עבור לתוכן

בורד ל core 2 duo המשלב AGP ו PCI-E, קיימת כזו חיה?

Featured Replies

פורסם

עד כמה שידוע לי זה לא היה כך ליאור בדגם הקודם 880PRO אולי עכשיו הם שידרגו אבל עדיין איך כרטיס שיושב על PCI-E X4 נותן כמעט את אותם ביצועים כמו בסלוט של PCI-E X16 זה נשמע לא נכון... וזה כמובן בהנחה שמה שהם מעידים עליו הוא נכון ולא חירטוט על מנת למכור לצרכן...

ההשערה היחידה שעולה במוחי היא אולי שבכל מקרה אין ניצול של כל רוחב הפס ולכן הביצועים נראים זהים אך בכרטיסים שכן מנצלים את רוחב הפס אנו נראה הבדלים...

אבל מהרשימה של ASROCK אני לא רואה את זה כך יש שם כרטיסים חזקים מאוד שכן עובדים ואמורים לתת את אותם ביצועים כמו אם ישבו על PCI-E X16 ואני מאמין שהכרטיסים האלו כן ינצלו את כל רוחב הפס שמציע סלוט סטנדרטי...

אבל זאת רק השערה שכך זה עובד... אם זה לא כך אני אשמח להבין איך זה עובד... ואם לא תוכל אני אשמח להסבר ממי שכן יכול (בלי לפגוע כמובן... :) )

תודה...

פיזית ולוגית מדובר על סלוט זהה עם רוחב פס נמוך יותר

שוב, אין שום סיבה שכל כרטיס PCI-Express x16 לא יעבוד, פשוט עם הפסד ביצועים מסוים

8800 לא יעבוד. :P

איזו סיבה יש לו לא לעבוד?

היחידה שעולה לי לראש בשעה כזאת זה צריכת חשמל

• תגובות 52
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה גם אני הבנתי אבל השאלה שלי היא לא היתה אם כל כרטיס לא יעבוד וזה גם מה שאמרתי...

"כדאי שאני אדייק יותר ואומר אל תטעה לחשוב שאם הכרטיס שלך לא רשום אז זה אומר שהוא לא יעבוד הוא יעבוד אך הביצועים שלו יהיו פחות טובים ממה שהביצועים שלו אמורים להיות על סלוט סטנדרטי..."

אבל השאלה שלי היא אם זה באמת סלוט סטנדרטי עם רוחב פס מופחת אז כל כרטיס אמור להיות עם ביצועים פחותים משמעותית כי הרוחב המוצע כאן הוא רבע ממה שיש לסלוט סטנדרטי... כלומר לא אמור להיות מצב שהביצועים זהים... אלא אם כן ההשערה שלי לגבי הניצול של רוחב הפס היא באמת נכונה...

פורסם

קצת מוזר לי שריינבו סיקס נכשל אצלך במעבד כי אצלי הוא דווקא רץ (תסתכל במפרט שלי - מעבד עם מהירות שעון נמוכה יותר ואותו כרטיס מסך) ,

מעבר לזה יצא לי לקרוא כמה תגובות על הלוח מצרכנים ב-newegg ואכן מדברים שם על חוסר תאימות עם 8800 (זה לא מקור ממש מהימן כי יש שם

דיי הרבה שטויות מצרכנים).

אני בדילמה דומה לשלך (סטודנט עני+רצון עז לשדרג) אבל יותר בכיוון של שיפור ביצועים כללי בעבודה שוטפת (מעבר לכפול ליבות ממעבד דיי ישן).

קח בחשבון ששני סטיקים הולכים לפח כי הלוח תומך רק בשני חריצי ddr ואם זכור לי נכון יש לasrock גם לוח למעבדי amd בסוקט am2

עם חיבור agp שיכול להיות אופציה מעניינת עם כפול ליבות זול וזכרון חדש.

פורסם
  • מחבר

יש לasrock גם לוח למעבדי amd בסוקט am2

עם חיבור agp שיכול להיות אופציה מעניינת עם כפול ליבות זול וזכרון חדש.

כן אבל אז אתה תקוע עם חצי תאוותך בידך, לא תוכל לשדרג לכרטיס PCIE בבוא הזמן (וזה די קרוב) ותצטרך להחליף את כל המערכת כך שבעצם חסכת מעט עכשיו אך תוציא הרבה אח"כ.

אגב, המעבד נכשל בדרישות הממולצות, ראיתי שכתבתי במינימאליות, סליחה, טעות שלי. המומלצות למשחק הזה הכל הנוגע למעבד הן 3.5 GHZ.

יש בכלל כזו חיה לסוקט 478?? אולי זה בעצם הפתרון הטוב ביותר?? שנפתח על זה ת'רד....?

אופיר

פורסם

ניסיתה לעשות OC רציני?

אולי יש סיכוי שזה יעזור לך במשחק הזה

ותוכל לדחות תקניה עד שתירצה להחליף גם כרטיס

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה אך, למרות שיש לי קירור מעולה, לא נראה לי שהזכרונות יעמדו במאמץ. אלו הם זכרונות של samsung. לא נראה לי שהם מיועדים ל OC.

פורסם

לא חיבים זכרונות מיוחדים לOC

מיוחדים יתנו לך להגיעה רחוק יותר -את זה אפילו אני יודע

בכל מיקרה תישאל בפורום OC וקירור או איך שקוראים לו לאן אתה יכול להגיע

פורסם
  • מחבר

תודה אך אני לא מעוניין להיכנס לזה.

פורסם

זה גם אני הבנתי אבל השאלה שלי היא לא היתה אם כל כרטיס לא יעבוד וזה גם מה שאמרתי...

"כדאי שאני אדייק יותר ואומר אל תטעה לחשוב שאם הכרטיס שלך לא רשום אז זה אומר שהוא לא יעבוד הוא יעבוד אך הביצועים שלו יהיו פחות טובים ממה שהביצועים שלו אמורים להיות על סלוט סטנדרטי..."

אבל השאלה שלי היא אם זה באמת סלוט סטנדרטי עם רוחב פס מופחת אז כל כרטיס אמור להיות עם ביצועים פחותים משמעותית כי הרוחב המוצע כאן הוא רבע ממה שיש לסלוט סטנדרטי... כלומר לא אמור להיות מצב שהביצועים זהים... אלא אם כן ההשערה שלי לגבי הניצול של רוחב הפס היא באמת נכונה...

זה באמת סלוט סטנדרטי (PCI-Express x4 סטנדרטי)

הרוחב פס כמובן מוגבל, הביצועים קצת יותר נמוכים מהביצועים על לוח עם PCI-Express x16 רגיל

פורסם

אם אתה משדרג את המחשב אז שדרג גם את הכרטיס מסך

פורסם

זו תהיה טעוית לשדרג מעבד + לוח אם, ללא שידרוג של הזיכרונות והכרטיס מסך במקרה שלך.

מה שכן זה יסתכם בהוצאה לא מבוטלה שיכולה להגיע בכיף ל4 וגם לעבור אותה (הרי בעצם אתה קונה מחשב חדש כמעט לפחות).

אני מניח שאתה גם תשדרג הספק כוח.

בקיצור חבל לשדרג עכשיו אם אתה יכול לחכה למאי עד אז יהיה הצפה גדולה של כרטיסי מסך חדשים גם של DAAMIT (למרות שזה נכון לעכשיו כי איתם אי אפשר לדעת) וגם של NVIDIA.

עד אז יצאו גם לוחות אם חדשים וגם יכול להיות שההוזלה במחירי המעבדים שמדברים עליה כבר כמה חודשים תיכנס לתוקף.

בקיצור מה שאני מנסה לומר עכשיו זה ממש לא הזמן לשדרג את המחשב.

פורסם
  • מחבר

אם אתה משדרג את המחשב אז שדרג גם את הכרטיס מסך

זה הקטע שזה ממש לא הכרחי!!! נחמד מאוד ואפילו קל מאוד לומר "שדרג" אבל בשורה תחתונה זה עוד אלפייה, ואני שוב מזכיר למי שלא קרא את הת'רד, ממש אין צורך לשדרג את כרטיס המסך!!! מבחנים שנעשו למשחק הזה (RSV) הוכיחו שהוא (הכרטיס) ישתלב יפה מאוד במערכת עם מעבד E6300.

השאלה והדילמה כעת היא האם כדאי לבצע מהלך כזה של רכישת הבורד המדובר שבסופו של תהליך יצא שכרי בהפסדי כאשר יצאו הכרטיסים תומכי DX10 במחיר שפוי, או אז אצטרך שוב להחליף את הבורד, וזו מתוך נקודת הנחה שאכן PCIEX4 אכן יפגע בביצועי הכרטיס החדש, ועל זה הת'רד!!!!!!!

תודה, אופיר

פורסם

אבל אתה מדבר על משחק אחד

תבדוק משחקים כמו אובוויליון ואז בטח תיראה שהכרטיס מאוד יגביל אותך

פורסם
  • מחבר

קרירין, בחייאת ראבאק, תקרא את הת'רד! oblivion עובד יופי.

פורסם

הסטנדרטים של אנשים שונים הם שונים יש כאלה ש 1950XT לא מספיק והם רצים לשדרג ויש כאלה ש 1600 מספיק להם.

אני מאלה שחושבים שאם מה שרואים מספק אז לא חייבים לרוץ ולהחליף.

ofirrjd,

לשדרג לוח ומעבד ל Asrock המדובר ול E6300 יעלה לך כ 1300 ש"ח

לשדרג ללוח נורמלי וזכרון חדש 965P + 1GB DDR2 + E6300 כ 2100.

כלומר 800 ש"ח הבדל.

אני מניח שכדאי לך להמתין כמה חודשים (אם אתה לא ממש סובל) עד לירידת מחירים נוספת של חומרה ויציאת כרטיסי DX10 שפויים גם של AMD ואז לשקול מחשב חדש. יכול להיות שאז גם יהיה לך מעבד AMD חדש ??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים