עבור לתוכן

Audigy 2 ZS או כרטיס קול o/b

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני קונה את הלוח Asus P5b Deluxe אשר מגיע עם הכרטיס קול המובנה ADI® AD1988B 8-channel High Definition Audio.

יש ברשותי כרטיס Audigy 2 ZS מהמחשב הישן.

השאלה שלי היא מי מהכרטיסים טוב יותר? ההיגיון אומר לי שה-Audigy טוב יותר אבל אני לא בטוח ב-100 אחוז...

שאלה נוספת, האם יש טעם להתקין את שניהם? האם יש יתרונות/שימוש למחשב עם שני כרטיסי קול?

תודה,

מיכה

פורסם

ה-ZS עדיף.

אבל אתה לא משתמש בשניהם, אתה מנטרל את האונבורד מהביוס.

פורסם

תלוי איזה מערכת אתה רוצה להפעיל... ברמקולים של 800 ש"ח ומטה ההבדל יהייה אפסי... ברמקולים עד ~1700 ש"ח יהייה הבדל מורגש, ולמערכות יקרות יותר כבר מומלץ או כרטיס טוב יותר או רסיבר נורמאלי...

לגבי 2 כרטיסים- הדבר היחיד שזה יכול לעשות זה התנגשות בין דרייברים... לא טוב...

אם אתה לוקח את הZS אל תשכח לנתק את הכרטיס OB בביוס...

פורסם

שלום,

אני קונה את הלוח Asus P5b Deluxe אשר מגיע עם הכרטיס קול המובנה ADI® AD1988B 8-channel High Definition Audio.

יש ברשותי כרטיס Audigy 2 ZS מהמחשב הישן.

השאלה שלי היא מי מהכרטיסים טוב יותר? ההיגיון אומר לי שה-Audigy טוב יותר אבל אני לא בטוח ב-100 אחוז...

שאלה נוספת, האם יש טעם להתקין את שניהם? האם יש יתרונות/שימוש למחשב עם שני כרטיסי קול?

תודה,

מיכה

לי יש על כל מחשב לפחות שני כרטיסי קול. אחד ראשי (סרטים ומוזיקה) ואחד ל-skype וקולות של windows. לא אמורות להיות בעיות התנגשות. יש לי מחשבים עם כרטיסים יקרים, כרטיסים זולים וכל מה שבאמצע... עד היום לא הייתה לי אף פעם התנגשות בין כרטיסי קול.

ואם אתה בכל זאת רוצה להשאיר רק אחד:

א. אתה יכול להקשיב לשניהם ולהחליט מה יותר טוב עבורך. זה גם עניין של טעם אישי ולא בטוח שתרגיש הבדל.

ב. מדידות אובייקטיביות:

אם אתה מעוניין לקבל אינפורמציה על ביצועי הכרטיסים אתה יכול להשתמש ב- Right mark Audio Analyzer (http://audio.rightmark.org/index_new.shtml)

מאוד פשוט להשתמש ותקבל תשובה ברורה איזה כרטיס "שווה יותר"

תלוי איזה מערכת אתה רוצה להפעיל... ברמקולים של 800 ש"ח ומטה ההבדל יהייה אפסי... ברמקולים עד ~1700 ש"ח יהייה הבדל מורגש, ולמערכות יקרות יותר כבר מומלץ או כרטיס טוב יותר או רסיבר נורמאלי...

לגבי הטענה הזו, היא לא מדוייקת

קח לדוגמא את הרמקולים T20, עולים בערך 700 ש"ח (פחות מ-800!). ברמקולים האלו תרגיש בהבדל לא פחות מהר מרמקולים יקרים הרבה יותר

http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=468239

אולי הכוונה הייתה שאם הרמקולים שלך לא איכותיים (ללא קשר למחיר שלהם) לא תרגיש הבדל בין כה.

פורסם

התכוונתי באופן כללי :P

עם רוב המערכות שעולות מתחת ל800 ש"ח לא תרגיש בהבדל.

יש הרבה מערכות שעולות 600+ ו700+ שלא מתקרבות לאיכות של הT20... לדוגמא רוב המערכות 2.1 (אני יכול לחשוב רק על האנקאונטר שתשמע טוב יותר ותצדיק את ה250 ש"ח של הכרטיס...), וכל המערכות 5.1 (ומעלה) פשוט לא מצדיקות את ההשקעה.

וכן... הכוונה הייתה לחלק את המערכות לפי האיכות :)

פורסם

כמו שיואל ציין פה, לא צריכה להיות שום בעיה של התנגשות חומרה. החברה היחידה שמפגרת כל כך שיש לה בעיות זה קריאטיב. אם עובדים עם 2 כרטיסים שלהם על המחשב זה בעייתי. ה-EMU שלי עשה בעיות עם האודיג'י (הצלחתי לסדר את זה, אבל זה אומר וויתור על חלק מהאפשרויות של האודיג'י), ועם ה-X-FI הוא פשוט לא עבר את ההתקנה.

Anatoli.

פורסם

אצלי היו מסכים כחולים עם הSB לייב והכרטיס OB AC' 97... :nixweiss:

(כשהם היו מותקנים ביחד..)

והאודיג'י זה כרטיס של קריאייטיב ;)

פורסם

כרטי של קריאטיב עם כרטיס OB לא יעשה שום בעיות בשום מצב רגיל. אם היו לך בעיות אז זה היה משהו אחר, לא התנגשות חומרה.

כשאמרתי שכרטיסי קריאטיב עושים בעיות, התכוונתי שזה רק אם שניהם של קריאטיב.

Anatoli.

פורסם

יש מצב... המחשב שלי די "מיוחד" :-[

וזה ממש לא הבעייה המוזרה היחידה שיש לי אותו... (כנראה בגלל לוח שנבנה ע"י מישהו עם יותר מידי אלכוהול בדם...)

מצד שני, זה טוב לדעת את כל האפשרויות...

וכתבתי-

הדבר היחיד שזה יכול לעשות זה התנגשות בין דרייברים...

;)

זה תלוי גם בדרייברים של הלוח...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם.

מיכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים