עבור לתוכן

שאלה בקשר לעוצמה של רשת חוטית (RJ45) - דיי דחוף :\

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש לי ראוטר במחשב אחד, ועוד מחשב בחדר אחר. בקיר עוברים כבלי רשת, בערך 30 מטר או יותר, אין לי מושג.

כשאני מחבר את הראוטר למחשב השני (בחדר השני) הנורה של הקליטה דולקת, אבל המחשב לא מתקשר עם ה-DHCP ולא מקבל IP בכלל.

אז אמרתי, אולי זאת בעיה בכבל. החלפתי אותו ולא עזר. חיברתי את המחשב הנייד של אבא שלי לכבל הזה (יש לו כרטיס רשת GIGABIT מובנה אם זה משנה) ועבד מעולה.

אז החלטתי שהבעיה בכרטיס רשת, אז החלפתי אותו לכרטיס רשת מאותו דגם, ולא עזר. העברתי את המחשב לחדר של הראוטר וחיברתי אותו ישר עם כבל 3 מטר, ועבד מעולה.

אז בקיצור:

הגעתי למסקנה שעוצמת האות שנשלחת מהראוטר שעוברת דרך איזה 30 מטר כבל נחלשת מספיק כדי שהכרטיס רשת (שהוא לא מי יודע מה... REALTEK 10/100 פשוט) לא קולט אותו.

עכשיו אני מחליף ראוטר לראוטר יותר נורמלי. עכשיו יש לי EDIMAX BR6114WG, אני אקנה איזה משהו של DLINK, BELKIN, LINKSYS, NETGEAR או משהו כזה.

אני אצטרך להחליף גם כרטיס רשת במחשב הזה למשהו יותר חזק ויותר איכותי או שהחלפת ראוטר תספיק כדי לשפר את האות?

פורסם
  • מחבר

סביר יותר שהכבל לא טוב.

החלפתי אותו פעמיים וזה לא עזר

וחוץ מזה מחשב נייד, על אותו כבל בדיוק באותה נקודה כן קלט מעולה את האות וקיבל מהירות אינטרנט מקסימלית. ???

פורסם

יכול להיות שלאורך החיבור בקיר יש הצלבה, ובסופו של דבר הנייד עובד כי הוא תומך MDI/MDI-X.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שלאורך החיבור בקיר יש הצלבה, ובסופו של דבר הנייד עובד כי הוא תומך MDI/MDI-X.

אין הצלבה, החלפתי גם פלאגים ובדקתי טוב טוב

פורסם

תשמע לשכן שלי יש ראוטר כזה (רק הדם שלא כולל אלחוט) והוא העביר ממנו כבל באורך של איזה 25 מטר ועובד פצצה (סיכוך UTP)

פורסם

לי יש בבית ראוטר כזה מחובר לכבל 40 מטר - שום בעיה

פורסם

העברתי אצל חבר 30 מטר ותקין

פורסם

תווך אטרנט סדנרטי נועד לעבוד בצורה תקינה ללא מגבר\AP עד למרחק של 100מטר.

אז זה לא מפתיע שאפילו כבל של 40 מטר עובד בסדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים