עבור לתוכן

רכישת כרטיס טלויזיה - זקוק להמלצה!

Featured Replies

פורסם

היי,

אני צריך כרטיס טלויזיה בשביל:

1. להעביר קלטות וידאו למחשב (דרך חיבור RCA כמובן)

2. להקליט טלויזיה במחשב, כאשר אני לא משתמש בממיר דיגיטלי, ואני יכול להשיג ממיר אנלוגי (כמו שהיה לטלויזיות הישנות, שאינן היפרבנד, קווי זהב וכו')

תנאי עבודה והנחות יסוד :

1. המחשב שלי 3GHZ , 1 גיגה זיכרון פנימי 400MHZ , הארדיסק 250 גיגה, צורב דיוידי, כרטיס מסך FX5200 NVIDIA (ציינתי נתון זה כדי לא לקבל המלצה על כרטיס שמעבד בעצמו ומטיל פחות נטל על המעבד)

לא מדובר בכרטיס PVR, והמחשב לא מיועד להיות בסלון. הקלטה מטלויזיה תהיה לעיתים די רחוקות.

2. לשם העברת קלטות וידאו למחשב, אוכל להשיג טלויזיה עם יציאת SVIDEO, כלומר אם יש כרטיס שהכניסה שלו SVIDEO (ובלי כבלים שמורידים את האיכות מ SVIDEO ל RCA - לא הרווחנו כלום כך) אז עדיף כרטיס כזה, בהתאם למחיר.

סה"כ המטרה היא כרטיס עם כניסה SVIDEO או RCA (כאשר עדיף SVIDEO כי הוא איכותי יותר) כדי להקליט מטלויזיה ווידאו.

חשוב : הבנתי שלכרטיס צריך להיות TV TUNER בשביל להחליף תחנות (כאשר מחברים אליו RF אנטנה של טלויזיה רגיל) , הבנתי גם שעם ממיר אנלוגי כפי שציינתי שיש לי, לא צריך TUNER. הבנתי שכרטיס טלויזיה עם TUNER עולה יותר, לכן אם ממיר אנלוגי יפתור את הבעיה - בהתאם להפרש במחיר - תעזרו לי בבקשה להחליט איזה לקחת.

אני לא זקוק לשלט.

אופציות שראיתי פופולריות בזאפ :

1. Leadtek Winfast TV 2000 XP RM - 176NIS

2. Avermedia DVD EZmaker gold PCI - 220NIS

לא בדקתי אם יש להם כניסת SVIDEO, אני מניח שתדעו לכוון אותי בדיוק למה שצריך :)

תודה מראש

פורסם

אף אחד מהם.

כל כרטיס טלוויזיה כולל טיונר. ישנם כרטיס שמוגדרים ככרטיסי לכידה ואינם כוללים.

אתה צריך טיונר מכיוון שלממיר אנאלוגי יש חיבור RF ורק טיונר יכול להתעסק איתו. בכל מקרה אני לא רואה טעם לקנות כרטיס בלעדיו, המחיר לא ממש משתנה.

הכרטיס שציינת כוללים שבב ישן יחסית (הלידטק) או שאינם כוללים טיונר (האבר מדיה).

אני ממליץ לך על זה:

http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=169

במידה ואתה מעוניין להשתמש בתוכנה של הכרטיס בלבד ולא להתעסק יותר מדי עם תוכנות אחרות.

או על זה: http://www.lifeview.com.tw/html/products/internal_tv/flytv_prime34.htm

במקרה ואתה מעוניין להשתמש בתוכנת צד-שלישי. (הכרטיס עצמו טוב, התוכנה של פליי וידאו גרועה)

בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להשתמש בתוכנה Dscaler לאיכות תמונה מיטבית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אשמח לקבל אז הגדרה למהו TUNER, אני הבנתי שזה פשוט יכולת להחליף ערוצים (לראות ערוצים שונים דרך המחשב).

מה החסרונות של שבב ישן? ובהמשך לשאלה הקודמת, מה המשמעות שהאבר מדיה לא כולל טיונר?

פרט שלא ציינתי שאני רוצה להוסיף, והוא די חשוב, זה תמיכה ב VISTA שכנראה אשדרג במהלך החודשים הבאים.

אני מאוד מעוניין להתעסק עם תוכנות חיצוניות, שמעתי על תוכנה מעולה INTERVIDEO WINDVR 3.0 שיש לי אותה מקורית.

שמתי לב שה FLYTV שציינת הוא בתחום המחיר שאני חושב להוציא (עד 300, תלוי בפיצרים) אך באתר של החברה שהבאת, לא שמתי לב לאזכור לויסטה

אני מבין שייתכן עידכונים, אבל יש חברות עם אבא ואמא ויש אם לא, אז אם תוכל לנחש בשבילי האם לדעתך יצא עידכון (על סמך עידכונים קודמים שהוציאה החברה) כנראה שאקח את הכרטיס הזה.

בקשר לכרטיס מסך השני, LEADTEK, הוא נראה איכותי יותר מהקודם, ויש בדף קישור לרשימה בה מופיעה התמיכה בויסטה, ואכן יש תמיכה שזה כבר מעולה.

בנוסף רשום שהגרסה הזו לא כוללת רדיו (שאנ עדיין לא יודע מה הוא - אך זה לא נשמע חשוב לי מדי...) שזה מצדיק איכות גבוהה יותר בחלקים אחרים של המוצר.

בקיצור - המחירים שלהם אותו דבר, והם מציעים אותם חיבורים מאחורה, כאשר הכרטיס של לידטק נראה יותר מקצועי (בגלל האתר שלו) ובגלל התמיכה בויסטה המיידית. נראה לי אקח את הלידטק, אלא אם כן אתה ממליץ על FLYTV - אשמח לשמוע את הסיבות, תניח שאני משתמש בתוכנות הכי מקצועיות שיש.

כמו כן אשמח לשמוע מהו החיבור FM ANTENA

פורסם

הכרטיס של לידטק לא יותר איכותי ומקצועי. היתרון שלו הוא אך ורק תוכנה יותר טובה.

יש לי חבר שיש לו כרטיס lifeview בן 10 שנים והאיכות לא בהכרח נופלת מכרטיס לידטק שיש לי 3 שנים.

מבחינת הדרייברים והתוכנה:

לידטק מעדכנים אותם בתכיפות גדולה יותר.

האם lifeview יוציאו דרייברים לויסטה? אני מניח שכן- זו בכל זאת חברה גדולה בתחום הזה ולא ממש תהיה לה ברירה.

האם זה בטוח? לא.

עזוב את הרדיו, גם ככה אתה יכול לשמוע רדיו בכיף דרך האינטרנט וזה גם מוריד את איכות התמונה.

טיונר הוא הרכיב שיודע לקחת את החיבור האנאלוגי ולפענח ממנו את הערוצים ואת התמונה.

מהם החסרונות של השבב הישן? חסרונות אין לו בדיוק (משתמשים בו כבר משהו כמו 10 שנים), אבל אם יש חדשים שמציעים איכות טובה יותר בערך באותו מחיר, למה לקנות משהו ישן?

האבר מדיה לא מכיר טיונר- אתה יכול לחבר אליו רק דברים שמוצאים וידאו לחיבור svideo/composite.

אני אסכם פחות או יותר:

יתרונות הלידטק (שבב CX23883): שלט איכותי יותר, תוכנה איכותית יותר, תמיכה טובה יותר של החברה (לא בהכרח דרייברים יותר איכותיים אבל).

יתרונות ה lifeview (שבב Philips SAA7134 ): שבב שנחשב לבעל איכות תמונה טיפה טובה יותר (למרות שקשה לי להאמין שאי פעם תבחין בהבדל כלשהו), שבב בעל תמיכה טיפה יותר טובה בתוכנות צד שלישי.

תחליט מה יותר חשוב לך. בתכלס- משני הכרטיסים אני מאמין שתהנה באותה מידה, ההבדל הוא מזערי.

פורסם
  • מחבר

תודה, לא ניתן היה לבקש תגובה טובה יותר :) אני פשוט ממש מתחיל בנושא הזה, ולכן לא הבנתי חלק מהדברים שרשמת,

תרגיש חופשי לדלג על שאלה שנראית לך לא חשובה, אני באמת נכנס פה לקטנות, כדי לקבל את התמונה הגדולה :)

1. בקשר לטיונר, אמרת שהאברמדיה לא תומך בו, ושהוא תומך רק ב RCA/SVIDEO, אז איך אפשר להסביר את הכניסת אנטנה אליו? אם אין את זה , אז זה לא יכול להקרא (רעיונות לפחות) כרטיס טלויזיה. ברור שאתה יכול לקחת מה שיוצא מטלויזיה ובאמצעות RCA לייצג טלויזיה - אני לא חושב שזה נכון לומר כך.

2. ציינת שמות ומספרי שבבים, האם אלו תואמים את שני הכרטיסים שהצעת לי בהודעה הראשונה שלך ? לא ראיתי התייחסות אליהם באתר החברות.

3. "עזוב את הרדיו, גם ככה אתה יכול לשמוע רדיו דרך האינטרנט וזה גם מוריד את איכות התמונה" - כרשמת איכות התמונה, למה התכוונת? אם כל הרעיון של זה הוא להקליט רדיו במחשב או לשמוע רדיו במחשב - אין לי כל צורך בזה (תמיד אוכל לחבר בננות מה OUTPUT של הרסיבר להדליק אותו על רדיו ולחבר עם PL 2 RCA

4. רשמת שללידטק שלט איכותי יותר (במה זה מתבטא?) , כמו כן רשמת "לא בהכרח דרייברים יותר איכותיים" - כיצד אתה מבדיל דריבר איכותי לעומת לא איכותי?

5. בקשר ל lifeview רשמת תמיכה טובה יותר בתוכנות צד שלישי. זה רלבנטי אליי, שכן אני מתכוון להשתמש בתוכנות צד שלישי, אבל אני מניח שהתוכנות שאני אשתמש בהן (הטובות בתחום) יעבדו עם שני הכרטיסים. אגב - יש לך משהו לומר על התוכנה שהזכרתי מקודם ? intervideo windvr 3.0

אז אם אסתמך על הסיכום שלך, יתרונות ה lifeview , במקרה שלי, על איכות התמונה אני מוכן להסתמך על המילים "קשה לי להאמין שאי פעם תבחין בהבדל כלשהו" - כל עוד זה לא טכנולוגיה טובה יותר / משהו חדשני יותר, כנראה זה סתם פיקציה של אנשים בעלי הכרטיס :) והתמיכה הטיפה טובה יותר בתוכנות צד שלישי שציינת, אינה רלבנטית מכיוון שאני מתכוון להשתמש בתוכנות מספיק איכותיות כך ששני הכרטיסים יעבדו באותה מידה. ליתרונות שציינת עבור לידטק אני יכול להשתייך, שלט איכותי יותר ותמיכה טובה יותר של החברה, ציינת תוכנה איכותית יותר - אבל זה לא כל כך רלבנטי.

בסופו של עניין, אני לא מבין למה יש כרטיסי טלויזיה יקרים יותר משני אלו, יש פה את כל מה שאני יכול לצפות ממנו, אולי חוץ מזה שנטל העבודה הוא על המעבד, אבל עם מחשב מספיק חדש אין שום סיבה (אפילו כשאתה משתמש במחשב כב PVR-TIVO-ALIKE) לא לקנות את הכרטיסים הללו.

פורסם

1. לא נראה לי שיש לו כניסת אנטנה.

בכל מקרה אם אתה רוצה לקרוא לזה כרטיס טלווזיה סבבה..... בגדול באמת אין ממש הבדל.

2. כן. באתר של לייף ויו זה כתוב.

באתר של לידטק תסתכל על התמונה.

3. ברגע שאני מחבר את החבור אנטנה של הכבלים לכרטיס יש לי משמעותית יותר הפרעות בקליטת שידורים.

(גם אצל אח שלי). כנראה שאין מספיק בידוד בין הרכיבים או משהו כזה.

4. תסתכל על השלט של לייף ויו. הוא נראה כמו שלט של שקל..... ללידטק יש שלט נורמלי.

חוץ מזה שללידטק קיימת תוכנת צד שלישי (שלצערי אני לא מוצא) שיודעת לשלוט בעזרת השלטים שלהם על המחשב.

(בעקרון יש תוכנות שעושות את זה עם הרבה כרטיסים, אבל הטובות הן לא חינמיות)

5. בתכלס לא ממש רלונטי.

ממה שאני זוכר היא טובה..... אבל בכל מקרה מרוצה מ Dscaler ולא צריך יותר ממנה.

אני בעקרון הזמנתי אתמול את ה lifeview בגלל שאני משתמש בעיקר ב Dscaler ויש לה תמיכה טובה יותר בשבב הזה.

לך לדעתי הלידטק יהיה טוב יותר.

האמת שאני לא מבין גם מה יש לקנות כרטיס יקר יותר, חוץ מכרטיסים שמקליטים בחומרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים