עבור לתוכן

שאלות לגבי מעבר מ-CRT ל-LCD

Featured Replies

פורסם

שלום,

כבר כמה זמן אני שוקל להחליף את המסך CRT 17" הותיק שלי ב-LCD חדש. חשבתי שאם כבר אחליף אותו, אז אחליף ל-LCD גדול איכותי, כמו ה-2007FP או WFP שכולם ממליצים עליו פה, אבל אני לא בטוח לגבי שני דברים:

1. האם הכרטיס מסך שלי - GF6600GT - יוכל להחזיק בכבוד רזולוציות גבוהות במסך של 19" או 20", או שאני ארגיש פגיעה ניכרת בביצועים במשחקים?

2. האם לא תהיה ירידה באיכות התמונה, במהירות התגובה וכו', ממה שאני רואה כיום ב-CRT שלי (שנמצא במצב טוב בסה"כ)? אני שואל זאת, כי מעיון בפורום הבנתי שהרבה מסכי LCD נותנים איכות תמונה פחות טובה מ-CRT, ושמומלץ לקנות אותם רק אם ה-CRT מטושטש או דפוק... הדגם של ה-CRT שלי הוא Samsung SyncMaster 750s.

מה אתם אומרים?

בתודה,

גיא.

פורסם

ה 6600GT יחזיק את הרזולוציה בכבוד

באגירה מהפורום למשל עם כרטיס X800 מחזיק מסך עם רזולוציה גבוהה הרבה יותר...

בכל מקרה המסך שדיברת עליו מעולה ולדעתי יתן איכות תמונה לא פחות טובה

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה -

ראיתי באחד הדיונים בפורום שבעבודה עם מסך 20" משתמשים ברזולוציה 1600*1200. לדעתי זה יהיה לי קצת קטן, בייחוד בהתחשב בעובדה שהמרחק שלי מהמסך יהיה 90 ס"מ בערך. אם אני אגדיר בו רזולוציה של 1280*1024, יראו בו טוב וחד כמו ב-CRT, או קצת מטושטש? אולי אם אני מגדיר רזולוציה כזאת עדיף לי כבר לקחת 19"?

ואם המסקנה היא 19", איזה אחד כדאי בתקציב של עד 2000 ש"ח לשימושי גלישה באינטרנט ומשחקים (סרטים פחות)? אם יש משהו פנומנלי שחורג מהתקציב, אני מוכן לשקול גם אותו.

שוב תודה.

נ.ב.

אם זה לא היה מובן עד עכשיו, אני מעוניין במסך רגיל, לא רחב.

פורסם

מסכי LCD רגילים (לא רחבים) בגודל 20" מגיעים עם יחס תצוגה של 4:3.

אם תריץ מסך שכזה ברזולוציה כגון 1280X1024 בעלת יחס גובה של 5:4 לא רק שתתבצע אינטרפולציה

שתוריד מאיכות התמונה אלא שהיא גם תמעך בכדי להיכנס לפורמט בעל גובה נמוך יותר שהוא 4:3 ולכן

אם רצונך במסך בעל גודל נקודה גדול ופונטים גדולים על חשבון שטח עבודה ברזולוציה עדיף שתלך על 19" איכותי.

לדוגמא 971P של סאמסונג או VP930 של Viewsonic אשר מגיעים עם רזולוציה טבעית של 1280X1024.

הכרטיס שלי (X800XTPE) אכן מחזיק את המשחקים ב 1920X1200 אך הביצועים תלויים במשחק

בחלק יש ירידה ניכרת ובחלק אין ירידה בכלל.בכלליות אני מקווה לשדרג בקרוב למערך SLI נחמד או משהו בסגנון.

פורסם
  • מחבר

אופס... ממש התבלבלתי :-[

התכוונתי לכך שאני רוצה מסך של 4:3 (זה רגיל מבחינתי), ומאיזושהי סיבה הייתי בטוח שרזולוציה 1024*1280 היא ביחס 4:3 (לא חישבתי, וטעיתי). מה שאתה אומר זה שמסכי 19" הם בד"כ ביחס 5:4?

פורסם

מסכי LCD בגודל 17"/19" הם לא בד"כ אלא תמיד ביחס של 5:4 אלא אם מדובר במסכים רחבים ואז הם ביחס של 16:10.

פורסם
  • מחבר

ב-CRT 17" שיש לי היום, אני עובד עם רזולוציה 768*1024 (שזה יחס 4:3) וזה נראה טבעי לחלוטין, לא מתוח ולא פחוס... הוא מסך חריג, או שמה שאמרת נכון רק לגבי LCD?

פורסם

רק לגבי LCD

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה, עוד שאלה ברשותכם לגבי הביצועים הצפויים:

כיום אני עובד במשחקים עם הגדרות שכוללות יחסית הרבה AA.

אם אני הולך על ה-20" של דל, הרזולוציה שאשתמש בה אמנם תגדל, אבל מימדי המסך לא יגדלו באותו יחס (הכל על המסך יהיה מעט קטן יותר מהרגיל, ובפיקסלים אקבל שטח עבודה גדול, ממה שהבנתי). אולי זה אומר שאני אוכל להנמיך מעט את ה-AA, כי האליאסינג יהיה פחות מורגש עקב גודל הנקודה הנמוך, וכך יהיה איזשהו tradeoff בין הביצועים שנגזלים עקב הגדלת הרזולוציה לבין הביצועים שארוויח כתוצאה מהנמכת ה-AA? תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

בגדול אני מאמין שתקבל שיפור מסוים מהפחתח ה AA והאיכות לא תפגע מידי אבל בכל מקרה

תקבל ביצועים פחותים שמקבילים לביצועים של הכרטיס שלך ברזולוציה כגון 1600X1200,

רזולוציה שלרוב לא משחקים בה במסכי CRT בגודל 17"/19" וברוב הביקורת

מסתמנת ירידה ברזולוציה זו בעת שימוש ב AA ו AF.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים