עבור לתוכן

מה זה בדיוק מצב מקרו?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין שמישהו יסביר מה זה בדיוק מצב מקרו במצלמה.

כלומר מבחינה טכנית, איך מצב מקרו שונה ממצב רגיל (נאמר M) בו מבצעים פוקוס או מצלמים מקרוב עצם כלשהו.

אני יודע שמצב מקרו עוזר למצלמה להתפקסס על עצמים קרובים מאוד שבמצב רגיל אי אפשר להתפקסס עליהם.

אם כן מה משתנה במצלמה ברגע שהיא במצב מקרו?

פורסם

נקודת הפוקוס קרובה יותר ככל שהאלמנטים האופטיים רחוקים יותר ממישור החיישן (או סרט הצילום). כדי להגיע למרחקים קרובים במיוחד נאלצים לבצע פשרות בתכנון האופטי כך שניתן יהיה להרחיק את האלמנטים האלה עוד יותר. אחת הפשרות הנפוצות גורמת להגבלת טווח הזום לצד הרחב ביותר של העדשה (כפי שאתה מכיר ממצב הסופר-מקרו של ה-S9100 שלך).

כמו כן, גם בעדשות שמסוגלות לפקס למרחק קצר מאוד ללא פשרות כאלה עדיין עשוי להיות מאין מצב מקרו. המצב הזה מיועד בד"כ להפוך את הצד הקרוב לנגיש מערכת האוטופוקס. ברירת המחדל מונעת גישה אליו על מנת להאיץ את מהירות הפוקוס במקרה של hunting. ב-S9100 המצב הזה הוא מצב המקרו הרגיל.

פורסם
  • מחבר

אורן,

מצטער אבל לא הבנתי כלום (כמעט).

מה שהבנתי זה שב DSLR בד"כ לא יהיה מצב Macro.

אז במצב M מנסים להרחיק את העדשות ככל האפשר? כלומר מעבר ל M בבורר יגרום לעדשות לנוע רחוק יותר ממה שאפשרי במצבים אחרים?

ונחמד שאתה זוכר איזה מצלמה יש לי ;)

פורסם

מה שהבנתי זה שב DSLR בד"כ לא יהיה מצב Macro.

ברוב העדשות היום אין מצב כזה, אבל יש יוצאות מהכלל. למשל ה-70-300 APO של סיגמה.

אז במצב M מנסים להרחיק את העגשות ככל האפשר? כלומר מעבר ל M בבורר צגרום לעדשות לנוע רחוק יותר ממה שאפשרי במצבים אחרים?

זה מה שקורה במצב מקרו מהסוג הראשון, ולכן אין אפשרות לשחק עם הזום (או שיש אפשרות כזו, אבל היא מוגבלת רק לחלק מהטווח). במצב השני אין ניסיון כזה, אלא פשוט יש שחרור של מגבלת טווח מלאכותית שנועדה להקטין את תופעת ה-hunting במצבים שבהם לא מצלמים מקרו (ככל שטווח הפוקוס הרגיל יותר קטן, כך ה-hunting יותר קצר).

ונחמד שאתה זוכר איזה מצלמה יש לי ;)

איך אני יכול לשכוח, זה היה לאחר דיון עם הרבה "אקשן" :cool2:

פורסם

אורן, אז איך מצלמים מאקרו-ים במיני סטודיו וכדומה עם S3 למשל? (אני מדבר על פוג'י כמובן)

פורסם

בד"כ עם עדשות מקרו ייעודיות, ולעיתים עם התקנים נוספים - טבעות הרחקה, מפוח ועוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים