עבור לתוכן

OverUse באנטרנט

Featured Replies

פורסם

לפני כחודש, אחרי כ-5[?] שנים עם ADSL במהירות של חצי מגה, שידרגתי ל-2.5, באנטרנט זהב[כיאלו השתילו עוד לב למחשב],

מאז, התעבורה היומית שלי עומדת על 1GB יורד / 500MB עולה בערך,

אני זוכר שהיה סיפור מלפני חצי שנה, שחברת האנטרנט מזהירה את הלקוח שאם הוא ימשיך לחרוג מכמות תעבורה סבירה אז היא תנקנק לו את הצורה,

אנטרנט זהב דוגלת בשיטה הזו?

במידה וכן, עד כמה אני יכול לחרוש להם תקו?

בנוסף, התחייבתי לחצי שנה, זו התחייבות חד צדדית?[ ::)]

אבי,

פורסם

לפני מספר חודשים היו דיווחים על כך שאינטרנט זהב, בעקבות נטוויז'ן, התחילה לעשות שרירים ולאיים בניתוק על מורידים כבדים (מעל 10GB לחודש)

הנה כתבה ב-ynet על הנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296711,00.html

בנוסף, בתנאי השירות שלהם כתוב שהחברה רשאית לגבות תשלום נוסף על תעבורה שעוברת את ה-10GB או לנתק משתמשים על פי שיקול דעתה

נכון לעכשיו אני לא יודע בדיוק מה המצב, אבל לדעתי אין כל מניעה מזה שתמשיך להוריד כרגיל, כל עוד הם לא מתקשרים אליך בטענות

פורסם

אינטרנט זהב אכן עושה בעיות למי שמוריד מעל 10G לחודש, ואני בטוח שהנציג שדיברת איתו כשהתחייבת לחצי שנה הזכיר לך את העובדה הזו

פורסם

10GB בחודש ? זה כלום :-[

פורסם

ההגבלה של נטוויז'ן עוד יותר מגוכחת - 5GB בחודש

:lol:

פורסם

נראה לי שהתופעה הזו תהפוך ליותר ויותר פופולרית, אלא אם מתוקף התחרות יהיו ספקיות שיציעו אינטרנט ללא הגבלת תעבורה ובכך יגררו אליהם לקוחות רבים ויפסיקו את התופעה המעצבנת הזו. אם לא אני חושש שנאלץ להפיץ עצומות בסגנון העצומות להגברת מהירות ה- Upload.

פורסם

זה קטע כלכלי ....הם יוצרים שוק ...בכך שהם מגבלים את השוק הקים ....זה מודל שמתוקף רוחב הפס היה חייב להעשות

אין בכלל אפשרות לספק קו 5MG לחול לכל דורש !

פורסם

GSM צודק... כבר לפני שנתיים וחצי התחיל הלחץ בספקיות כשבזק התחילה לדחוף את פרוייקט קווי ה-5 מגה... הספקיות ידעו שגם ככה לפעמים יש בעיות ברוחב הפס לחו"ל (ז"א, הביקוש עולה על ההיצע...).

בצורה הכי מופשטת, לספקית יש תמיד אינטרס לקבל לקוחות שמשלמים הרבה והתעבורה האמיתית שלהם מאוד נמוכה. לספקית משתלם לצמצם את צריכת רוחב הפס לחו"ל, בהרבה דרכים.

האבסורד, בנוגע לשיתוף קבצים, הוא שאם הספקיות היו הולכות עם הזרם ולא כנגדו - ומעלות שרתי פרוקסי לתוכנות השיתוף, הן היו חוסכות לעצמן כלכך הרבה רוחב פס לחו"ל... אבל זה כבר סיפור אחר...

בתכלס, תתקשר לשירות הלקוחות של הספקית שלך, ותשאל אם יש לך הגבלה כלשהי על התעבורה החודשית. אם באמת מגבילים אותך, ולא יידעו אותך בעת ההרשמה וזה גם לא רשום בשום מסמך שקיבלת... זה לא נראה טוב.

פורסם

ההגבלה של נטוויז'ן עוד יותר מגוכחת - 5GB בחודש

איך אפשר להגביל ל 5GB כאשר סרט DVD הוא 4.3GB

ffs

נראה לי שהתופעה הזו תהפוך ליותר ויותר פופולרית, אלא אם מתוקף התחרות יהיו ספקיות שיציעו אינטרנט ללא הגבלת תעבורה ובכך יגררו אליהם לקוחות רבים ויפסיקו את התופעה המעצבנת הזו. אם לא אני חושש שנאלץ להפיץ עצומות בסגנון העצומות להגברת מהירות ה- Upload.

תחרות ? משש ספקיות איטרנט עברנו לשלוש ספקיות בלבד.

זה קרטל לא תחרות.

זה קטע כלכלי ....הם יוצרים שוק ...בכך שהם מגבלים את השוק הקים ....זה מודל שמתוקף רוחב הפס היה חייב להעשות

אין בכלל אפשרות לספק קו 5MG לחול לכל דורש !

מדינות עם איטרנט נורמאלי כמו נורבגיה עושות את זה בקלות, וחוץ מזה רוב האנשים בכלל לא צריכים כיום 5GB

האבסורד, בנוגע לשיתוף קבצים, הוא שאם הספקיות היו הולכות עם הזרם ולא כנגדו - ומעלות שרתי פרוקסי לתוכנות השיתוף, הן היו חוסכות לעצמן כלכך הרבה רוחב פס לחו"ל... אבל זה כבר סיפור אחר...

זה קצת לא חוקי ויכול למוטט חברה שלמה, אבל הכיוון של פתרונות חכמים וניצול של דברים "שכבר הורדו" כן נכון.

פורסם
תחרות ? משש ספקיות איטרנט עברנו לשלוש ספקיות בלבד.

זה קרטל לא תחרות

תחרות יכולה להיות גם כשיש רק שתיים

מצד שני, גם כשיש הרבה מתחרים יכול להיות קרטל (הבנקים בישראל)

בכל מקרה, בהחלט יש תחרות במחירי האינטרנט בישראל

מדינות עם איטרנט נורמאלי כמו נורבגיה עושות את זה בקלות, וחוץ מזה רוב האנשים בכלל לא צריכים כיום 5GB

הם לא צריכים לעבור דרך הים בשביל להתחבר לעולם

זה קצת לא חוקי ויכול למוטט חברה שלמה, אבל הכיוון של פתרונות חכמים וניצול של דברים "שכבר הורדו" כן נכון.

אתה סגור על זה?

כי אני יודע שזה מאוד נפוץ בעולם

פורסם

netvision לא מגבילים את ההורדה,אני מוריד מעל ל15 ג'יגה בחודש,ולא עושים לי בעיות.

ושהם יתחילו אני יתנתק מהם.

פורסם

זה מונופל ....זה לא חוקי אומנם ....אבל בסוף את כולם יגבילו ...ולכן הזמן שלך מזה מוגבל .... :o (אני מת על הסמליל הזה )

פורסם

אם כבר אז אוליגופול :)

פורסם

תחרות יכולה להיות גם כשיש רק שתיים

מצד שני, גם כשיש הרבה מתחרים יכול להיות קרטל (הבנקים בישראל)

בכל מקרה, בהחלט יש תחרות במחירי האינטרנט בישראלהם לא צריכים לעבור דרך הים בשביל להתחבר לעולםאתה סגור על זה?

ברהיטים יש תחרות אבל בנקים, פאלפונים, אנטרנט פשוט אין ! כל מבצע או שינוי במחיר מתואם אם כל האחרים.

אנשים חושבים שאחרי שיפריטו את חברת חשמל ויכנסו משקיעים נוספים מחיר החשמל ירד, ואני אומר לא !

ישראל היא שוק קטן למוצרים שדורשים תשתית יקרה ותמיד נפסיד בתור אזרח פשוט אלא אם תהיה חקיקה מסודרת דבר שעומד בניגוד לשוק חופשי.

הם לא צריכים לעבור דרך הים בשביל להתחבר לעולם

לארה"ב הם צריכים :D

אבל בגדול אני מסכים שלספקיות האינטרנט שם יש פחות הוצאות.

אתה סגור על זה?

תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל זה עזרה בשיתוף warez, אם זה נפוץ אתה יכול לתת דוגמא לחברה באירופה או בארה"ב שעושה את זה ?

פורסם

ברהיטים יש תחרות אבל בנקים, פאלפונים, אנטרנט פשוט אין ! כל מבצע או שינוי במחיר מתואם אם כל האחרים.

אנשים חושבים שאחרי שיפריטו את חברת חשמל ויכנסו משקיעים נוספים מחיר החשמל ירד, ואני אומר לא !

ישראל היא שוק קטן למוצרים שדורשים תשתית יקרה ותמיד נפסיד בתור אזרח פשוט אלא אם תהיה חקיקה מסודרת דבר שעומד בניגוד לשוק חופשי.

זה שהמחירים דומים לא אומר שאין תחרות

ואף אחד לא חושב שהפרטת חברת חשמל תוריד מחירים, אפילו להיפך

זה מה שנקרא "מונופול טבעי"

תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל זה עזרה בשיתוף warez, אם זה נפוץ אתה יכול לתת דוגמא לחברה באירופה או בארה"ב שעושה את זה ?

המון ISP בעולם תומכים בWEBCACHE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים