עבור לתוכן

OC ל - SAPPHIRE X800GTO2

Featured Replies

פורסם

לאחר שהחלפתי את קירור הסטוק של הכרטיס הזה ל - EVERCOOL TURBO 2, התחלתי ב - OC בעזרת ATI TRAY TOOLS (שמתי את המאוורר על 100% מהירות).

העלתי כל פעם את הליבה ב - 15MHZ והרצתי 3DMARK05 ועשיתי אותו הדבר גם לזיכרון.

התדרים שהגעתי אליהם הם: 525/1210, (תדרי הסטוק הם 400/1000).

אני די מרוצה מתדר הזיכרון שהגעתי אליו אבל הליבה מאכזבת אותי, כשהעלתי אותה ל - 530 ה - 3DMARK קפא באמצע ותקע את כל המחשב (ניסיתי את זה מספר פעמים), הדבר המוזר הוא שאין סימן לארטיפקטים והכרטיס קריר למדי - לא עובר את ה - 42C אחרי 3DMARK.

התוצאה שאני מקבל איתו ב - 3DMARK05 היא 6616 נ"ק, הכרטיס הגיע אלי פתוח כבר ל - 16 צ"ע והמעבד שלי הוא E6300 בסטוק.

מה דעתכם על האוברקלוק ?

איך אני יכול להגיע רחוק יותר בליבה ?

• תגובות 31
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה רוצה להיות בטוח שהכרטיס יציב לגמרי, תריץ ATI TOOL (בדיקת ארטיפקטים) או כמה לופים של 3DMARK...

פורסם
  • מחבר

איך אפשר אפשר להריץ את 3DMARK בלופ ?

(ומה אם שתי השאלות שלי ? :P)

פורסם

בעקרון כרטיסי GTO2 הם X850XTPE שנפסלו מסיבות שונות, אז אף-אחד לא יכול להבטיח שתגיע יותר רחוק מזה. אבל, הכרטיס הספציפי שלך קריר יחסית ונתקע רק 5 מגהרץ מעל תדר יציב לחלוטין (לפי מה שהבנתי) כך שלדעתי מדובר במחסור במתח. השאלה אם אתה מוכן לבצע וולטמוד...

פורסם

אכן מדובר במחסור במתח.. שמדובר בארטיפקטים ישר אפשר להבין שהבעיה היא קירור\הגבלה פיזית.. במקרה שלך פשוט יש מחסור במתח.. למרות שזאת ליבה לא משהו כי רוב הGTO2 מגיעים לX850XTPE שזה 540 מגהרץ לליבה.. אבל גם 525 זה טוב.. :)

פורסם

התוצאה נראית לי קצת נמוכה, הגעתי עם X800GTO של Connect3D ו 12 צ"ע ל 6400 ב 3dmark2005 (אני מניח שאתם זוכרים את הת'רד שפתחתי על ה OC המוטרף במיוחד שלי)

הגעתי עם הליבה למעל 570mhz

פורסם

OC לא רע בכלל..

הגעת לגבול של הליבה כניראה..אם אתה רוצה להגיע רחוק יותר תעשה מוד עיפרון, פשוט ביותר..

דרך אגב אם אתה רוצה טיפים לשיפור התוצאה בדימרק שלח לי PM :)

פורסם
  • מחבר

יש מדריכים למוד עיפרון לכרטיס שלי ? ואיזה ציוד דרוש לשם כך ?

ועוד משהו, מסתבר שהכרטיס לא לגמרי יציב, בבדיקת הארטיפקטים של ATI TOOL מתגלים לא מעט ארטיפקטים בתדרים האלה (וגם כשאני מוריד אותם קצת)

אבל הכרטיס עובר את 3DMARK05 בלי בעיה וגם מתחמם הרבה פחות מאשר אחרי בדיקת הארטיפקטים של ATI TOOL (הפרש של 15 מעלות!).

לדעתי הבדיקה הזאת קיצונית מדי ומעמיסה יותר מדי על הכרטיס, ואני לא ירגיש את חוסר היציבות/ארטיפקטים באפלקציות "רגילות יותר" כמו משחקים אם הכרטיס לא נכשל ב - 3DMARK, האם אני צודק ?

פורסם

לא בטוח

למשל ה6800GT שלי עבר את ATI Tool בהצלחה אבל הפיק ארטיפקטים בCOH, מה שאילץ אותי לרדת בקלוקים. אז תחשוב הפוך - ATI Tool הוא דווקא המדד המינימלי ליציבות הכרטיס.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני חושב שעכשיו הבנתי למה הכרטיס הזה גרוע ב - OC והגיע עם 16 צ"ע פתוחים.

הסיבה היא שהוא בעצם X800XL בתחפושת של X800GTO2.

רק עכשיו שמתי לב שרשום ב - ATI TOOL שהליבה שלו היא R430 בעוד שה - X800GTO2 בא תמיד עם ליבת ה - R480.

מה שמוזר הוא שעל הקופסא ועל הכרטיס עצמו רשום שזהו X800GTO2 מקורי.

האם SAPPHIRE ייצרו אותו עם ליבת ה - R430 אי פעם ?

האם זו עילה טובה מספיק בשביל לדרוש שיחליפו לי אותו ? (קניתי אותו ב - KSP לפני שנה וחודש).

פורסם

זכור לי שחלק הגיעו עם R430 וחלק עם 480.. אבל זה היה בGTO הרגיל.. ב GTO2 כל הרעיון היה שזה R480..

פורסם
  • מחבר

ולכן גם קניתי אותו.

אז מה לעשות ?

פורסם

תחפש דיונים מאז..

ותיראה אם היתה הבטחה לR480 אם כן תחזור לחנות.

פורסם

לפי מה שאני זוכר ה X800GTO2 חייב לבוא עם ליבת R480 שנפתחים לה 4 צינורות עיבוד נוספים.

ה GTO בא עם R420 ו R480 וזה מה שקבע אם הצינורות יפתחו או לא.

הכרטיס הפתוח ל-16 צינורות הוא למיטב זיכרוני ה-X800GTO16, שהוא בעצם X800XL עם שם אחר.

פורסם

אני גם בעל X800GTO2 ,

וגם אצלי ב ATItool הליבה היא R430

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים