עבור לתוכן

דרוש מפרט לאקסטרים גיימר, עד 15000+- שח

Featured Replies

פורסם

הכי מצחיק זה כשמישהו מדבר שטויות אבל צועק בקולי קולות "שטויות... בולשיט".... על זה נאמר "הפוסל במומו פוסל".

להגיד של-25% הבדל במהירות הבאס אין משמעות זה נופל תחת ההגדרה של "שטויות".

זה שכדי להגיע לכך יש צורך בזכרונות יקרים, קירור טוב ולוח אם סופר-איכותי - נכון בהחלט אבל בשום צורה זה לא אומר שלמהירות הבאס אין השפעה. עד כמה הבדל הביצועים כדאי זה כבר תלוי בגיימר, באפליקציה ובתקציב.

עכשיו שכח מה"שטויות" ונסה להתנסח כמו בן-אדם. כבד את הפורום בו אתה כותב.

• תגובות 150
  • צפיות 39.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

הכי מצחיק זה כשמישהו מדבר שטויות אבל צועק בקולי קולות "שטויות... בולשיט".... על זה נאמר "הפוסל במומו פוסל".

להגיד של-25% הבדל במהירות הבאס אין משמעות זה נופל תחת ההגדרה של "שטויות".

זה שכדי להגיע לכך יש צורך בזכרונות יקרים, קירור טוב ולוח אם סופר-איכותי - נכון בהחלט אבל בשום צורה זה לא אומר שלמהירות הבאס אין השפעה. עד כמה הבדל הביצועים כדאי זה כבר תלוי בגיימר, באפליקציה ובתקציב.

עכשיו שכח מה"שטויות" ונסה להתנסח כמו בן-אדם. כבד את הפורום בו אתה כותב.

באמת לא הייתי צריך להתנסח ככה, אני מצטער. אבל זה פשוט מעצבן אותי שמטעים אנשים סתם ככה...

אין שום הבדל ביצועים בין 5000x1 לבין 50x100 וזה שאתה חושב שכן אז מראה שאתה בכלל לא יודע איך מעבדים עובדים.

פורסם

אני תמיד מנסה להסביר לבתי (בת 6) שלא משנה כמה היא מתרגזת או מאוכזבת - זו אינה הצדקה בשבילה להרביץ/לקלל... תמיד יש פתרון אחר.

כנראה שזה לא לקח שקל ללמוד.... הסיפוק הרגעי בלפרוק הכל כנראה מפתה מדי.

לגבי המעבד באמת אין הבדל כי הוא יעבוד באותו תדר.

אבל - אם האפליקציה זקוקה להעברת מידע רב בין המעבד לזיכרונות יש בהחלט משמעות רבה למהירות הבאס על הביצועים. ניתן להמשיל זאת לחיבור צינור דק למגוף כיבוי אש בעזרתו תנסה למלא בריכה גדולה (1X5000) - זה יקח לך לעד כי הבאס (הצינור) יכול להעביר מעט מים בו-זמנית אפילו שיש לך לחץ חזק במגוף עצמו. בשימוש בצינור רחב יותר עם אותו לחץ בדיוק (10X500) תוכל לסיים את המשימה מהר בהרבה.

צריך לזכור שלא כל אפליקציה מושפעת מזה - רק אפליקציות בהן הבאס מהווה צוואר בקבוק ולא המעבד.

פורסם

אני תמיד מנסה להסביר לבתי (בת 6) שלא משנה כמה היא מתרגזת או מאוכזבת - זו אינה הצדקה בשבילה להרביץ/לקלל... תמיד יש פתרון אחר.

כנראה שזה לא לקח שקל ללמוד.... הסיפוק הרגעי בלפרוק הכל כנראה מפתה מדי.

לגבי המעבד באמת אין הבדל כי הוא יעבוד באותו תדר.

אבל - אם האפליקציה זקוקה להעברת מידע רב בין המעבד לזיכרונות יש בהחלט משמעות רבה למהירות הבאס על הביצועים. ניתן להמשיל זאת לחיבור צינור דק למגוף כיבוי אש בעזרתו תנסה למלא בריכה גדולה (1X5000) - זה יקח לך לעד כי הבאס (הצינור) יכול להעביר מעט מים בו-זמנית אפילו שיש לך לחץ חזק במגוף עצמו. בשימוש בצינור רחב יותר עם אותו לחץ בדיוק (10X500) תוכל לסיים את המשימה מהר בהרבה.

צריך לזכור שלא כל אפליקציה מושפעת מזה - רק אפליקציות בהן הבאס מהווה צוואר בקבוק ולא המעבד.

מטאפורה נחמדה אבל היא פשוט לא תואמת את המצב.

אפילו בתוכנות עריכה ואיזה תוכנות שאתה לא רוצה, לבאס לא תהיה שום השפעה ישרה על הביצועים אלא רק התדר הסופי של המעבד יהיה זה שיקבע את הביצועים.

פורסם

אני מכיר לפחות שתי אפליקציות שבהחלט מושפעות מכך (למשל MODELSIM ו-ISE) אם כי ההבדל הוא של 7-15% ולא 25%.

לומר שאין בעולם אף אפליקציה שבה הבאס מהווה צוואר בקבוק זה לכל היותר אמירה ריקה מתוכן. יתכן באמת שאתה אישית לא שמעת על אפליקציה כזו ובאמת מרבית האפליקציות היום-יומיות אינן כאלה, כולל גיימינג.

פורסם

אני מכיר לפחות שתי אפליקציות שבהחלט מושפעות מכך (למשל MODELSIM ו-ISE) אם כי ההבדל הוא של 7-15% ולא 25%.

לומר שאין בעולם אף אפליקציה שבה הבאס מהווה צוואר בקבוק זה לכל היותר אמירה ריקה מתוכן. יתכן באמת שאתה אישית לא שמעת על אפליקציה כזו ובאמת מרבית האפליקציות היום-יומיות אינן כאלה, כולל גיימינג.

אפשר בבקשה בנצ'מרק?

פורסם

אלה תוכנות למפתחי חומרה ולמיטב ידיעתי לאף אחד אין מוטיבציה לעשות להם בנצ'ים.

תבין - כששאלתי את התמיכה איזה מחשב כדאי לקנות כדי להריץ MODELSIM הם ענו לי שממילא הרשיון שלה עולה 45000$ לשנה אז תקנה את המחשב הכי חזק שיש - ממילא מחירו יהיה זניח :kopfpatsch:.

התוצאות שנתתי הן של ניסוי שערכתי על המפרט שלי כדי לקבוע את ה-OC האופטימלי למחשבים שלנו...

פורסם

אלה תוכנות למפתחי חומרה ולמיטב ידיעתי לאף אחד אין מוטיבציה לעשות להם בנצ'ים.

תבין - כששאלתי את התמיכה איזה מחשב כדאי לקנות כדי להריץ MODELSIM הם ענו לי שממילא הרשיון שלה עולה 45000$ לשנה אז תקנה את המחשב הכי חזק שיש - ממילא מחירו יהיה זניח :kopfpatsch:.

התוצאות שנתתי הן של ניסוי שערכתי על המפרט שלי כדי לקבוע את ה-OC האופטימלי למחשבים שלנו...

תראה, אני מבין די הרבה במעבדים והדרך היחידה שבה באס גבוהה יכול לעזור לתוכנה זה אם התוכנה נהנית מריבוי נימים נקי ולמען האמת זה פשוט טיפשות לעשות משהו שכזה כשאפשר להשתמש במשאבים הרבה יותר חזקים ברשות המעבד.

פורסם

אם תדר הבאס לא עוזר לך אז המכפלה כן עוזרת לך?

באס זה נטו מהירות התקשורת של הלוח עם המעבד ושאר הרכיבים איך אתה יכול להגיד ששיפור שם לא מביא לשיפור כולל במערכת?

ממילא 1.86GHZ או 3GHZ הם לא התדרים שבהם משתמש הלוח לתקשורת עם שאר הרכיבים.

פורסם

אם תדר הבאס לא עוזר לך אז המכפלה כן עוזרת לך?

באס זה נטו מהירות התקשורת של הלוח עם המעבד ושאר הרכיבים איך אתה יכול להגיד ששיפור שם לא מביא לשיפור כולל במערכת?

ממילא 1.86GHZ או 3GHZ הם לא התדרים שבהם משתמש הלוח לתקשורת עם שאר הרכיבים.

באס זה ממש לא מהירות התקשורת של המעבד עם הרכיבים...

FSB זה איכשהו קרוב להתאים להגדרה הזאת אבל ה- FSB ההתחלה של ה- C2D הוא מקסימלי בכל מקרה חוץ מה- E4300.

פורסם

:s05: לא הבנתי כלום!

תדר הבאס של הלוח הוא 266MHZ והוא תדר התקשורת בין הלוח לשאר הרכיבים וכנ"ל גם למעבד.

פורסם

:s05: לא הבנתי כלום!

תדר הבאס של הלוח הוא 266MHZ והוא תדר התקשורת בין הלוח לשאר הרכיבים וכנ"ל גם למעבד.

ללוח אין תדר באס... :-X אוי ואבוי...

פורסם

אתה מוכן להסביר את עצמך??? :kopfpatsch:

למה בדיוק יש תדר באס?

פורסם

אתה מוכן להסביר את עצמך??? :kopfpatsch:

למה בדיוק יש תדר באס?

למעבד יש תדר באס, ללוח אם יש רק מגבלה. כלומר המקסימום שהלוח יגביל את המעבד שיושב עליו מבחינת באס.

למען האמת מגבלת הבאס לא תלויה בלוח אלא יותר בביוס מאשר כל דבר אחר.

פורסם

Stranger, אתה מדבר שטויות.

באס זה מהירות התקשורת בין המעבד והגשר הצפוני, והוא מוגבל ע"י התמיכה של הגשר הצפוני. המעבד ניגש דרך הבאס אל הזכרון ולכן מן הסתם תדר הבאס משפיע על הביצועים.

הדוגמא הכי בולטת שאני יכול לחשוב עליה להשפעת הבאס על הביצועים היא ה-P4 בתקופת ה-Northwood, כשאינטל העלתה את הבאס מ-400 דרך 533 ל-800Mhz.‏

http://www.tomshardware.com/2003/05/21/intel_rigs_up/

ואין שום קשר בין זה לבין Multithreading.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים