עבור לתוכן

המלצה למסך 22 אינצ'

Featured Replies

פורסם

שלום,

מצאתי את המסכים הבאים:

BENQ 22 FP222W 2300 שקל

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_2015&products_id=16394

ASUS 22 LCD MW221U 2500 שקל

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_2260&products_id=15783

מישהו מכיר אישית את המסכים האלו?

אני מניח מן הסתם שזו מטריצה ישנה יחסית אבל לפי הנתונים המסך נראה אחלה,

נניח שמדובר ב 6 ביט הפרדת צבעים וכו' אם אני מעוניין במסך איכותי יחסית אך אני לא עוסק בעריכה תמונות ווידאו, בעיקר צפיה בסרטים, משחקים ואינטרנט

האם נראה לכם שמדובר במסכים טובים?

פורסם

השאלה מה אתה מעדיף גודל או איכות?

ב 2500 ש"ח אתה יכול לקנות את ה DELL 2007WFP שייתן לך איכות טובה בהרבה מכל מסך 22".

האיכות של המסך באה לידי ביטוי לא רק בשביל גרפיקאים אלא בשימושים רגילים כמו צפיה בסרטים, משחקים

או גלישה באינטרנט וכתיבה בוורד. הפאנל TN במסכי ה 22" לא מיושן, הוא פשוט נחות בהרבה בהשוואה לפאנל ב 2007WFP לדוגמא.

פורסם
  • מחבר

בטח סוף הדיון הזה יהיה : פשוט צריך לראות בעיניים ולהחליט מה עדיף.

אבל ברמה העקרונית כמובן שאיכות , השאלה מה זה גודל לעומת איכות.

ראיתי מסכים לא טובים בחיי שהיתה הסכמה שהם באמת לא טובים, אבל גם ראיתי מסכים טוב שאנשים בעלי עיני נץ מצאו לנכון להעיר כמה שהמסכים לא טובים בגלל איזה מיני פיקסל או צבע שלא ב 100% התיישב להם כמו שהם חושבים.

השאלה אם מישהו יכול להעיד על המסכים האלו משהו וכמובן שאתם צודקים במה שאתם עומדים להגיד ואני מסכים, צריך לגשת ולראות בעיניים.

לסיכום: מישהו שמבין במסכים יכול לספר לי על המסכים האלו?

פורסם

הבעיה עם ללכת לראות בעיניים זה שאין מסכים טובים לראות בעיניים ובטח שלא אחד ליד השני.

בדרך כלל תראה בחנות מספר מסכים רחבים בכל מיני גדלים לרוב 22" ו 19" כאשר כולם בעלי פאנל TN

כי הוא הכי זול ומחוברים למפצל VGA שמראה רזולוציה של 1024X768 כך שבחיים לא תוכל להיתרשם מהמסך.

כל מי שממליץ על מסך TN פשוט לא ראה מסך עם פאנל יותר טוב וכל עוד לא ראית משהו יותר טוב אתה בטוח

שמה שיש לך כרגע זה טוב. אם אתה מוכן להשקיע 2500 ש"ח המסך הכי מתאים בתקציב הוא ה 2007WFP

מכל בחינה, אני לא מדבר על סאב פיקסל מת או צבע שהוא לא 100% כי תאמין לי שאף אחד מהמסכים לא בא 100%.

אתה רוצה שהמסך ייתן לך דברים פשוטים שאתה היית לוקח כמובנים מעליו במסכי CRT, לדוגמא זויות צפיה.

בלתי אפשרי להיסתכל במסך TN בלי לראות גרדיינט שלם או גוונים בכל גוף צבע שאמור להיות אחיד,

הבעיה בייחוד מפריעה בעת צפיה בסרטים ובסצינות חשוכות. יש סיבה שאין טלויזיות LCD עם פאנל TN

וזה בגלל עיניין זויות הצפיה.

אם אתה רוצה לקנות מוצר איכותי באמת שאין מנוס מללכת על 20" איכותי כמו ה 2007.

אחרת אתה יכול ללכת על המסך 22" של מאג לחסוך כמה שקלים ולקבל בדיוק את אותו המסך כמו של בנקיו רק זול יותר(אותו פאנל בדיוק).

המסך של אסוס לא קיבל ביקורות טובות ביחוד בתחום הצבע והוא סובל מכל המגירעות של כל מסך TN.

חיפוש בפורום יניב מספר דיונים ישנים על המסכים בגדלי 22" שיהיו רלוונטים בשבילך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה הרצינית.

1. אני מעוניין במסך יותר גדול מ 19 כך שהאופציה של 20" נשמעת מצויין , לצורך כך אני מוכן להשקיע עד 2500 שקל.

על איזה מסך / מסכים היית ממליץ?

2. אם כבר לרדת מעניין ה 22" אז לא הייתי משקיע במסך 19" 2500 אלא סכום סטנדרטי של כ - 1700 ש"ח (הסמסנוג 931 וכו')

לסיכום: על איזה מסך 20" היית ממליץ? הסיבה שהלכתי ישר ל 22"כי לא מצאתי 20" במחיר סביר.

פורסם

כמובן שיש את הדל 2007WFP מסך 20" רחב שהומלץ פעמים רבות בפורום, ועולה כ 2500 ש"ח.

אם אתה הולך על 19" המינימום השקעה במסך איכותי היא 2100 ש"ח ב VP930 או 971P של סאמסונג.

ה 931 וכל שאר מהסכים מתחת ל 2000 ש"ח פשוט לא מתקרבים באיכות למסכים אלו אלא יותר מתקרבים למסכי ה 22".

אתה גם יכול ללכת על הסוני X95F שאמור להגיע עם פאנל איכותי ועולה רק 1500 ש"ח, הבחירה בידך.

פורסם

לי יש את האסוס

קניתי את האסוס לפניי כמה ימים ואני ממש מרוצה ממנו.

שווה כל שקל.

קנה בלב שקט

פורסם

אם כבר ''20 אז ממולץ לך לבדוק גם את ה-ViewSonic VX2025WM.

ולסיכום ניתן לומר ש"פשוט צריך לראות בעיניים ולהחליט מה עדיף"!

פורסם

טוב , אז ככה,

גם אני רציתי לקנות מסך 22 (לשימוש של DVD + טקסט)

אתמול עשיתי סיבוב בהחלטה מקדימה שעד 2300 אני אקנה את המסך הראשון שימצא חן בעיניי. (ושיבטיחו לי 0 פיקסלים ביום הקניה)

הלכתי לנעה , איש המכירות היה נחמד אך לא הבין יותר ממני. הצטערתי לראות שאין להם תצוגת מסכים. במקרה, לבוס שם היה Benq 22W על השולחן.

הצצתי פנימה , התרשמתי לטובה מחדות האותיות, אך היה נראה לי בהצצה חטופה, שהצבעים משתנים במבט מהצד, המסך היה כולו לבן והצד הרחוק שהיה בערך 45 מעלות מאיפה שהסתכלתי נראה קצת סגול.

כמו כן Benq מציעים 0 פיקסלים בקניה, ושלוש שנים שרות בבית הלקוח, שזה יתרון גדול מבחינתי, אני גר בחור,

זאת אומרת, ככה הסבירו לי, שאם יש פיקסל שרוף בבית ביום הראשון, הם באים אליי ומחליפים.

שורה תחתונה, אם הייתי מתרשם אחרת מהצבע, הייתי קונה.

*שאלות*

למישהו יש כאן ניסיון עם הצבעים של ה benq22w ?

האם המבט חצי מהצד על מסך לבן הוא בדיקה שתמיד מראה קצת צבעים בצד הרחוק?

אז הלכתי ל big box וראיתי מסך רחב נפלא של nec שהיה מחוץ לתקציב, ולידו ה 203B נראה ממש חוור. ראיתי בפרוספקט שה 204B הוא מתקדם יותר אבל לא יכולתי להסתכל עליו.

אז הלכתי לפנדה שלא הייתה להם תצוגת צגים, חבל , דווקא שני החברה שם נראו מקצועיים, וענו לי על שאלות, אבל זה לא ממש עזר לי בלי מסך

אז הלכתי ל KSP , ולפני שכולם קופצים עלי, תרשו לי להגיד שלמרות כל מה ששמעתי עליהם התרשמתי ממש לטובה

קודם כל הייתה להם תצוגת מסכים לא קטנה, ולמרות שהחנות הייתה לקראת שעת סגירה, לאיש המכירות הייתה סבלנות רבה ואף למעלה מזה,

ראיתי את ה chimei22w ולא אהבתי את חדות האותיות

הבנתי שזה בגלל החיבור המקבילי של כל המסכים, וביקשתי לחבר את הנייד שלי כדי לראות את הרזולוציה הטבעית.

הלכתי לאוטו , חזרתי , הבאתי נייד חיברתי, לא זיהה 1680x1050 אתחלתי, בסוף זיהה, והסכים לקבל אותו בתור extended desktop

הצבעים לא היו מדהימים, אבל בסדר, אבל חדות האותיות ממש נראתה לי לא טוב, וגם הצבעים הבהירים היו בהירים מדי.

ניסיתי לעשות auto tune למסך וכו' אבל בגלל שכבר היה 15 דקות אחרי זמן סגירה ונתנו לי לשחק עם החיבורים וכו', לא הרגשתי נעים יותר לשחוק את קבלת הפנים שקיבלתי.

גם הם הבטיחו 0 פיקסלים , ושוב, לו הייתי מבסוט מהמסך , הפעם חדות האותיות, ובהירות היתר , הייתי קונה.

שוב שאלה ,

למישהו יש ניסיון עם החדות של ה chimei22 ?

האותיות היו נראות ממש מרוחות , ולא הצלחתי לסדר את זה.

חוץ מזה, אני התרשמתי ממש לטובה מksp בקריות.

אח"כ הלכתי לראות מסכים בקריון, bug , office depot ו סופרסל ביג.

ה 931c שראיתי גם ב ksp ממש מרשים.

חוץ מזה אני יכול להגיד שאיש המחשבים בבאג כן ידע על מה הוא מדבר,

ואם מישהו מרגיש קצת עצוב בגלל החורף אז שיגיד ואני אחזור על חלק מהדברים ששמעתי בסופר מאיש המכירות .

פורסם

אין שום דבר שהפתיע בתגובה מעליי, הידע הטכני בארץ נמוך, המסכים מחוברים דרך מפצלים ובחיבור אנאלוגי ועדיין מנסים לדחוף לאנשים מסכים

גרועים בטענה שהם הטופ שבטופ.

כמו שכבר ציינתי אין מסכי 22" איכותיים ולא יהיו. בעיות הצבע עם זויות הצפיה קיימות בכל מסכי ה LCD והם אקוטיות/חמורות במיוחד במסכים עם פאנל TN

כמו שכל מסכי 22" הם בעלי פאנל TN. מריחות צבע ופונטים לא חדים נובעים משימוש בחיבור אנאלוגי במקום ב DVI וכו, אחד ליד השני

ובחיבור DVI כל המסכים יהיו חדים באותה המידה.

בקשר ל VX2025 שהציעו המסך כבר לא מיוצר ולא הייתי הולך עליו, מה גם שהמחיר שלו בארץ מגוחך ועדיף ללכת על ה-2007WFP.

פורסם

מה בקשר ל-225BW של samsung?

פורסם

אותו הדבר, מדובר במסך עם פאנל TN מייצור של סאמסונג במקום CMO, אותם המחלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים