עבור לתוכן

E6300 אל מול E4300

Featured Replies

פורסם

אתה ממש מצחיק אתה יודע? ;D

אתה מנסה להציג טיעון ואתה לא מבין שאתה סותר את עצמך...

כל מה שאני מנסה להגיד הוא שלהגיע ל-3.6Ghz לא יהיה קל בכלל ועל 3.9Ghz אין בכלל על מה לדבר.

אתם פה קבעתם ש-E4300 יהיה עדיף, כאשר זה בכלל לא נכון, כי הוא לא תמיד מגיע לתדר המבוקש (3.6Ghz) ודורש מתח גבוה מאוד!

E6300 לעומתו מסוגל להגיע לתדרים גבוהים יותר ברוב המקרים וגם במתח נמוך יותר. זה לא אומר שהוא עדיף, אבל לבנאדם עם המערכת המתאימה הוא עדיף.

• תגובות 58
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא סותר את עצמי. אתה הוא זה שמביא ממצאים סותרים.

אתה לא הוכחת כאן כלום. להיפך, אתה מציג ממצאים שרק מוכיחים שברוב המקרים הE4300 אכן מגיע ל3.6 ג'יגה. בינתיים על כל ממצא שהצגת, אני הצגתי טענה שמוכיחה עד כמה אתה מסלף עובדות. ואלו לא סתם עובדות - אלה עובדות שאתה בעצמך הבאת!

Face it, נתת לי במו ידייך את כל הנשק שלו אני זקוק כדי להוכיח שאתה בסה"כ מנסה לקדם מגמה אישית שאין לה ממש חזקה במציאות.

אגב, אף אחד לא דיבר על להגיע ל3.9 ג'יגה. בשביל זה צריך בכמעט כל המקרים יותר מקירור אוויר סטנדרטי.

פורסם

חן... גם E6300 לרוב צריך מעל 1.45V על מנת להגיע או לעבור 3.5GHZ... הE6300 שהצלחתי לקחת ממנו סקרין על 3.77 היה באותו רגע על 1.56V... על 1.45V הוא יציב בקושי על 3.32...

פורסם

קיצור לסיכום מה יותר טוב

יש פה המון סתירות!!

:bash:

הרי הE6300 עובד במכפלה של 7 והE4300 עובד במכפלה של 9.

בשביל להגיע עם E6300 למהירות של 3.5 צריך לעלות יותר את הFSB. זה אומר ציוד יקר יותר.

עם הE4300 צריך ציוד יותר ממוצע תודות למכפלה 9.

אז לא עדיף בסה"כ E4300?

פורסם

כן.. זה מה שאני וגיא השני מנסים להסביר כל הזמן.. עם לוח פשוט כמו 945P-S3 ועם זיכרונות 667 פשוטים תוכל להגיע לבאס של 333MHZ כמעט בוודאות וזה ייתן לך 3GHZ... בשביל להגיע ל3GHZ עם E6300 אתה צריך זיכרונות שעושים 860מגהרץ ולוח שעושה 430.. זה יעלה לך כ500-600שקל יותר בערך...

פורסם

מחשב חדש בדרך ...

מה לקחת ? 6600 או 4300

מתכוון לעשות OC

פורסם

אם יש לך את הכסף ל6600 וזה לא בא על חשבון כרטיס מסך טוב יותר אז תקנה 6600.. אם לא - 4300 הוא הבחירה הנכונה.

פורסם

אני לא סותר את עצמי. אתה הוא זה שמביא ממצאים סותרים.

אתה לא הוכחת כאן כלום. להיפך, אתה מציג ממצאים שרק מוכיחים שברוב המקרים הE4300 אכן מגיע ל3.6 ג'יגה. בינתיים על כל ממצא שהצגת, אני הצגתי טענה שמוכיחה עד כמה אתה מסלף עובדות. ואלו לא סתם עובדות - אלה עובדות שאתה בעצמך הבאת!

Face it, נתת לי במו ידייך את כל הנשק שלו אני זקוק כדי להוכיח שאתה בסה"כ מנסה לקדם מגמה אישית שאין לה ממש חזקה במציאות.

אגב, אף אחד לא דיבר על להגיע ל3.9 ג'יגה. בשביל זה צריך בכמעט כל המקרים יותר מקירור אוויר סטנדרטי.

אתה לא מבין, אה?

אתם כולכם מוכרים לכולם E4300, וטוענים בלי פשרות שהוא יגיע ל-3.6Ghz.

כל מה שעלי לעשות הוא להציג בפניכם כמה משתמשים שחולקים על דעתכם ולא הגיעו לתדר הזה.

הרי אתם אלה שטוענים שה-E4300 יגיע כמעט תמיד ל-3.6Ghz (זרקו פה אפילו 3.9Ghz... :lol:), כאשר זה לא נכון!

יש לך דיון... יש בו לא מעט משתמשים שלא הגיעו לתדר 3.6Ghz... נקודה!

פורסם

כמו בכל דבר, לאוברקלוקינג פנים רבות. כל הדוגמאות שהבאת מציגות אנשים שהבנתם בתחום בינונית במקרה הטוב, ולכן אי אפשר להסתמך על תוצאותיהם.

לא צריך ללכת רחוק, אפילו כאן בפורום ישנם אנשים הנתקעים בשלב מוקדם ביותר בתהליך האוברקלוק עם E6300. הסיבה לכך אינה נעוצה בלוח\זכרונות לא טובים, אלא בגלל חוסר ידע ויכולת.

אני מעולם לא אמרתי שה-E4300 עושה 3.6 ג'יגה בקלות. מצד שני, הרבה מעבדי Core אינם מגיעים לתדר הזה בקלות יתירה. כפי שאני אומר תמיד, כל מקרה לגופו, אך כאשר מסתכלים על התמונה הכללית, ה-E4300 עדיף לאוברקלוק, ולא נופל מה-E6300.

אנחנו יכולים להמשיך לטחון מים עד אין קץ, אבל זה לא ישנה את העובדה שהמידע שהבאת מציג דעה סובייקטיבית אחת שלך במקרה הטוב ותו לא.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

E4300 שלי על תדר 3.0 ghz לא יציב אפילו על 1.45V . עושה לי ריסטרטים. ה - Tuniq Tower כשעובד באורטוס מראה רק 50-55 מעלות מקסימום. אולי נפל עלי מעבד לא טוב לאוברקלוק.

פורסם

ניסית גם 1.5 ?

פורסם

לא ואני לא ינסה כי המטרא הייתה להגיע ל 3.0 בלי להעלות Vcore . כנראה הייתי צריך להשקיע קצת בזיכרון ןלקחת E6300 . לE6300 יש יותר סיכויים להגיע ל 3.0 בלי להעלות Vcore וגם ע"י כך שהזיכרון היה עובד על 800+ mhz היה נותן עוד ביצועים.

וגם הוא מתחמם יותר פחות.

פורסם

מעבדי ה-L2 REV דורשים יותר מתח בד"כ, אם כי לא תמיד. היות והיום גם חלק ממעבדי הE6300\E6400 שייכים לREV הזה, אז זה לא ממש משנה.

עם זאת, ה-E4300 לרוב מתמודדים עם כמות המתח הגבוהה הזאת ושומרים על טמפ' סבירות. להגיע ל-3 ג'יגה על מתח סטוק זה הימור רציני. אתה צריך להוריד את ציפיותיך או להסכים לתת יותר מתח.

אגב, לא הייתי צריך להעלות את הדיון הזה מתהום הנשייה, אלא היה עדיף(לטובתך) אם היית פותח דיון חדש.

פורסם

לא ואני לא ינסה כי המטרא הייתה להגיע ל 3.0 בלי להעלות Vcore . כנראה הייתי צריך להשקיע קצת בזיכרון ןלקחת E6300 . לE6300 יש יותר סיכויים להגיע ל 3.0 בלי להעלות Vcore וגם ע"י כך שהזיכרון היה עובד על 800+ mhz היה נותן עוד ביצועים.

וגם הוא מתחמם יותר פחות.

תוספת מתח יכולה לעזור לך אבל כנראה שהזכרונות מגבילים אותך אם המחלק fsb:dram הוא לא 1:1 שנה אותו ואז תמשיך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים