עבור לתוכן

E6300 אל מול E4300

Featured Replies

פורסם

אם הזיכרונות הם D9(אני כבר לא ממש זוכר) סביר להניח שיהיה קל ואף פשוט(בכיוון נכון של הביוס+גירסאת ביוס נכונה) להגיע ל3.5GHZ ואף יותר מסונכרן עם הזיכרונות...

כבר היה לי מפרט מאוד דומה רק עם זיכרונות GSKILL 800MHZ PK והגעתי איתו ל3.5GHZ יציב.. 3.77GHZ לסקרין... :

http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=870

• תגובות 58
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותם זכרונות כמו שלי מאותו שבוע ייצור נבדקו ע"י משתמש אחר והוא מצא שהם יציבים ב - 1100MHZ 5-5-5-15 (ב - MEMTEST).

ועל איזו גרסת ביוס אתה ממליץ שתאפשר לי להגיע הכי רחוק ב - OC ?

פורסם

לדעתי 804 טובה למדי... אבל אני לא מעודכן כבר דיי הרבה זמן.. פשוט תחפש בXS...

פורסם

1004

פורסם

קיצר נסכם:נאמר שה E4300 יהיה עדיף על ה E6300 ב OC כי המכפלה שלו יותר גבוהה

וניתן להגיע לOC יותר גבוהה אם אותם זיכרונות 800 MHZ פשוטים כלומר 400*8=3200 וזה אמור לבוא על קירור אוויר ובלי OC לזיכרון

אני מאמין שאם זיכרון סביר ניתן להגיע לפחות ל 430-450 ,וזיכרון טוב אם ציפים של D9 בכלל רחוק מאוד .

450*8=3600 יותר מזה לא נירא לי שצריך וקשה על אוויר . :xyxthumbs::hat:

פורסם

הביקורות הן מאוד העניין פה, והפסקה שהבאתי מוכיחה זאת בצורה הטובה ביותר. שברתי את האמינות שלך בכך שפסלתי את הביקורות שאתה בעצמך הסתמכת עליהן(והראיתי שבעצם אתה מנסה להסתמך על נתונים שלא תורמים מאומה לדעתך)

תפסיק להתעסק בתפל. אני מביא לך דיון שלם, שיש בו אנשים שבקושי עברו 3Ghz וכל השאר לא עברו את ה-3.6Ghz.

אל תשכח שברוב הביקורות השתמשו במעבדי ES.

פורסם

אני לא מתעסק בתפל. אני מוכיח שאתה מדבר שטויות.

פורסם

אני לא מתעסק בתפל. אני מוכיח שאתה מדבר שטויות.

ושוב אתה לא מתייחס לדיון שהבאתי!

פורסם

אתה משתמש במקורות שרק סותרים את דברייך, למה שהדיון הזה יהיה אחרת?

הרי אפשר להביא הרבה דוגמאות הפוכות. בעצם רוב הדוגמאות שאתה הבאת מצדיקות את הטענה שה-E4300 הוא אוברקלוקר מצויין.

פורסם

תגיד לי אתה עושה צחוק? למה אתה הולך עם הראש בקיר? :s07:

אני מציג בפניך דיון של לא מעט עמודים ומבקש ממך להעיף בו מבט.

אתה תבחין בלא מעט משתמשים שניסו לעשות OC למעבד שלהם ולא הגיעו לתדרים שאתם מציגים כאילו מגיעים אליהם בקלות יתרה.

סה"כ תעיף מבט ותבין על מה אני מדבר.

עכשיו במקום לזרוק טענות באוויר תראה לי אתה "הרבה דוגמאות הפוכות".

שוב אני מזכיר, XS ב-99% מהדיונים לא מציגים תדרים יציבים ואילו הדיון שאני הבאתי מציג תדרים יציבים.

ביקורות בעיקר מתייחסות לגירסאות ES של המעבד, ולכן לא תקפות לדיון.

פורסם

לא צריך ללכת רחוק. תקרא את הדוגמאות שלך - הגיעו איתם רחוק מאוד. אתה כנראה לא קורא לעומק את מה שאתה מפרסם. ההערות הספורדיות שלך לא מבוססות על כלום. דיון אחד זה לא משהו להתבסס עליו.

ב-XS כפי שסטינגר אמר מדווחים כאשר התדר יציב וכאשר הוא לא. בדר"כ מדווחים את שניהם.

עריכה: עברתי על הדיון שלך וכמו שחשבתי. כולך רעש וצילצולים. יש לא מעט אנשים שהגיעו לאיזור ה3.6 ג'יגה יציב. ישנם כאלה שדיווחו שהם נתקעים מאוד מהר, אבל לאחר בדיקה קלה הם גילו שהלוח הוא הבעייתי, או שלפחות הם חושדים שיש בעייה בלוח.

פורסם

אין בעיות בלוח, זה נכון שהמעבד הזה לא מגיע לבאסים גבוהים גם לא על מכפלות נמוכות(עכשיו ראיתי), הבקר זיכרון שלו כנראה באמת נחות מאלו של הE6XXX אבל עדיין.. ל400 הוא מגיע כמעט תמיד וב400 הוא כבר על 3.6ג'יגה.. אז תחסוך את השטויות.. כי עלינו זה לא יעבוד..

פורסם

סטינגר דיברתי על אלה אשר נתקעו מאוד מוקדם(הרבה לפני באס 400). הם טענו שמדובר בלוח, אבל באותה מידה ייתכן שהם פשוט לא פעלו נכון ופספסו משהו.

פורסם

איזה לוח יתקשה להגיע לבאס 400? מי עכשיו מדבר שטויות? :s07:

לאחד המגיבים שם יש לוח 680I והוא רושם שהלוח כנראה מגביל אותו, אתה באמת מאמין לו? :bash:

לאחד אחר יש 965P-S3 והוא לא מצליח לעבור את ה-3.0Ghz... אפשר לראות שיש לו קצת מושג ב-OC.

תקרא את זה:

I bought a 4300 on the Frys deal. I have a Biostar P965 and 6300 that runs stable at 7*510=3570Mhz(on water cooling setup). The 4300 chip I bought was a poor performer; It would only clock to 3100 and would freeze up anything above that. I tried different multipliers with no luck. It was only Orthos stable to about 3000.

I am using a GA-965P DS3 with a Tuniq 120, and can get it to 362x9 @ 1.43 vcore (might be 1 vcore setting higher). I can't seem to get it stable past 370fsb. I can get it to post up to 390fsb by bumping the vCore to 1.5 but Orthos fails left and right.

זה רק מהעמוד הראשון ומההתחלה של השני...

חוץ מזה, המון אנשים מדווחים על כך שמהעבד דורש מתחים אדירים כדי להגיע לתדר של 3.6Ghz.

חלקם נותנים 1.6V והטמפ' כמובן קופצות לשמיים, אפילו עם קירורים כמו טוניק וטרמלרייט 120.

פורסם

הבחור הראשון כתב הודעה אחת ולא פירט מספיק בשביל לבנות עליו משהו.

הנה מידע חשוב על שאר הבחורים שציינת, שמוכיחים כמה אתה טועה:

Gigabyte 965P-S3 here, air-cooled with a Thermalright 120 Ultra.

I can get it into windows at 9x375 (3.4ghz) but it won't run Orthos stable. The most vcore I'm willing to go is 1.45, so it

might do better if I cranked that up.

I tried lowering the multiplier to 8, but seemed to hit a FSB limit of 390. Anything higher wouldn't POST at all. I think I was able to get it once to 412x8, but that required a rather high vCore (1.5ish?), so I didn't want to bother.

Even at 390fsb, it was terribly unstable. Orthos would cause a program fault when I tried to run a test.

That being said, with a 9x Multiplier I seem to have capped out at 372fsb @ 1.46875v. Load temps were right around 58c. Going any higher would push the CPU temp past 60c and cause Orthos failures. CoreTemp/Speedfan/TAT never reported the same temps for my CPU, each being higher than the other respectively. TAT seemed to be the most accurate.

עם 1.45vcore לא סביר שהבחורים האלה יגיעו ל3.6 ג'יגה יציב. מעבר לכך, ניתן לראות שלמרות תדר המעבד, הלוח נתקע. ייתכן ויש קשר לבקר הזכרון, וייתכן ופשוט חסר להם קצת ידע בתחום בשביל להצליח להמשיך הלאה(אנילא מתרשם מהידע שלהם לפי השאלות שהם העלו בפורום. אחד מהם אפילו לא ידע מה זה Vdroop).

בקיצור, תחסוך מאיתנו את המידע הכוזב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים