנט (שזה בעצם הנתב) ולא דרך מחשב אחר

פורסם
  • מחבר

באיזה חלון לשנות את זה אצלה? אני פשוט לא מכיר עד כדי כך, אני מעסקי התלת מימד בכלל חברים :-)

אגב לידע כללי במחשב שלה בחלון של הרשתות יש שני LOCAL AREA

אחד מנותק כי לא מחובר לו כלום והוא בPCI כזה כרטיס - לא רלוונטי

השני על הלוח אם, אליו מחובר הכבל לאורך הבית עד לנתב שקניתי. - והAREA הזה מופיע כמחובר יפה, עם IP, אבל האקספלורר שלה והוינדוז שלה בכלל כאילו לא מתייחס לזה.

אלוהים מה זה.[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 03:14:38

תיקון המשפט בהודעה הראשונה:

מ: לו אפילו בפרטים IP מוזר שלא מתחיל בכלל ב192 אלא בכלל 192.254 ועוד כמה מספרים.

ל: לו אפילו בפרטים IP מוזר שלא מתחיל בכלל ב192 אלא בכלל 169.254.000.000 (סתם עשיתי 000.000) ועוד כמה מספרים.

פורסם

כנס לProperties של כרטיס הרשת

ב TCP/IP שבחלון הThis connection uses the following...

לחץ עליו פעמיים וודא שגם הIP וגם הDNS אוטומטיים (בDNS פשוט תשאיר ריק)

במידה וזה לא עובד נסה הגדרות ידניות

IP Adress : 192.168.1.100 (סתם זרקתי - ה100 יכול להיות כל מספר כל עוד לא הגבלת טווחים בנתב)

Subnet Mask: 255.255.255.0 (אני מנחש שלא שיחקת עם Subnetting)

Gateway: 192.168.1.1 (הכתובת של הראוטר)

Preferred DNS : 192.168.1.1 (אפשר במקום להשתמש בDNS של הספק אם הוא ידוע לך)

אם גם זה לא עובד בדוק אם לא הגבלת טווחים של כתובות MAC וכתובות IP בראוטר.

פורסם
  • מחבר

עשיתי תהגדרות שאמרת וגם לא עובד

יש לציין שבראוטר לא הגדרתי שום דבר מיוחד

יש בין הראוטר כבל אל המחשב שלה שבעבר הוא היה מחובר בין המחשב שלה לשלי לשיתוף האינרטנט כאשר אצלי היה המודם של בזק.

מוזר מוזר

עשית אצלה הגדרה כמו שאמרת שהיא תהיה עם 103 בסוף, ועדיין שום כלום.

עשיתיריסט

תגידו אולי זה קשור להגדרת רשת ביתית הזו שיש בחיבורי רשתבלוח בקרה? כי שיחקתתי עם זה קצתניסיתילעשות לה הגדרה של רשתביתית דרך HUB שזה נראה הכי הגיוני וגם לא עובד.

ניסיתי גם שוב להגדיר אותה כאילו כמו פעם מתחברת לאינטרנט דרך מחשב אחר וגם לא עזר.

מהלעשות איך לאפס אולי תרשת שלה כי אולי יש שאריות נסתרות של הגדרותשמתנגשות?

עזרהתודה

.

אוהד[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 11:03:26

אגב במחשב שלה באקספלורר, לא צריך להגדיר באפשוריות אינטרנט שלו בכרטיסיית התקשרויות...משהו?

כי אין שם שום דבר ב"הגדרות חיוד ורשת וירטואלית פרטית"

וגם כלום בתוך ה "הגדרות LAN.." האלה שיש למטה כפתור אליהן.[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 11:04:52

תגידו? חשבתי אולי הטעות שלי היא שהתקנה מדיסק של הנתב עשיתי רק מהמחשב שלי, ואילו מהמחשב של אחותי לא עשיתי כלום מלבד לחבר תכבל בינו לנתב.

מה אתם חושבים?

יש איזו התקנה במחשב של אחותי שיש צורך לעשות כדי שיבין לכל הרוחות שיש פה אינטרנט מחובר במרחק של נגיעה למען כל השרתים והרוחות?

תודה[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 11:38:36

הנה העלתי תמונות מההגדרות במחשב שלי :bash:

http://profile.imageshack.us/user/mantobe

מהמחשב של אחותי עוד לא העלתי, תגידו לי מה לצלם שאולי יעזור למציאת פתרון. :nixweiss:

תודה :hi:

אוהד :silly:

פורסם

ההגדרות שלך על פניו נראות בסדר גמור.

לא צריך להיות שום הבדל ממשי בית ההגדרות במחשב שלך לשלה (מלבד הIP כמובן) ולכן להתקין את דיסק ההתקנה גם אצלה לא יזיק במאומה.

סביר להניח שהוא אינו מתקין דבר ממשי מלבד לשחק קצת עם ההגדרות במחשב ולסדר לינק לראוטר.

אולי הראוטר לא אוהב כבלים מוצלבים (זו תהיה נקודה רעה מאד לחובתו).

נסה להחליף בין הכבל במחשב שלך לשלה.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלה נמצא ממש רחוק ואין לי עוד כבל כזה של 10 מטר.

אני לא מבין מה שאמרת, מזתומרת אולי לראוטר הזה יש בעיה עם מוצלב....אם אני רואה שהמחשב שלה מרגיש שהכבל מחובר ולא מנותק. והוא גם כותבIP שהוא פשוט שונה ובכלל נראה ככה 169.254.15x.xxx.

אני לא מבין תטענה שלך עם כל הכבוד והתודה.

אשמח לתשובה מנוסה.

נראה לי מוזר שאני הראשון בפורום הזה שיש לו שני מחשבים מחוברים בכבל לנתב כל כך מוכר בפורום כמוWRT54GL.

משהו מוזר רצח

איפה המומחה שיכה?[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 16:06:19

בנוסף גם לא נראה לי שאתה מכיר תהתקנה של הנתב הזה.

איך אעשה אותה גם במחשב של אחותי? הריי בהתקנה הזו יש צורך להגדיר את כל הקונפיגורציה לנתב...אז מה יהיה ? יהיו שני חייגנים ? אחד במחשב שלי ואחד גם אצלה?

לא מבין איך המקרה לא מוכר

פורסם

1. לא, אני לא מכיר ספציפית את החייגן שלך.

2. הגדרות החייגן יושבות בראוטר ולא במחשב ספציפי, כך שלהגדיר שוב לא ישנה מאומה ואולי ההתקנה תשנה מספר דברים במחשב כך שהוא יתחבר.

3. "מרגיש מחובר" זה אומר שיש מתח כלשהו אין הדבר אומר שהמידע עובר, מה גם שהIP שאתה רואה הוא Default שמייצרת מערכת ההפעלה (ולא הראוטר) בכדי "לצאת ידי חובה" (כתובת מקומית)

פורסם
  • מחבר

תודה קלינאי

רק שאלה אחת לא ברורה לי, היכן ניתן לברר "רסמית" האם הראוטר של לינקסיס הזו, לא תומך או כן תומך בכבל מוצלב?

זה לא אמור להיות שחור ולבן (סוגיית התמיכה בכבל או האי תמיכה?)

תודה קלינאי, שוב.

פורסם

המחשב שלה נמצא ממש רחוק ואין לי עוד כבל כזה של 10 מטר.

אני לא מבין מה שאמרת, מזתומרת אולי לראוטר הזה יש בעיה עם מוצלב....אם אני רואה שהמחשב שלה מרגיש שהכבל מחובר ולא מנותק. והוא גם כותבIP שהוא פשוט שונה ובכלל נראה ככה 169.254.15x.xxx.

אני לא מבין תטענה שלך עם כל הכבוד והתודה.

אשמח לתשובה מנוסה.

נראה לי מוזר שאני הראשון בפורום הזה שיש לו שני מחשבים מחוברים בכבל לנתב כל כך מוכר בפורום כמוWRT54GL.

משהו מוזר רצח

איפה המומחה שיכה?[br]פורסם בתאריך: 27.02.2007 בשעה 16:06:19

בנוסף גם לא נראה לי שאתה מכיר תהתקנה של הנתב הזה.

איך אעשה אותה גם במחשב של אחותי? הריי בהתקנה הזו יש צורך להגדיר את כל הקונפיגורציה לנתב...אז מה יהיה ? יהיו שני חייגנים ? אחד במחשב שלי ואחד גם אצלה?

לא מבין איך המקרה לא מוכר

הנתב תומך ב-MDI/MDI-X (זיהוי אוטומטי של כבל מוצלב/לא מוצלב).

אצלי מחוברים התקנים לשלושה מתוך ארבעת הפורטים של ה-LAN, והכל עובד פיקס.

פורסם
  • מחבר

השאלה האם אחד מה שלושה מכשירים שלך מחובר כמו במקרה שלי, עם כבל מוצלב הישר אל הנתב?

תודה על ההתיחסות חבר

פורסם

אין לי כאן כבלים מוצלבים כלל, אבל לפי המפרט הטכני הנתב אמור לתמוך.

אחד המכשירים הוא מתג נוסף משורשר אליו, אבל הוא מחובר בכבל ישר גם כן.

פורסם
  • מחבר

בקיצור אנחנו כמו בכנסת

יודעים אבל בעצם לא בטוחים

פורסם

למעשה, כשאני חושב על זה, הנתב בוודאות עובד עם MDI/MDI-X.

אין למתג המחובר אליו פורט Uplink. באופן עקרוני צריך לחבר נתב למתג נוסף בעזרת כבל מוצלב, ובפועל אצלי הוא מחובר בכל ישר.

מצד שני כשאני חושב על זה, גם המתג עצמו תומך MDI/MDI-X אז :nixweiss:.

פורסם
  • מחבר

קודם חברים שוב תודה ובכלל על הקריאה והתגובה.

אבל תאמת ממש הופתעתי, הייתי בטוח שכאן יש מישהו שיודע לפתור בעיה בסיסית של חיבור 2 מחשבים בכבל לנתב מוכר.

ממש מוזר מצידכם, איפה הידע חבר'ה?

אבל שוב תודה

פתאום נראה לי שאני היחידי בארץ שיש לו WRT54GL עם 2 מחשבים בבית בכבל.

תמים אבל מסובך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים