עבור לתוכן

Anti Aliasing-שאלה

Featured Replies

פורסם

אוקי, אז תמיד במשחקים ראיתי את זה ולא הבנתי מזה... אני רוצה שהגרפיקה תהיה גבוהה יותר.... עכשיו הבעיה שאני לא יודע עם זה משפר את הגרפיקה או לא....

כמו כן במשחק GTR2 לדוגמא, יש כמה רמות ל-Anti Aliasing... הרמה הכי גבוהה היא הטובה? הכי נמוכה? או בכלל שאין את זה...

תודה

פורסם

כן זה משפר

הכי גבוהה הכי משפרת אבל זה יגרוע בביצועים...

פורסם

מה שAA עושה זה עושה את כל הטקסטורות על המסך יותר חלקות כמה שיותר גבוהה הכל אהיה יותר חלק אבל יוריד ביצועים

עם תסתכל על כל דבר במשחק ללא AA תשים לב שלכל דבר יש את אפקט ה"מדרגות" כמו שאתה רואה פה

antialiasing.png

אתה יכול ליחס את הדיאגרמה הזאת לכל אוביקט בתוך משחק

ופה דוגמא מתוך HL2 (שים לב להבדלים בגדר ברמות השונות)

hl2_multi.png

*מה שאני חושב על AA זה שאם אתה רגיל לשחק בלי תשאיר אותו מכובה כי אתה לא תשים לב להבדל

מתי שכן תשים לב להבדל זה אחרי שתשחק כמה ימים עם AA מופעל ואז תכבה אותו כי העין כבר מתרגלת למראה היותר חלק מה שיוצר לך במוח סטנרט חדש לאיך המשחקים אמורים להיראות

לפי דעתי עדיף לשחק בלי AA אם לא שיחקת איתו עד עכשיו, מכיוון שלא תוכל לשחק בהכל עם AA גם עם המחשב הכי חזק

פורסם

^^

למה אתה מתכוון גם אם המחשב הכי חזק לא תמיד תוכל לשחק עם AA?

פורסם

^^

למה אתה מתכוון גם אם המחשב הכי חזק לא תמיד תוכל לשחק עם AA?

אני מתכוון לזה שתמיד ייצאו משחקים חדשים כבדים שאלא עם כן משפרים את המחשב כל חודשיים (מה שאני מקווה שרובנו לא עושים), אנשים יצטרכו לכבות AA למשחקיות שוטפת

פורסם

ביצועים במשחק תלויים בעיקר בכ.מסך ולא AA זה קודם כל, אם המשחק רץ חלק על המחשב בלי AA אז המעבד וכל שאר החלקים מספיק חזקים.

אם רוצים גם AA אז צריך לבדוק אם הירידה בביצועים משמעותית [חלק / מקורטע] או לא, אם כן אז בשביל AA ומשחק חלק צריך לשדרג את הכ.מסך.

פורסם

שאלה : קחו משחק שצריך בשבילו כ.מסך חזק כמו למשל HALF LIFE 2 .. בכרטיס המסך 8800GTS עם כמה AA וכאלה אוכל לשחק ? בלי שאפגע בביצועים במשהו מורגש ??

פורסם

AA דורש עיבוד מהמעבד או מהכרטיס הגראפי ???

פורסם

כרטיס גרפי...

וגם בכלל משחקים דורשים יותר כרטיס גרפי...

פורסם

AA דורש עיבוד מהמעבד או מהכרטיס הגראפי ???

AA זה אפקט גראפי שתלוי לגמרי בכרטיס המסך

-

8800GTS יוכל להריץ HL2 עם הרמת הכי גבוהה של AA

8X לכרטיס יחיד

בלי הבדל ביצועים שאפשר לראות

פורסם

בגלל מגבלויות של התלת מימד הממוחשב (שלא אפרט עליהם פה) נוצרים כל מני עיוותים בתמונה המרונדרת, אחד העיוותים הוא ה Aliasing (בעברית - שינון). העיוות בא לידי ביטוי באפקט של מדרגות קטנות בקצוות המודלים ולעיתים הוא נראה מאוד לעין והורס את כל הריאליסטיות בגראפיקה של המשחק. אז באו והמציאו שיטה לריכוך אפקט השינון, זהו פילטר ה Anti-Aliasing שלנו (עכשיו, יש המון שיטות של AA שנבדלות אחת מהשניה באופן הורדת השינון, רמת ההורדה או ביעילותה מול הביצועים).

ההמלצה שלי היא לא לעבור את ה X4 בכל מקרה שהוא, כי פשוט מעל אין הבדל באיכות (לעומת זאת הביצועים יורדים בצורה אסטרונומית), אפשר להסתפק אפילו ב X2.

פורסם

אני בתמונה לא רואה שום הבדל בין 2 ל4 וגם לא כשניסיתי בCARBON היום... לעומת זאת בין 4 ל 8 יש הבדל גדול אבל לפי מה שאתה אומר גם בביצועים..

פורסם

כרטיס גרפי...

וגם בכלל משחקים דורשים יותר כרטיס גרפי...

גם מעבד, ומספיק ממנו.

פורסם

משחקים דורשים גם מעבד חזק זה נכון אבל ההבדל ביצועים בין AA לבלי AA הוא רק בכ.מסך

פורסם

משחקים דורשים גם מעבד חזק זה נכון אבל ההבדל ביצועים בין AA לבלי AA הוא רק בכ.מסך

טוב בסדר, אם אתה אומר אתה בטוח יודע.

::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים