עבור לתוכן

שיפור ריכוז לסובלים מהפרעות קשב וריכוז

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

האם יש דרך לשפר את הריכוז ולא באמצעות ריטלין או משהו כזה, אלא משהו שיש בכל בית, כדי להתכונן יותר טוב למבחנים?

קפה לא ממש עוזר, לדעתי.

תודה לעונים.

פורסם

לא יודע אם זה תאכלס יעבוד לכולם, אבל לי מוזיקה הייתה עוזרת.

אומנם לא התרכזתי בלימודים אף פעם יותר מכמה דקות, אבל לכמה דקות האלה מוזיקה עזרה לי לשבת בשקט. אומנם אין לי הפרעות קשב וריכוז (או לפחות לא רישמית) אבל אני בהחלט לא מסוגל לשבת בשקט וללמוד משהו שלא ממש ממש מעניין אותי. בכל אופן, זה דיי ידוע כבר שמוזיקה (בעיקר קלאסית) משפרת את היכולות השכליות של אדם (לפחות לזמן קצר), אני הייתי שם קצת מוזיקה (בדר"כ קלאסית או איזה ג'אז/בלוז ישן וטוב) ויושב עם זה, עוזר לי מאוד כשזה מתנגן ברקע.

Anatoli.

פורסם

שוקולד מעורר, ועוזר לריכוז, אל תיגע בריטלין בחיים שלך.

פורסם
  • מחבר

חלב\מריר, עם\בלי תוספות? כמה לאכול ממנו?

ותודה, אנטולי, אנסה גם את זה.

פורסם

אני לא רואה את הבעיה בריטלין...

פורסם

בולשיט.

תלוי מה המצב.

יש רמות של הפרעות קשב וריכוז.

אני מדבר מניסיון, אני מאוד לא ממליץ על זה לכולם. אבל יש אנשים שזה הפתרון היחיד בשבילם.

פורסם

על שוקולד אני דווקא לא ממליץ. הוא ממריץ ובדר"כ רק מפריע להתרכז (לי לפחות). מה גם ששוקולד הוא מאוד בעייתי כי הוא משפיע לטווח קצר ואחרי זה הוא מעייף יותר. זה כמו סמים בערך, לזמן מה זה יעלה אותך מנקודה 5 ל-7 למשל ואחרי זה יוריד אותך חזרה אבל אל ל-5 אלא ל-3 (מקווה שהבנת על מה אני מדבר).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

על שוקולד אני דווקא לא ממליץ. הוא ממריץ ובדר"כ רק מפריע להתרכז (לי לפחות). מה גם ששוקולד הוא מאוד בעייתי כי הוא משפיע לטווח קצר ואחרי זה הוא מעייף יותר. זה כמו סמים בערך, לזמן מה זה יעלה אותך מנקודה 5 ל-7 למשל ואחרי זה יוריד אותך חזרה אבל אל ל-5 אלא ל-3 (מקווה שהבנת על מה אני מדבר).

Anatoli.

הבנתי אותך, אבל אם אתה אומר שאתה לא סובל מהפרעות קשב וריכוז, הרי שהוכח שמוח של אדם עם ADD\ADHD ובלי [http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Adhdbrain.gif] 'עובד' קצת אחרת. אז יכול להיות בדווקא בשבילי זה יעזור.

פורסם

Anatoli.

ולכן עדיף פירות יבשים.

אני אוהב בננות יבשות ולכן זה הדלק שלי =]

פורסם

אומנם לא התרכזתי בלימודים אף פעם יותר מכמה דקות, אבל לכמה דקות האלה מוזיקה עזרה לי לשבת בשקט. אומנם אין לי הפרעות קשב וריכוז (או לפחות לא רישמית) אבל אני בהחלט לא מסוגל לשבת בשקט וללמוד משהו שלא ממש ממש מעניין אותי. בכל אופן, זה דיי ידוע כבר שמוזיקה (בעיקר קלאסית) משפרת את היכולות השכליות של אדם (לפחות לזמן קצר), אני הייתי שם קצת מוזיקה (בדר"כ קלאסית או איזה ג'אז/בלוז ישן וטוב) ויושב עם זה, עוזר לי מאוד כשזה מתנגן ברקע.

Anatoli.

זה בדיוק כמוני.

אני חייב מוזיקה כדי להיות מרוכז...בלי אני לא יכול ללמוד יותר מ5 דקות.

רק שאני לא שומע מוזיקה קלאסית.

פורסם

אני גם סובל מהפרעות קשב וריכוז ומאותה סיבה לא יצא לי מצב בחיים שהצלחתי להתכונן למבחן וכדומה, אלא אם הנושא מעניין אותי ואז אני שוקע בו ולא מתיחס לכלום עד שנשרף לי המוח חח

פורסם

^^

כנל :(

יום ראשון היסטוריה :'(

פורסם

Anatoli.

מחזק. אני שומע די הרבה פסי קול של סרטים עם orchestras וזה בהחלט עושה את העבודה.

פורסם

לי עוזר אימון חזק ואחרי זה ארוחה מזינה לא מפוצצת ואז אני פשוט מרוכז.... וכמובן שמוזיקה ברקע...

פורסם

ולכן עדיף פירות יבשים.

אני אוהב בננות יבשות ולכן זה הדלק שלי =]

לא סתם קוראים לבננה "פצצת אנרגיה צהובה", יש בה הרבה פחמימות[באופן יחסי].

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים