עבור לתוכן

האם המעבד הוא צוואר הבקבוק לצפייה בתכני HDTV?

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית מחשב ששימש אותי לא מעט זמן לצפייה בסרטים (כשהוא חובר לטלוויזיה)..

המחשב הוא פנטיום 3 800MHZ עם 512 זכרון על 3 סטיקים..מותקן XP נקי בלי זבלה.

אני רוצה להריץ עליו MKV של 720P(גיגה בערך לפרק של נמלטים), אני משתמש בMPC ויש לי את הקודקים המתאימים,הסרט מתנגן בערך בסלו מושן בערך..

יש איזושהי דרך אפשרית (הסרת פילטרים,תוכנות וכו') להריץ את זה בצורה סבירה על המחשב הזה?

ואם לא אז מה תוקע את הסרט, חוסר זכרון או המעבד?

תודה :)

פורסם

אני מהמר על המעבד (בשביל HD אמיתי עם דחיסת MPEG4 צריך איזה P4 2.6 לפחות לא ?)... מישהו פירסם בפורום תוכנה שם של קודק תוכנה שאמור לנגן HD מהר יותר אבל לא בטוח שהוא יעבוד עם MKV (או שזה בכלל יזיז לגורטא כזו).

פורסם

אצלי יש מעבד 1.6 GHZ ו-512 מגה זיכרון וסרטים של 720P עדיין לא רצים חלק אצלי אז בטח ובטח שאצלך זה ירוץ לאט... תשדרג את המעבד והזיכרון או שתראה את הסדרה ברזולוציה רגילה.

פורסם
  • מחבר

אין תקציב לשדרוג בינתיים :(

אין שום תלות בקודקים או משהו דומה?

פורסם

מפנטיום 3 אין למה לצפות לגדולות.

ואם כבר אז מחשב כזה לא משדרגים, מחשב ב1000 ש"ח יעשה עבודה יותר טובה...

פורסם

לא יודע אם זה מה שיעזור, כי אני בכלל לא יודע אם זה פותח MKV, אבל תנסה להשתמש ב-VLC

http://www.videolan.org/vlc

אצלי לדוגמה קבצי HD של קוויקטיים רצים בנגן הרגיל לאט אבל ב-VLC רצים חלק לגמרי ואני לא רואה שהוא מוריד איכות או משהו.

שווה לנסות לפחות...

פורסם

טוב אני אחסוך לכולכם : אין לך מה לנסות שום דבר בשביל לנגן את הסרט הנ"ל. P3 800 (שיש לי אחד כזה שתפקידו להוריד את אותם MKV :) ). בחיים לא ינגן את הסרטים האלו, חבל לנסות.

כדאי גם להבין שהסרט שהורדת לא משתמש בMPEG4 רגיל אלא בAVC שנקרא גם H264 או MPEG4 PART10 שהוא הרבה יותר תובעני מMPEG4 רגיל גמו XVID , תוסיף לזה רזולוצייה גבוה (720P) ובכלל הגעת לדרישות גבוהות. גם אטלון XP יסתבך עם הרצה של קטע זה - אז באת חבל על זמנך היקר.

H264 ברזולוצית 720P ומעלה - דורש מעבד מודרני (אטלון 3000+ יסתדר נהדר , אבל יתקשה עם פורמט זהה ברזולוציית 1080I).

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני אסדר איזה מחשב יותר חדיש כבר לתפקיד..

תודה לכולם ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים